ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 (Λέτο 62΄)

Παναθηναϊκή μαγκιά!

Ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός, έβγαλε ψυχή, έπαιξε με πάθος και με μπροστάρηδες τους Χατζηγιοβάνη και Λέτο, νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 (Λέτο 62΄πεν.) και έστειλε το μήνυμα πως είναι ακόμα εδώ και θα πουλήσει πολύ ακριβά το... τομάρι του στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Παναθηναϊκή μαγκιά!

Το ματς

Χωρίς ρυθμό το ματς στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αλλεπάλληλα λάθη στο χώρο του κέντρου, ωστόσο τον κόσμο «ξύπνησε» ο Λουντ στο 6΄, όταν έπειτα από όμορφη ενέργεια του Λέτο, σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές στο 10΄με τον Μάνταλο (έκοψε ο Κουτρουμπής στη μικρή περιοχή) και στο 22΄έπειτα από στημένη φάση (σουτ του Λάζαρου), εντούτοις ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά όπως και στο ματς του ΟΑΚΑ, τα έκανε όλα καλά, μέχρι και την τελική πάσα.

Πήρε φωτιά το ματς!

Στο 29΄ο Μολέντο, έπειτα από κόρνερ σε μια φάση διαρκείας, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην κόντρα επίθεση, ο Χριστοδουλόπουλος, βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, με τον τερματοφύλακα των πράσινων να πραγματοποιεί μια σωτήρια απόκρουση!

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από το πρώτο πεντάλεπτο, ανέκτησε την κυριαρχία, η ΑΕΚ «χτύπησε» στην κόντρα, ωστόσο οι πράσινοι ήταν αυτοί που απειλούσαν περισσότερο και είχαν καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του 30΄, με τον Μολέντο.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μάνταλο στο 42΄να έχει μια ευκαιρία, σουτάροντας μέσα από την περιοχή (ψηλά άουτ), σε ένα ματς που είχε ένα καλό εικοσάλεπτο με δύο-τρεις καλές στιγμές για κάθε ομάδα.

Με την ΑΕΚ να έχει μια ελαφρά πρωτοβουλία η οποία όμως δεν εκφράστηκε με τελική φάση, άρχισε το Β΄ μέρος στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί γρήγορα αλλά εξαιτίας των κακών τελικών επιλογών να μην μπορεί να κάνει τη φάση που θα τον φέρει κοντά στο γκολ.

Ο μικρός έδειξε το δρόμο!

Ο Χατζηγιοβάνης κυνήγησε μια χαμένη φάση, ο Λέτο πίεσε τον Βράνιες, ο οποίος έκανε λάθος, ο Χουλτ εκτέλεσε το πλάγιο ταχύτατα, ο Χτζηγιοβάνης ελίχθηκε στην περιοχή της ΑΕΚ, σήκωσε την μπάλα από το έδαφος, αυτή βρήκε στο χέρι του Γκάλο, ο Ζαχαριάδης υπέδειξε την καθαρή παράβαση και ο Λέτο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0 στο 62΄.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει, ο Παναθηναϊκός πήγαινε το ματς εκεί που ήθελε, ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά και έκλεινε κάθε διάδρομο που προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι να βρουν. Η ΑΕΚ βρήκε ένα σουτ, έπειτα από στημένη μπάλα με τον Αραούχο, όμως αυτή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στην πιο καλή στιγμή της, στο Β΄μέρος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (Ρέις 79΄), Χατζηγιοβάνης, Λέτο (Μολίνς 71΄), Κλωναρίδης (Βλαχοδήμος 65΄).

Στον πάγκο: Στιλ, Ευαγγέλου, Πίσπας, Βλαχοδήμος, Μολίνς, Μέστο, Ρέις

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (Αλμέιδα 63΄), Γαλανόπουλος (Μπακασέτας 75΄), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος(Πατίτο 71΄), Αραούχο

Στον πάγκο:  Βούρας, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Μπακασέτας, Πατίτο, Αλμέιδα, Πέκχαρτ

Διαιτητής: Ζαχαριάδης, βοηθοί: Δημητριάδης, Κούλα Χασάν, 4ος: Μπλάνας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE