ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

O Μανούτσο, ο Λέτο και το αήττητο σερί (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να «χτίσει» μία εξαιρετική παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο, όσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στα πλέι οφ.

O Μανούτσο, ο Λέτο και το αήττητο σερί (vids)

Έχουν γραφτεί πολλές αράδες όσον αφορά τις δυσκολίες που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» όταν βρίσκουν μπροστά τους τους «κυανέρυθρους» στις αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ιδιαίτερα στα ματς της Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη Λεωφόρο και δη για τα παιχνίδια των πλέι οφ, τότε η «ζυγαριά» κλίνει συντριπτικά υπέρ του «τριφυλλιού». Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος έχουν «ανταμώσει» μόλις πέντε φορές στην ιστορία των πλέι οφ, μίας διοργάνωσης που κοντεύει αισίως τα δέκα χρόνια ύπαρξης, οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να «χτίσουν» μία ιδιαίτερα θετική παράδοση κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, στις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, με συνολικό άθροισμα τερμάτων 8-2 υπέρ του «τριφυλλιού».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.253 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη τους συνάντηση στο μίνι πρωτάθλημα έλαβε χώρα την πρώτη σεζόν διεξαγωγής τους (2007-8), με την ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο να πετυχαίνει δύο νίκες επί της αντίστοιχης του Έβαλντ Λίνεν, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανούτσο Γκονσάλβες αλλά και τον Γιώργο Καραγκούνη.

Τα δύο γκολ του Μανούτσο έδωσαν υπερπολύτιμη νίκη στους «πράσινους» στο ματς της Νέας Σμύρνης (2-1, 4/5/2008), με τον Ανγκολέζο να σκοράρει ξανά στη ρεβάνς της Λεωφόρου (3-0) τρεις ημέρες αργότερα, λαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τον Γιώργο Καραγκούνη, τα δύο γκολ του οποίου είχαν «ανοίξει» τον δρόμο για τη νίκη.

Έπειτα, χρειάστηκε να περάσει μία οκταετία ώστε να ανταμώσουν ξανά οι δύο ομάδες. Στα πλέι οφ της περασμένης σεζόν, ο νυν τεχνικός του «τριφυλλιού», Μαρίνος Ουζουνίδης, είδε τον Ανσαριφάρντ να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του, με τον Σεμπαστιάν Λέτο να ισοφαρίζει και να σώζει την «παρτίδα» στο ματς της Πλατείας (1-1, 11/5/2016).

Ο «Σέμπα» απέβη καθοριστικός και στο παιχνίδι της Λεωφόρου, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0, 29/5/16), η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, καλή ώρα όπως η αυριανή.

Ο Ουζουνίδης μετακινήθηκε βορειότερα, από τη Νέα Σμύρνη στη Λεωφόρο, βρίσκοντας την πρώην ομάδα του στην πρεμιέρα των φετινών πλέι οφ. Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ζέκα (12′), κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με γκολάρα του Μπεργκ, με τον Μασούρα να ισοφαρίζει στο 56ο λεπτό για το τελικό 1-1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.