ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μαρίνος Ουζουνίδης: Η μεγάλη ελπίδα του Παναθηναϊκού

Μόνο τυχαία δεν είναι η ανατροπή του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέλαβε μια ομάδα στα όρια της ποδοσφαιρικής τρέλας και κατάφερε να την κάνει εφτάψυχη και με μέταλλο νικητή. Η διοίκηση οφείλει να τον στηρίξει ενόψει της νέας χρονιάς. Γράφει ο Διονύσης Δεσυλλας.

Μαρίνος Ουζουνίδης: Η μεγάλη ελπίδα του Παναθηναϊκού

Είχαν καιρό να… πεταχτούν από τον καναπέ τους για ένα γκολ οι Παναθηναϊκοί. Και το έκαναν όχι γιατί η ομάδα με το τέρμα του Μολίνς κατέκτησε κάποιον τίτλο, ούτε γιατί κρίθηκε κάποια πρόκριση. Αλλά για τους εξής δυο λόγους: Ο πρώτος είναι ο ποδοσφαιρικός, καθώς βλέπουν το “τριφύλλι” να αποκτά ξανά μέταλλο μεγάλης ομάδας και να τα δίνει όλα είτε παίζει αγώνα που κρίνει τα πάντα, είτε περισσότερο για την τιμή της. Ο δεύτερος, έχει να κάνει με κάτι διαφορετικό. Μια τέτοια νίκη, με γκολ στο φινάλε μέσα στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ των τελευταίων μηνών, χαροποιεί τους φίλους του Παναθηναϊκού. Και καταλαβαίνουν όλοι το “γιατί”…

Είναι πραγματικά αξιοθάυμαστο αυτό που έγινε στην Τούμπα και αποτελεί μια συνέχεια των όσων γίνονται στο “καθαρά” ποδοσφαιρικό κομμάτι της ομάδας τους τελευταίους μήνες. Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη με ελλείψεις, με την ατυχία να του χτυπά ξανά την πόρτα κατά τη διάρκεια του αγώνα (τραυματισμοί Κουλιμπαλί, Ρέις), με την ενδεκάδα να αποτελείται από αρκετές ρεζέρβες, με το φίλαθλο κοινό να τον έχει ξεγραμμένο και τον Γιώργο Σαββίδη και τους υποστηρικτές του να τον περιμένουν στη γωνία για να τον χλευάσουν. Κι όμως: Αυτός ο Παναθηναϊκός, ο εφτάψυχος, δημιούργηματου Μαρίνου Ουζουνίδη, κατάφερε με τρομερή ανατροπή να ρίξει στο καναβάτσο τον δικέφαλο του βορρά και να βροντοφωνάξει σε όλους ότι ήταν, είναι και θα είναι μια πολύ, πολύ, πολύ μεγάλη ομάδα.

Αυτό που έχει καταφέρει ο Εβρίτης προπονητής είναι εκπληκτικό.  Οταν διαδέχτηκε τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο, πήρε μια ομάδα στα όρια της ποδοσφαιρικής τρέλας. Οχι μόνο την έκανε… λογική, αλλά τη μεταμόρφωσε σε συμπαγή, σε εφτάψυχη και της μετέδωσε το πνεύμα του νικητή. Σαν κι αυτό που υπήρχε όταν ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο “τριφύλλι”. στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η δουλειά του Ουζουνίδη μαζί με τους ποδοσφαιριστές έχουν δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό που αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Εναν Παναθηναϊκό που, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από ένα κάρο προβλήματα, στέλνει μηνύματα παντού. Μηνύματα μεγάλης επιστροφής.

Η σημερινή νίκη στην Τούμπα δεν είναι ένα απλό αποτέλεσμα. Δείχνει τη νοοτροπία που περνάει σιγά σιγά στην ομάδα. Αν αυτή η νοοοτροπία διατηρηθεί, αν η καλή δουλειά συνεχιστεί και αν ο Παναθηναϊκός πάρει… ενέσεις ποιότητας από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, τότε είναι δεδομένο ότι μόνο καλύτερα μπορούν να έρθουν για την ομάδα. Αν η διοίκηση στηρίξει εμπράκτως τον Ουζουνίδη,  τότε υπάρχει ελπίδα για τον ποοσφαιρικό Παναθηναϊκό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.