ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καμίνης: «Υπέρ του γηπέδου στο Γουδή ο Δήμος»

Διαβάστε τι δηλώνει για το γήπεδο στο Γουδή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Καμίνης: «Υπέρ του γηπέδου στο Γουδή ο Δήμος»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στην εφημερίδα LIVESPORT

Για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το γηπεδικό του Παναθηναϊκού: «Ο δήμος έχει ετοιμάσει εδώ και χρόνια, όπως είχε υποχρέωση από τον νόμο, το Προεδρικό Διάταγμα για τη “Διπλή Ανάπλαση” και τον Βοτανικό. Τώρα η πολιτεία διατυπώνει νέες σκέψεις για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στου Γουδή. Είναι μια ιδέα που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο και τον Παναθηναϊκό, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ. Πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο και ευαίσθητο ζήτημα, διότι στην ίδια περιοχή προβλέπεται να δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο. Η θέση του δήμου είναι να κάνουμε γήπεδο εκεί, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε συμφωνία με την πολιτεία και τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα πρέπει να διασφαλίσουμε και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου. Για να συμβούν αυτά, πρέπει να έχουμε και την υποστήριξη των κατοίκων. Όλων. Να τους πείσουμε ότι, με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε, θα προκύψει όφελος για όλους. Αν δεν πετύχουμε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε το γήπεδο. Ο δήμος έχει αρχίσει να διαμορφώνει μία ολοκληρωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει, γιατί ο δήμος δεν βλέπει μόνο το γήπεδο. Βλέπει την “Τριπλή Ανάπλαση”. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να κάνουμε όλα όσα θέλουμε».

Για το αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση της πολιτείας για το Γουδή: «Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής… Θα έλεγα ότι η πρόταση της κυβέρνησης βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Ουσιαστικά, δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη. Θέλω να τονίζω με έμφαση ότι ο δήμος, σε νομικό επίπεδο, τελεί υπό το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Βοτανικό και τη “Διπλή Ανάπλαση”. Για να καταργηθεί αυτό το καθεστώς, θα πρέπει να έχουμε έτοιμη την επόμενη λύση».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.789 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν ο δήμος συμμετάσχει στο project -όπως συζητήθηκε στην ΓΣ του Ερασιτέχνη- για να απαλλαγεί από τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ΠΑΕ: «Ο δήμος δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στην ΠΑΕ. Καμία απολύτως»

Για το δικαίωμα που έχει η ΠΑΕ να ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο για τη μη υλοποίηση της “Διπλής Ανάπλασης”: «Ο καθένας μπορεί να ενεργοποιήσει οτιδήποτε. Ο δήμος δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εμείς δεν πάμε στο project με γνώμονα τον φόβο ή οτιδήποτε άλλο. Μπαίνουμε στη συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη το καλό της πόλης και της ομάδας. Στο μυαλό μας, αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίσουν και θα τα καταφέρουμε από κοινού».

Για την θέση του δήμο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν θέτουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν μας απασχολεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ απλό για τον δήμο. Ο Παναθηναϊκός έχει ούτως ή άλλως τη χρήση του οικοπέδου, το οποίο του είχε παραχωρηθεί εφ΄ όρου ζωής. Δεν υπάρχει κανέναν ζήτημα τώρα να καθόμαστε να συζητάμε για κάτι που δεν ασκεί καμία επίδραση στην όλη ιστορία».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...