ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τώρα, θέλει τη στήριξη του κόσμου στο ΟΑΚΑ

H Νίκη Μπάκουλη γράφει στο panathinaikos24.gr για όλα όσα έγιναν στον 3ο τελικό του ΣΕΦ και εξηγεί τι χρειάζεται από εδώ και πέρα ενόψει του παιχνιδιού της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ.

Τώρα, θέλει τη στήριξη του κόσμου στο ΟΑΚΑ

Μπορείς να μείνεις σε ό,τι έγινε και να χάσεις αυτό που έρχεται. Μπορείς πάλι, να αφήσεις πίσω ό,τι ανήκει στο παρελθόν (έχοντας πάρει τα μαθήματα που είχε να σε διδάξει η εμπειρία… για μελλοντική χρήση) και να επικεντρωθείς στην επόμενη αποστολή. Όλα είναι θέμα επιλογών. Εγώ ας πούμε, θα πάρω λοιπόν,… το κουτί 2.

Εξαιρουμένων των Golden State Warriors, δεν βλέπω πως υπάρχει άλλη ομάδα που να ‘χει περίσσια ενέργεια, σε αυτή τη φάση της σεζόν. Ειδικά στην Ευρώπη, μετά την πρώτη χρονιά της Euroleague των 30 αγωνιστικών της regular season, όλοι δίνουν από το υστέρημα τους. Για αυτό και υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις, με μεγαλύτερη αυτή στην Ισπανία όπου η Βαλένθια “πέταξε” εκτός τελικών και την Μπαρτσελόνα και τη Λαμποράλ Κούτσα.Άρα, το να μιλάμε για κόπωση είναι κομματάκι περιττό. Και προφανώς είναι κατανοητό, ως γεγονός, ιδιαίτερα για παίκτες που “τράβηξαν” το μεγαλύτερο κουπί μέσα στη σεζόν.

Επίσης περιττό -αν με ρωτάς- είναι να ασχολείσαι με οτιδήποτε δεν αφορά τον αγώνα. Τι εννοώ.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.969 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

https://twitter.com/arnitikosEp/status/871679874339045377

Ιδού μια από τις φάσεις του τρίτου τελικού που διεξήχθη στο ΣΕΦ. Υπήρχαν και άλλες για τις οποίες έχει τις ενστάσεις του ο Παναθηναϊκός.Και έχει δίκιο για πολλά. Αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: όταν προηγείσαι με +10, στα 4’ για τη λήξη (χρόνος που στο εν λόγω σπορ μπορεί να αλλάξει 4-5 φορές τις ισορροπίες) και τελικά χάνεις, εσύ δεν είσαι αυτός που κάτι έχεις κάνει λάθος;

Ο ίδιος ο KC Ρίβερς ομολόγησε ότι “φτάσαμε στο +10, αλλά είχαμε κάποιες άμυνες που δεν προσέξαμε και έβαλαν σουτ, δυο τρίποντα, που τους έδωσαν ζωή. Εβαλαν τον κόσμο ξανά στο παιχνίδι και τους έδωσαν αυτοπεποίθηση”. Το… κλήμα λοιπόν, είχε ήδη στραβώσει πριν το φάει ο γάιδαρος (βλ. αδυναμία να σκοράρει ο Τζέιμς στο φινάλε). Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός δεν συντήρησε διαφορά. Τουναντίον, ήταν η πολλοστή που απώλεσε πλεονέκτημα.

Πριν βιαστείς να σούρεις τα εξ αμάξης στον Πασκουάλ, θα σου ζητήσω να είσαι αντικειμενικός και να συμφωνήσεις ότι έβαλε πολλά προβλήματα στον ομόλογο του, στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όπως και απάντησε σε όλα τα… κουίζ που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Σφαιρόπουλος. Εν τω μεταξύ, θέλω να μου πεις πόσους προπονητές ξέρεις που όταν τελειώνει ένα ματς όπως τελείωσε αυτό της Κυριακής (4/6), δηλώνει “αν δεν κερδίζουμε, φταίω εγώ και όχι οι παίκτες μου. Αν θέλετε να βρείτε κάποιον για να ρίξετε τις ευθύνες, κάντε το σε εμένα γιατί εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Δεν θα πω ποτέ κακή κουβέντα για κάποιον αθλητή” και είναι συνεπής σε αυτό. Δηλαδή, που δεν αρχίζει να κατονομάζει υπαιτίους, με την πρώτη -ή τη δεύτερη- ευκαιρία. Αν θες να του προσάψεις κάτι, μάλλον θα ήταν ότι έπρεπε να διαχειριστεί με περισσότερη πυγμή κάποιες καταστάσεις που “πλήγωσαν” την ομάδα. Αυτό όμως, είναι θέμα χαρακτήρα και το χαρακτήρα του όποιου προπονητή τον ξέρεις (φροντίζεις να τον μάθεις) πριν τον προσλάβεις.

Για όσους τώρα, επιμένουν πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει δουλέψει το “κλείσιμο” των αγώνων, θα ήθελα να σου πω ότι δεν υπάρχει ομάδα (όχι μόνο επιπέδου Euroleague, αλλά του όποιου επιπέδου) που δεν δουλεύει πλήθος επιλογών επί του πώς μπορείς να τελειώσεις ένα ματς -υπό τις όποιες συνθήκες. Τώρα, για να στεφθεί η προσπάθεια με επιτυχία, προφανώς χρειάζεται αυτοπεποίθηση και σίγουρα βοηθά να ‘χεις σκοράρει 1-2 τέτοια σουτ. ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ μπορεί να κάνει την ειδοποιό διαφορά η δυνατότητα των παικτών σου να διαβάζουν αυτό που ‘χουν απέναντι τους και να αντιδρούν αναλόγως. Όσο και αν προετοιμαστούν για μια συνθήκη, στο τέλος είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Το πόσο βάζει ο κάθε αθλητής το μυαλό του να δουλέψει (ή το πόσο μπορεί να το κάνει να δουλέψει) είναι καθαρά υποκειμενικό. Και επίσης, κάτι που γνωρίζεις για τον όποιον αθλητή, πριν τον προσλάβεις.

Εν πάση περιπτώσει, εδώ που έφτασε η χρονιά -και όπως έφτασε εδώ που έφτασε η χρονιά- δεν έχει νόημα να σιχτιρίζεις ή να ακυρώνεις τον οποιονδήποτε. Τι χρειάζεται; Κάτσε να σου πω τι είπε ο Ρίβερς. “Έχουμε κι άλλο παιχνίδι και πρέπει να παλέψουμε, στο ΟΑΚΑ, σε ένα γεμάτο γήπεδο, για να πάρουμε τη νίκη και να έρθουμε ξανά στο ΣΕΦ. Όσοι είναι μαζί μας, μας εμπιστεύονται. Είναι μια μεγάλη σεζόν και πολλά έχουν συμβεί, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είναι δύσκολο, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο”. Κράτα το ρήμα της πρότασης, γιατί εκεί είναι όλη η ουσία.

ΥΓ: Αυτό με τα social media λίγο να το προσέξουμε, όσοι εκπροσωπούμε ΜΜΕ. Είναι πολλές οι φορές που το ίδιο συμβάν από εκπροσώπους διαφορετικών ομάδων, αναλύεται με άρδην διαφορετικό τρόπο. Οι παράμετροι αλλάζουν, ανάλογα με το τι ρεπορτάζ καλύπτει ο εκάστοτε σχολιαστής. Μόνο που πάντα υπάρχει το αντικειμενικό του όποιου πράγματος. Δηλαδή, όταν εκπροσωπείς έναν σύλλογο, οφείλεις να το θυμάσαι με όποιον και αν μιλάς (εκτός και αν είναι οι φίλοι σου ή οι συγγενείς σου), όπου και αν βρίσκεσαι. ΤΕΛΕΙΑ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...