ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Ολυμπιακός 71-58

Τον ταπείνωσε με 50-50!

Ένας σαρωτικός Παναθηναϊκός, με έναν σεληνιασμένο Καλάθη, διέλυσε τον Ολυμπιακό με 71-58 και έφερε τη σειρά στα ίσα και πλέον πάει στο ΣΕΦ για να πάρει αυτό που του ανήκει. Τον τίτλο του Πρωταθλητή!

Τον ταπείνωσε με 50-50!

Θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος από την δεύτερη περίοδο και έπειτα, δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα, με ατσάλινη άμυνα, έχτισε μεγάλη διαφορά και με ηγέτη τον άρρωστο Καλάθη, έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2 και όλα πλέον θα κριθούν σε 5ο ματς στο ΣΕΦ, την Κυριακή.

Το ματς

Ο Πασκουάλ ξεκίνησε το ματς με τον Τζέιμς σε ρόλο οργανωτή, αφήνοντας τον Καλάθη στον πάγκο και μαζί του, τους Γκάμπριελ, Γκιστ, Φελντέιν και Σίνγκλετον, σε μια αμιγώς αθλητική πεντάδα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, άρχισε με τους Πρίντεζη, Σπανούλη, Μάντζαρη, Μπιρτς και Παπαπέτρου.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυναμικά στην άμυνα, αλλά αναιμικά στην επίθεση (4-0 στα 7:00), με σκορ μόνο από βολές, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε σεφτέ (6:28) με τον Πρίντεζη, έπειτα από λάθος του Φελντέιν, ο οποίος “πούλησε” την μπάλα, ενώ η ομάδα του είχε την κατοχή.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.896 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον εκνευρισμό και των δύο ομάδων και τις πολλές κακές επιλογές, το ματς έφτασε στο πρώτο πεντάλεπτο με το φτωχό 7-3, με τους παίκτες του Πασκουάλ, να έχουν “κλωτσήσει” πολλές φορές την ευκαιρία να σκοράρουν εύκολα καλάθια. Με διαδοχικές βολές από Γιανγκ και Σίνγκλετον, το σκορ διαμορφώθηκε στο 11-8 (2:40) πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Πασκουάλ να έχει ρίξει στο παρκέ τόσο τον Μπουρούση όσο και τον Καλάθη.

Με έναν ηρωϊκό Μπουρούση και ένα τρίποντο του Καλάθη στο τέλος, ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη διαφορά (18-11), ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με εξαιρετικό τρόπο με το ΟΑΚΑ να έχει πάρει φωτιά.

Το μάζεψε γρήγορα ο Ολυμπιακός

Με έξι αναπάντητους πόντους (Παπανικολάου-Σπανούλης τρεις βολές), ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα λεπτό, έφτασε στο -1 (18-17),  μαζεύοντας τη διαφορά, αλλά ο Ρίβερς με τρίποντο, έγραψε το 21-17, σε ένα ματς με πολλά σκληρά-αλλά όχι αντιαθλητικά-μαρκαρίσματα και επαφές.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωση του στην επίθεση, ο Ολυμπιακός με συνεχόμενα τρίποντα βρήκε ρυθμό, αλλά η άμυνα των πράσινων τσάκιζε… και κρατούσε τον Παναθηναϊκό μπροστά (24-20, 6:24).

Σαρωτικός σε άμυνα και επίθεση!

Οι πράσινοι έκαναν πολλά κλεψίματα, αλλά δεν κεφαλαιοποίησαν τις καλές τους άμυνες, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παραμένει κοντά, με τον Καλάθη να είναι σε τρομερή βραδιά (9 πόντοι και τρομερές άμυνες), με το “τριφύλλι” να προηγείται με 28-22 (4:45), έχοντας αναγκάσει τον Ολυμπιακό σε 11 λάθη.

Ο Ολυμπιακός κρατιόταν από τον Γκριν και τον Πρίντεζη, αλλά ο Καλάθης μόνο άρρωστος δε φαινόταν… και με μεγάλο τρίποντο με ταμπλό, έκανε το 35-26 (2:15), έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. Πρίντεζης (βολές) και Σίνγκλετον (εντυπωσιακό κάρφωμα), έφεραν το 39-28 (32΄΄), με τον Παναθηναϊκό να παίζει σκληρή και αποτελεσματική άμυνα. Καλάθης και Πρίντεζης δεν βρήκαν στόχο στις δύο τελευταίες επιθέσεις, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τους πράσινους να έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα 11 πόντων, αλλά και ψυχολογία στα ύψη.

Ηφαίστειο το ΟΑΚΑ, στο +15 ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κακό ποιοτικά μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε άναρχα στην επίθεση, ομοίως και ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να έχουν μπει μόλις 4 πόντοι σε τρία λεπτά (Παπανικολάου βολές-εντυπωσιακό κάρφωμα Γκιστ), με τον Παναθηναϊκό να έχει το μομέντουμ (41-30, 6:47).

Τα νεύρα ήταν τεντωμένα, οι παίκτες είχαν επιδοθεί σε κοκορομαχίες, αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαζε ενέργεια στο παρκέ και ανέβασε με κάρφωμα του Γκάμπριελ, τη διαφορά στους 15 (45-30, 5:44), με τον κόσμο να “βραζει” να φωνάζει με όλη τη δύναμη της φωνής του.

Ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει δύο πόντους (βολές Παπανικολάου) σε πέντε λεπτά, οι πράσινοι είχαν περίσσιο πάθος και έπαιζαν με τσαμπουκά, κρατώντας ψηλά τη διαφορά, παρότι το μπάσκετ δεν ήταν καλό και οι ομάδες κουρασμένες.

Διασυρμός!

Με τρίποντο του Γκάμπριελ στα 2:28, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +16 (50-34), ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει στην 3η περίοδο μόλις 6 πόντους και με οδηγό την ατσάλινη του άμυνα, το τριφύλλι, πήγαινε εκ του ασφαλούς σε μια σπουδαία νίκη.  Με 4 αναπάντητους πόντους του Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +19 (56-37), 40΄΄ πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, με την ομάδα του Πασκουάλ, να έχει στήσει το δικό της πάρτι στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι χαλάρωσαν, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πλησιάσει στους 13 (65-52, 4:14), με τον Πασκουάλ να προσπαθεί να τους κρατήσει σε εγρήγορση, καθώς οι φιλοξενούμενοι ολοένα και πλησίαζαν. Ο Σίνγκλετον με κάρφωμα στα 2:17, έκανε το 67-52, ο Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά η μπίλια είχε κάτσει στο… πράσινο, με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει μαγκιά και ψυχή και να παίρνει μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...