ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η συνέπεια που θέλει ο Ουζουνίδης και ο σχεδιασμός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα "θέλω"του προπονητή του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, για τις δυσκολίες, αλλά και για τις προτεραιότητες που έχουν θέσει στο "τριφύλλι".

Η συνέπεια που θέλει ο Ουζουνίδης και ο σχεδιασμός

Σχεδόν, 20 μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος σηκώνουν τα μανίκια για να σχεδιάσουν τη νέα ομάδα. Ο δρόμος του “χτισίματος” είναι μακρύς και οι δυσκολίες, δεδομένες. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό ζήτημα και τη σφικτή πολιτική που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ.

Μετά το άνοιγμα του περασμένου καλοκαιριού και τα λάθη με τη σπατάλη χρημάτων για ορισμένες μεταγραφές που δεν “έπιασαν”, η πρόθεση των ανθρώπων του “τριφυλλιού” είναι να αλλάξουν τακτική, προκειμένου να μπαλώσουν και τις τρύπες που δημιουργήθηκαν. Το μπάτζετ που θα διατεθεί – αν και συγκεκριμένη κουβέντα για νούμερα δεν έχει γίνει- δεν θα είναι μεγάλο, ειδικά μέχρι να μάθουμε αν ο Παναθηναϊκός περάσει στην επόμενη φάση του Europa League. H διοίκηση δεν σκοπέυει να δαπανήσει μεγάλα ποσά για τη μεταγραφική ενίσχυση, εκτός κι αν προκύψει κάποια “δυνατή” πώληση ή βρεθούν άμεσα καλές λύσεις με συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται και αποτελούν και τον μεγάλο βραχνά. Αυτή, άλλωστε, είναι και η προτεραιότητα, μαζί, φυσικά, με την παραμονή των Εμποκού και Κλωναρίδη.

Κάτι άλλο, επίσης, πολύ σημαντικό και αναγκαίο, είναι η συνέπεια που θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός των “πράσινων” το είχε πει, άλλωστε, και σε πρόσφατή συνέντευξή του. Ο Εβρίτης τεχνικός ζητάει να εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές και πλέον να υπάρχει σταθερότητα στις πληρωμές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και να μη δημιουργούνται προβλήματα και ενδεχόμενες γκρίνιες στα αποδυτήρια. Αν τα τελευταία κρατήθηκαν ενωμένα και δίχως πολλές μουρμούρες, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κόουτς του “τριφυλλιού” και το ομαδικό πνεύμα που κατάφερε να περάσει στους παίκτες του. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ως προτεραιότητα να πληρώσει όλες τις οφειλές των περίπου δυο μηνών στους ποδοσφαιριστές και πρόθεσή του είναι η ομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία της με αυτές τις εκκρεμότητες να έχουν τακτοποιηθεί.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν γίνει το τελευταίο, που όπως γράψαμε και παραπάνω, είναι αναγκαίο και η διοίκηση κάνει το κάτι παραπάνω (δεν μιλάμε για μπάτζετ στα επίπεδα του περσινού καλοκαιριού) και δεν αρκεστεί απλώς σε μεταγραφές ελεύθερων με πάρα πολύ φτηνό κόστος, τότε οι Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος μπορούν να φτιάξουν αυτό που ονειρεύονται. Το θέμα είναι να στηριχτούν εμπράκτως. Και μπορεί τα χρήματα να μην είναι το παν για να δημιουργήσεις μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά απαιτείται και σε αυτό μια ισορροπία. Ούτε σε… τρέλες μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική αγορά, ούτε, όμως, χρειάζεται και να φτάσει στο άλλο άκρο, ειδικά όταν οι άνθρωποί του βλέπουν ότι με τους δυο ανθρώπους που έχουν αναλάβει τα ηνία, υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

Υ.Γ1: Λίγα λόγια για το χθεσινό περιστατικό ανάμεσα στον Τζέιμς Γκιστ και τον Βασίλη Σπανούλη, μετά και την καταγγελία της πράσινης ΚΑΕ για ρατσιστική επίθεση του κορυφαίου γκαρντ στον Αμερικανό. Τέτοια ζητήματα είναι “λεπτά” και σοβαρά. Γι αυτό και επιβάλλεται ψυχραιμία και σωστή αντιμετώπιση απ όλους. Οι υπερβολικές αντιδράσεις, όπως και της ιστοσελίδας στο αρχικό “πάγωμα” της πιθανότητας να έγινε κάτι τέτοιο, από έναν τεράστιο αθλητή όπως είναι Σπανούλης,  δεν βοηθούν. Στο βίντεο που στηρίζεται η ΚΑΕ, το οποίο είδατε και εδώ και με βάση το οποίο καταγγέλουν από το “τριφύλλι”, φαίνεται κάτι που μόνο οι δυο αθλητές το γνωρίζουν. Αυτοί ξέρουν το ακριβές περιεχόμενο. Αν ο Σπανούλης, πάνω στην ένταση της στιγμής, είπε κάτι ακραίο και “χοντρό”, είναι απαράδεκτος και η κίνησή του κατακρίνεται, δίχως δεύτερη συζήτηση. Αυτό ισχύει για οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτή ήταν και η θέση μας σε περιστατικά θλιβερά του παρελθόντος, με πρωταγωνιστές ακόμη και παράγοντες (το θυμάστε). Αν όχι, τότε οι δυο σπουδαίοι και μεγάλοι αθλητές των δυο αιωνίων είναι αυτοί που θα το λύσουν και θα το υποβαθμίσουν, όπως έκανε χθες ο Γκιστ. Καλό 5ο ματς την Κυριακή και ο καλύτερος να πάρει το τρόπαιο…

Y.Γ2:  Η φωτογραφία των πιτσιρικάδων στο ΟΑΚΑ με τον Πρίντεζη είναι και η καλύτερη εικόνα απ’ όσα έχουμε δει στους τελικούς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.