ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

«Αποφασισμένοι για το διπλό – Μαχητής ο Καλάθης»

Ο Κένι Γκάμπριελ μίλησε στο Panathinaikos24.gr για το παιχνίδι-τίτλου της Κυριακής (11/6, 21:00) στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο μαχητική και παθιασμένη, όπως έπραξε στο Game 4, ούτως ώστε να φύγει νικήτρια από την έδρα του Ολυμπιακού.

«Αποφασισμένοι για το διπλό - Μαχητής ο Καλάθης»

Ο Αμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων» τόνισε πως η μαχητικότητα και η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας έφεραν τη νίκη στον τέταρτο τελικό (71-58), συμπληρώνοντας πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει τα ίδια στοιχεία και στο κρίσιμο πέμπτο ματς του ΣΕΦ, προκειμένου να πάρει τη σειρά και να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος.

Παράλληλα, ο Γκάμπριελ εξήρε την εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, ενώ σχολίασε και τη χρησιμοποίησή του στη θέση «3», εξηγώντας τους λόγους που συνέβη αυτή η αλλαγή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κένι Γκάμπριελ:

Για τον τέταρτο τελικό: «Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα. Παίξαμε πολύ σκληρά, δίνοντας έμφαση στην επιθετική άμυνα, γεγονός που μας οδήγησε στη νίκη. Όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να παλέψεις. Στο μπάσκετ, η υπεράσπιση της έδρας σου αποτελεί ένα μεγάλο «πρέπει» και εμείς το πετύχαμε»

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.994 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το κρίσιμο παιχνίδι στο ΣΕΦ: «Πρέπει να πάρουμε τη νίκη στην έδρα τους. Πρώτιστα, έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να συγκεντρωθούμε εν όψει της αναμέτρησης που έρχεται. Θα είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να παίξουμε συγκεντρωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Σίγουρα έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τις δύο ήττες και να πετύχουμε τον σκοπό μας αυτή τη φορά. Έχουμε μπροστά μας δύο ημέρες ξεκούρασης, συγκέντρωσης, ψυχολογικής αλλά και πρακτικής προετοιμασίας γι’ αυτό το μεγάλο ματς. Θα δούμε τι κάναμε λάθος τις προηγούμενες φορές και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε, ώστε να βγούμε νικητές την Κυριακή».

Για την χρησιμοποίησή του στο «3»: «Κάποιες φορές ο Ολυμπιακός αρχίζει τα παιχνίδια έχοντας στο παρκέ μία ψηλή πεντάδα και εμείς το αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Ο προπονητής με έβαλε στη θέση «3», ούτως ώστε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση στη ρακέτα, κάτι που στο τέλος καταφέραμε και μάλιστα αρκετά καλά».

Για τον Καλάθη: «Όταν βλέπεις πως ο πλέι μέικερ της ομάδας σου προσπαθεί σκληρά, παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα και παράλληλα να προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των υπολοίπων, δεν μπορείς παρά να κάνεις το ίδιο. Όταν κάποιος, όπως ο Καλάθης, αντιμετωπίζει πρόβλημα (σ.σ πυρετός) και τον βλέπεις να μάχεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείς παρά να τον ακολουθήσεις».

Για τη σύγκριση μεταξύ της επικείμενης αναμέτρησης σε σχέση με αυτής για το Κύπελλο: «Δεν πρέπει να μένουμε στο τι κάναμε στο παρελθόν. Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος θα κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό το ματς. Όπως είπα, εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού προκειμένου να χαμογελάσουμε στο τέλος.Όλα είναι θέμα συγκέντρωσης. Εδώ είχαμε 20.000 κόσμο στο πλευρό μας, οι οποίοι φώναζαν υπέρ μας. Στο ΣΕΦ από την άλλη, ο κόσμος θα φωνάζει εναντίον μας. Αυτό που μετρά είναι να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο σου, είτε παίζεις στην έδρα σου είτε μακριά από αυτή»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.