ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μήνυμα… εστάλη!

Ο Κάρλος Ζέκα ήταν εξαιρετικός, ο Δημήτρης Κουρμπέλης πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και όλα τα σημάδια δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει δυναμικά, «συμπορευόμενος» με την Εθνική μας ομάδα.

Μήνυμα... εστάλη!

Στο, όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο Παναθηναϊκός αποτελούσε τον βασικό «αιμοδότη» της Εθνικής μας ομάδας, δίνοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους στους γηγενείς ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι στη συνέχεια στελέχωναν με επιτυχία την ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το «peak» της συνεισφοράς των «πρασίνων» φάνηκε στο Euro του 2004 όταν αρκετοί από τους βασικούς συντελεστές της αλησμόνητης αυτής επιτυχίας προέρχονταν από τα «σπλάχνα» του συλλόγου ή αγωνίζονταν σε αυτόν.

Στη συνέχεια όμως, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, ιδίως με την είσοδο της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, καθώς τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την εποχή Στραματσόνι, το ελληνικό στοιχείο «πρώτης γραμμής» του «πράσινου» ρόστερ έχανε «πόντους», αν και έγινε προσπάθεια τόνωσής του, με τον Γιάννη Αναστασίου στο «τιμόνι» της ομάδας.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 68.409 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη σεζόν του Γιάννη Αναστασίου, στην οποία αναδείχθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, συνέπεσε δυστυχώς με τη διετία «καθίζησης» και… αναζήτησης στην εθνική μας ομάδα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει ως μοναδικό εκπρόσωπό του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Νίκο Καρέλη.

Πλέον, στα μέσα του 2017 έχουν μετατραπεί, ξανά προς το καλύτερο, αρκετά δεδομένα. Από τη μια, τις τύχες του ρόστερ των «πρασίνων» διαχειρίζεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, οι προπονητικές «αρχές» του οποίου αλλά και το όραμά του για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, περιλαμβάνουν έντονο «άρωμα Ελλάδας».

Από την άλλη, στο «τιμόνι» της Εθνικής βρίσκεται ο Μίκαελ Σκίμπε, ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να προχωρά σε αλλαγές, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η παρουσία των Ουζουνίδη και Σκίμπε στους δύο πάγκους, φαίνεται πως «προμοτάρουν» εκ νέου τον Παναθηναϊκό.

Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος περιλαμβάνεται στις κλήσεις του Σκίμπε. Στη συνέχεια, ήρθε η ελληνοποίηση του Ζέκα, ενός ποδοσφαιριστή που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό την ευκαιρία που του έδωσε η δεύτερη πατρίδα του.

Παράλληλα, στη Ζένιτσα είδαμε τον Δημήτρη Κουρμπέλη να παίρνει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την Εθνική Ανδρών, «εξαργυρώνοντας» την εξαιρετική παρουσία του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν και άφησε την Τρίπολη για την Αθήνα.

Πλέον, το μήνυμα εστάλη. Εφ’ όσον υπάρξει ανάλογη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να υπερηφανεύεται ξανά πως θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα της Εθνικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...