ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Υπομονή, θα έρθουν και οι μεταγραφές

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, αλλάζει όλους τους ξένους του, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να διατηρήσει τον κορμό του και για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, να έχει αυτός το πλεονέκτημα… Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Υπομονή, θα έρθουν και οι μεταγραφές

Το μειονέκτημά του, πλεονέκτημα θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, στην αρχή της επόμενης σεζόν, οι νταμπλούχοι να ξεκινήσουν με πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού, αναφορικά με τον βασικό κορμό και την ομοιογένεια.

Προσοχή. Δεν συζητάμε για τους Έλληνες παίκτες, όπου ο Ολυμπιακός έχε ένα σταθερό κορμό εδώ και χρόνια, μα για τους ξένους. Θα πείτε, «μα τι λέει αυτός, εδώ γίνεται τόση φασαρία για να αποκτήσει περισσότερους Έλληνες η ομάδα» κλπ, κλπ. Σωστά. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι.

Αν θυμηθείτε την παντοκρατορία του Παναθηναϊκού από το 1996 και μετά, εκτός του ελληνικού κορμού, υπήρχαν και «ξένες σταθερές». Ή μήπως όχι; Ο Παναθηναϊκός αν καταλήξει σε μια σούπερ τετράδα ξένων (να αλλάζει το πολύ δύο κάθε σεζόν) θα έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα. Να έχει παίκτες, μη Έλληνες που να έχουν μαζί πολλά παιχνίδια και μπόλικες «ώρες πτήσεις».

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.950 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ούτως ή άλλως, ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να φέρει Έλληνες παίκτες στην ομάδα και να τονώσει το γηγενές στοιχείο. Αυτό είναι κάτι που ο Παναθηναϊκός, είναι αναγκασμένος να κάνει. Αν καταφέρει να διατηρήσει και τους ξένους του, συν δύο προσθήκες, τότε θα έχει κάνει το μειονέκτημά του, πλεονέκτημα.

Συνεπώς προέχει η διατήρηση του κορμού. Γι’ αυτό και υπάρχει «ησυχία» από το πράσινο στρατόπεδο, αναφορικά με τις μεταγραφές. Είναι ξεκάθαρο πως ο Τσάβι Πασκουάλ, θεωρεί μείζονος σημασίας τη διατήρηση των περισσοτέρων παικτών που είχε φέτος και του χρόνου, γι’ αυτό άλλωστε περιμένουν και τον Μάικ Τζέιμς. Γι’ αυτό, υπομονή με τις μεταγραφές, διοίκηση και προπονητής ξέρουν τι θέλουν, πράττουν με μεθοδικότητα, χωρίς βιασύνες και κινήσεις «πανικού». Ακόμα και οι «κινήσεις» για Μάντζαρη, Σλούκα έγιναν μεθοδικά και όπως έπρεπε, ασχέτως αν δεν προχώρησαν οι δύο-ομολογουμένως δύσκολες-περιπτώσεις.

ΥΓ.: Τα περισσότερα ονόματα που ακούγονται αφορούν τον άσο και λογικό. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ, πως ασχέτως με το αν μείνει ο Τζέιμς ή όχι, θα πάει σε άσο από το πρώτο ράφι. Ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή να “μπει” στην κουβέντα και το “πεντάρι”. Οι πράσινοι χρειάζονται ψηλό και αν θέλετε τη γνώμη μου, έναν αθλητικό ψηλό, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί στα μέγιστα η έφεση του Καλάθη στο pick’n’roll.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...