ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κόρτραϊκ-Παναθηναϊκός 1-2 (Άλτμαν 29΄, Μολίνς 42΄, Σεβαλιέ 32΄)

Σεφτέ στις νίκες με Άλτμαν

Με τον Ισραηλινό να σημειώνει ένα υπέροχο γκολ και τον Μολίνς να σκοράρει με πέναλτι, ο συμπαγής Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη νίκησε 2-1 (Άλτμαν 29΄, Μολίνς 42΄, Σεβαλιέ 32΄) την Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας.

Σεφτέ στις νίκες με Άλτμαν

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους, παρουσιάστηκε και πάλι συμπαγής με καλή ανασταλτική λειτουργία και με τον Όμρι Άλτμαν, να κάνει σεφτέ… νίκησε την Κόρτραϊκ με 2-1.

Οι πράσινοι παρουσίασαν τα ίδια… συμπτώματα στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι απολύτως λογικό αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ρόστερ και λείπουν παίκτες ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ωστόσο η εικόνα του Παναθηναϊκού, απέναντι σε έναν αντίπαλο, σαφώς ανώτερο από την Ολεξάντρια, ήταν θετική ειδικά όσον αφορά το στήσιμο της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Το ματς

Η Κόρτραϊκ φαινόταν και ήταν πιο έτοιμη, στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε καλύτερα και με τον Σεβαλιέ στο 3΄απείλησε για πρώτη φορά, με προβολή μέσα από την περιοχή του Βλαχοδήμου, ο οποίος όμως δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα.

Οι πράσινοι ανέβηκαν όσο κυλούσε ο χρόνος, είχαν δύο-τρεις καλές πλαγιοκοπήσεις από αριστερά κυρίως με Λουντ και Χουλτ, ωστόσο η Κόρτραϊκ ήταν αυτή που απείλησε ξανά, με τον Σεβαλιέ στο 18΄έπειτα από κόντρα επίθεση, να βγαίνει απέναντι στον Βλαχοδήμο, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να πραγματοποιεί μια εξαιρετική απόκρουση και να κρατάει το «μηδέν».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Στο 23΄έκανε την πρώτη του τελική ο Παναθηναϊκός, με τον Άλτμαν να εκτελεί απ’ ευθείας φάουλ, η μπάλα να βρίσκει σε σώματα και να πηγαίνει καρφί… για τα δίχτυα, ωστόσο ο Μπρουζέσε κατάφερε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική απόκρουση και να διώξει σε κόρνερ.

Η πίεση των πράσινων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 29΄, όταν ο Λουντ βγήκε από αριστερά σε αντεπίθεση 3 vs 3, ο Φινλανδός έβγαλε σέντρα, βρήκε τον Άλτμαν μέσα στην περιοχή και εκείνος ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0.

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρία λεπτά, όταν η Κόρτραϊκ, σε δική της αντεπίθεση, με σέντρα του Ουαλί, που βρήκε τον Σεβαλιέ να ισοφαρίσει (32΄).

Το ματς ισορρόπησε αρκετά μετά την ισοφάριση των Βέλγων, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε δεύτερο γκολ στο 42΄, όταν ο Κουλιμπαλί θα κάνει το σλάλομ από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα ανατραπεί, με το πέναλτι να εκτελείται εύστοχα από τον Μολίνς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Ουζουνίδη στο δεκάλεπτο να βάζει στο ματς τους Ευαγγέλου, Πίσπα και Δώνη, βγάζοντας τους Άλτμαν, Ζέκα και Κολοβέτσιο, αλλάζοντας το προφίλ της ενδεκάδας της ομάδας του.

Το Β΄ μέρος κυλούσε ήρεμα, χωρίς φάσεις με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή, ωστόσο και με τις πολλές αλλαγές, η ομάδα φαινόταν να είχε χάσει τα πατήματά της, ειδικά στην επίθεση και στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο ανασταλτικά λειτουργούσε υποδειγματικά.

Απείλησε στο τέλος η Κόρτραϊκ

Στο 84΄με τον Βαν Ντε Μπρούγκεν η Κόρτραϊκ απείλησε με κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, με τους Βέλγους να κάνουν φάση μετά το 38΄, σε ένα ματς που κυλούσε όπως ήθελε ο Παναθηναϊκός, αφού δεν επέτρεπε στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να δημιουργήσει φάσεις.

Δεν πέρασαν δύο λεπτά από τη φάση του Βαν Ντε Μπρούγκεν και η Κόρτραϊκ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όταν με νέα κεφαλιά του Λεπουέν, ανάγκασε τον Στιλ σε μια σπουδαία απόκρουση, διατηρώντας το 2-1 για το τριφύλλι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ