ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Γκελτσερμπιρλιγκί 1-0 (Μολίνς 5΄)

Φεύγει νικητής από την Ολλανδία…

Καλός για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, επικράτησε της Γκελτσερμπιρλιγκί με 1-0, έπειτα από όμορφη συνεργασία Άλτμαν-Μολίνς και εξαιρετικό πλασέ του Σουηδού στο 5΄, ολοκληρώνοντας με νίκη-την δεύτερη σε τρία ματς-τις υποχρεώσεις του επί Ολλανδικού εδάφους. Επιστρέφει στην Ελλάδα αύριο το βράδυ η αποστολή των πράσινων.

Φεύγει νικητής από την Ολλανδία...

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο αρκούσε στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πάρει τη νίκη στην τρίτη και τελευταία φιλική αναμέτρηση επί Ολλανδικού εδάφους, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βλέπει δύο πρόσωπα από την ομάδα του, το καλό του πρώτου μέρους και το… μέτριο του δευτέρου ημιχρόνου.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο Τέχελεν, επί της ουσίας ολοκληρώθηκε, αφού αύριο το βράδυ η αποστολή της ομάδας επιστρέφει στην έδρα της… και μπαίνει στην τελική ευθεία, για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο Γιουρόπα Λιγκ. Στις 20/7 το τελευταίο φιλικό με την Άλκμααρ στη Λεωφόρο για το τριφύλλι.

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο εικοσάλεπτο, με δύο επικίνδυνες «επισκέψεις» στο πρώτο τρίλεπτο από αριστερά με τον Χουλτ να συνδυάζεται με τον Άλτμαν, με τους πράσινους να πατούν την περιοχή των Τούρκων και εν τέλει να σκοράρουν στο 5΄, όταν ο Άλτμαν από το χώρο του κέντρου, με μια εξαιρετική απαλλαγή, θα φύγει από δύο αντιπάλους, θα βγάλει κάθετα στον Μολίνς και εκείνος με υποδειγματικό πλασέ θα «γράψει» το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, δεν επέτρεπε στην  Γκελτσερμπιρλιγκί, να τον απειλήσει με την ομάδα του Ουζουνίδη να βγάινει συχνά πυκνά σε αντεπιθέσεις και να σπαταλεί ευκαιρίες για δεύτερο γκολ (15΄Χατζηγιοβάνης, 25΄Ζέκα).

Η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, γινόταν κυρίως από τα πλάγια, ειδικά από αριστερά με τον Χουλτ να είναι σε εξαιρετικό απόγευμα, ενώ και οι παίκτες της γραμμής «πυρός» (Άλτμαν-Μολίνς-Χατζηγιοβάνης), βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση και γενικώς ουδείς υστερούσε με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζεται ακόμα πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα φιλικά.

Καλύτερη η Γκελτσερμπιρλιγκί στο Β΄μέρος

Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, με την Γκελτσερμπιρλιγκί να προσπαθεί να επιτεθεί και να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά.

Οι πράσινοι πάντως αμύνονταν υποδειγματικά, δεν άφηναν χώρους, έκοβαν τους Τούρκους σε καίρια σημεία και προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα πλάγια με τους κορυφαίους του γηπέδου, Χουλτ και Κουλιμπαλί, οι οποίοι είχαν συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις φάσεις του Παναθηναϊκού.

Η Γκελτσερμπιρλιγκί, έκανε την πρώτη της φάση με τον Εγκούζ στο 58΄, με τον παίκτη της τούρκικης ομάδας να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει την μπάλα. Οι Τούρκοι έφτασαν κοντά στο γκολ ξανά στο 67΄με τον Μούριτς, πιστοποιώντας την ανωτερότητά της στο δεύτερο μέρος και σε συνάρτηση με τις πολλές αλλαγές του Ουζουνίδη, η Γκελτσερμπιρλιγκί ήταν καλύτερη και πιο φρέσκια από τους πράσινους.

Η πιτσιρικαρία… του Ουζουνίδη, έβγαλε κέφι, ενέργεια και τρεξίματα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι μικροί προσπάθησαν με πίεση ψηλά-και τα κατάφεραν-μα κρατήσουν πίσω την Γκελτσερμπιρλιγκί, η οποία δεν απείλησε ξανά, έπειτα από τις φάσεις του 58΄και του 67΄,με το ματς να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει την τριάδα των φιλικών στην Ολλανδία με δύο νίκες και μία ισοπαλία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος (65΄ Στιλ), Κουλιμπαλί (80΄ Βέμερ), Μολέντο (61΄ Ευαγγέλου), Κολοβέτσιος (68΄ Τελάντερ), Χουλτ, Ρέις (65΄ Δώνης), Ζέκα (82΄ Εμμανουηλίδης), Λουντ (68΄ Ρινάλντι), Χατζηγιοβάνης (77΄ Μπουζούκης), Άλτμαν (68΄ Στάικος), Μολίνς (61΄ Πίσπας).

ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ: Χοπφ, Τσίφτσι, Οζκάν, Οζέκ, Πεχλιβάν, Εγκούζ, Καλίλι, Ντος Σάντος, Σέκιτς, Παλίτσεβιτς, Σκούλετιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE