ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Lifestyle

Κρεμάλα: Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις σε ποιο μέρος βρίσκονται 10 γνωστές πόλεις της Ελλάδας;

Αν δεν τα καταφέρεις, είσαι για... κρέμασμα.

Κρεμάλα: Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις σε ποιο μέρος βρίσκονται 10 γνωστές πόλεις της Ελλάδας;

Μια χώρα τόσο μικρή με τόσα όμως τοπωνύμια από τα χιλιάδες νησιά, κωμοπόλεις και χωριά που ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι μπορεί να τα θυμάσαι όλα. Είναι τέτοια η ποικιλία στην γεωμορφολογία της Ελλάδας που μπορείς να βρεις τα πάντα. Και είναι τέτοιο το κλίμα και οι συνήθειές μας που κάποιες μέρες του καλοκαιριού θα ταξιδέψουμε για διακοπές σε μέρη και πόλεις που δεν γνωρίζαμε. Θα περάσουμε πολλές πινακίδες με τα ονόματα των πόλεων, των κωμοπόλεων ακόμα και των χωριών. Κάποια θα μας εντυπωθούν, κάποια όχι.

Πολλές φορές θα διαβάσεις το όνομα μιας πόλης και θα την αναγνωρίσεις. Ασυναίσθητα θα πεις ότι βρίσκεται στο τάδε νησί ή στο τάδε γεωγραφικό διαμέρισμα. Έχεις περίπου μία αίσθηση για το πού βρίσκεται. Μπορεί να θυμηθείς όταν πέρασες με το αυτοκίνητο ή κάποια στιγμή που διάβασες ή είδες κάτι γι’ αυτήν την πόλη στην τηλεόραση. Μπορείς όμως να θυμηθείς πού ακριβώς βρίσκεται. Σε ποιον νομό, σε ποιο νησί ή σε ποιον μεγάλο δήμο;

Μπορείς να το κάνεις όταν σου δοθεί μία βοήθεια με τα συνολικά γράμματα του ονόματος της απάντησης; Μπορείς να το κάνεις με το άγχος ότι δικαιούσαι μόνο 4 λάθη; Η κρεμάλα κλειδώνει το μυαλό σου και ενώ ξέρεις την απάντηση μπερδεύεσαι από την ορθογραφία; Το κουίζ αυτό φτιάχτηκε για να αποδείξεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα παραπάνω. Γράψε τη σωστή απάντηση του ονόματος στην ονομαστική και πέρνα στην επόμενη ερώτηση. Στόχος οι δέκα σωστές απαντήσεις στις δέκα πόλεις που ζητάμε. Έπαθλο; Θα σου βγάλουμε το καπέλο στις γεωγραφικές σου ικανότητες. Σπάνια το κάνουμε αλλά θα το αξίζεις.

Παίξε το κουίζ εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.