ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Βασιλακόπουλος: “Ο Όγκαστ ήθελε να παίξει αλλά…”

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίος δε θα συμμετάσχει τελικά στην αποστολή της Εθνικής, ο Ζακ Όγκαστ.

Βασιλακόπουλος:

Αναλυτικά όσα είπε στο «Sport 24 Radio 103,3»:

Για την επιτυχία των Νέων: «Mέσα από τον σωματειακό αθλητισμό παράγονται παίκτες. Έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία. Δυστυχώς όμως μεγαλώνει το ετοιματζίδικο. Πλέον, δεν ρισκάρει κανείς με τους παίκτες. Δυστυχώς, δεν αξιοποιείται όσο θα θέλαμε το ελληνικό στοιχείο.

Βλέπετε, αν πάνε οι Νέοι στις μεγάλες ομάδες και δεν πρωταγωνιστήσουν, θα έχουν πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε την εθνική παραγωγική διαδικασία. Πρέπει να κατεβάσουμε τόνους, να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει όλοι να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.  Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε δύο φορές τον χρόνο για να φανούν αυτά τα παιδιά. Δεν γίνεται να είναι παρατηρητές στην κερκίδα. Πρέπει να συμμετέχουν».

Για το αν θα πάνε τα παιχνίδια της Εθνικής στην επαρχία: «Έχουμε επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Το έχουμε κάνει ήδη. Έχουμε πάει Δράμα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Βόλο, Κρήτη. Έχουμε πάει σε όλη την επαρχία. Θα δουν και την μεγάλη Εθνική κάποια στιγμή, αν και έχω τις αμφιβολίες μου για την διακεκομμένη περίοδο».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.786 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν θα δούμε μία μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα κάποια στιγμή:«Κάποια στιγμή θα πάρουμε και μία μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών».

Για την Εθνική Ανδρών: «Θα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του κόσμου. Είναι σίγουρος πως θα πάει αρκετά καλά. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Για την περίπτωση του Ζακ Όγκαστ: «Ο Όγκαστ δεν είναι ακόμη έτοιμος, δεν έχει υπογράψει τα χαρτιά του. Για αυτό είπαμε πως είναι τυπικό το θέμα. Δεν είναι πως δεν ήθελε το παιδί να έρθει να παίξει. Ίσα-ίσα που ήθελε να παίξει. Απλά, δεν προλαβαίνουμε και θέλαμε να είμαστε συνεπείς. Δεν θέλαμε, δηλαδή, τελευταία στιγμή να μείνουμε με 11 παίκτες».

Για την εκδήλωση του 1987: «Eίναι μέρες χαράς και γιορτής, μην μπαίνουμε σε αυτά τα πράγματα. Και εμείς συμμετείχαμε το 1987. Είχαμε τον ρόλο μας. Δεν είναι μονοπώλιο κάποιων η επιτυχία του 1987. Το 1987 ήταν μία αφετηρία. Εμείς αξιοποιήσαμε το 1987. Και συνεχίζουμε. Το μπάσκετ δεν είναι το άθλημα του ενός».

Για το αν νιώθει κουρασμένος στην προεδρία της ΕΟΚ: «Το 94% των σωματείων στήριξε την υποψηφιότητα μου, πριν από 9 μήνες. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική. Δεν βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι με τα τανκς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...