ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πλυτάς: “Περιμένουμε τον Γιαννακόπουλο ή όποιον άλλο μπορεί…”

Οριακά τα πράγματα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο οποίος κινδυνεύει άμεσα με... λουκέτο αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της διοίκησης Πρωτοδικείου, Νίκο Πλυτά.

Πλυτάς:

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Πλυτάς στον “ΣΠΟΡ FM 94,6”:

«Συνέχεια βγαίνουν καινούργια χρέη από παλιές υποθέσεις ετών. Χρέη που παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα. «Εγώ είμαι ειλικρινής και έχω δηλώσει ότι ο Παναθηναϊκός δεν επρόκειτο να κατέβει με ομάδες εφήβων, νεανίδων κτλ. Ο λόγος είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα όνομα και μπορεί να διασύρεται. Το διοικητικό συμβούλιο όμως αυτό αποφάσισε και είναι αποδεκτό».

Για το βόλεϊ γυναικών:

«Ήμουν αντίθετος στο να κατέβει το τμήμα στην Α1. Τα χρέη είναι σε τέτοιο βαθμό που κανένα τμήμα δεν έπρεπε να κατέβει. Εγώ όταν αναλάβαμε είχα μαζέψει τους εφόρους και τους είχα πει ότι εφόσον βρείτε το 80% του μπάτζετ σας τα τμήματα θα κατέβουν, Εμείς σαν διοίκηση δε μπορούμε να αναλάβουμε το χρέος».

Για το χρέος του Ερασιτέχνη:

«Φυσικά και υπάρχουν έσοδα. Ο ερασιτέχνης παίρνει ποσοστά από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Όλοι ξέρουν την κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ. Έχει τεράστιο πρόβλημα. Το δεύτερο μέρος της ΚΑΕ. Η ΚΑΕ έχει υποχρεώση συμβατική να δίνει ένα πσοσοτό από τις εισπράξεις του ΟΑΚΑ. Από εκεί και περάα υπάρχουν από χορηγούς 100-150 χιλιάδες το χρόνο κάποια έσοδα. Φυσικά μπορεί να υπάρχει και κάποιος μεγαλόψυχος που να του αρέσει το πόλο και να δώσει 30 χιλιάδες στο τμήμα. Εμείς απευθυνθήκαμε σε όλους αυτούς. Η κατάσταση βέβαια είναι τέτοια που με 3,5 εκατομμύρια χρέος δε μπορούμε να φτιάξουμε ομάδες από τα χρήματα της ΠΑΕ και της ΚΑΕ».

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.058 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους εργαζομένους στον Ερασιτέχνη:

«Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες, συνεχίζουν όμως να εργάζονται. Είναι ήρωες όσοι δουλεύουν στον Παναθηναϊκό. Βρήκαμε άλλα γραφεία που θα μετακομίσουμε σύντομα αφού εκεί που είμαστε τώρα κοστίζει πολύ. Προσπαθούμε να κόψουμε απ’ όπου μπορούμε».

Για το πώς κατέληξε το γυναικείο βόλεϊ να μην κατεβάσει ομάδα: 

«Στο γυναικείο βόλεϊ προσπαθήσαμε να βρούμε χρήματα αλλά δε μπορέσαμε. Ζητήσαμε από την ΕΟΠΕ παράταση αλλά οι άνθρωποι είχαν κάνει ήδη το οργανόγραμμα. Δε μπορούσαν να μας δώσουν άλλη παράταση. Αυτή ήταν η απόφαση του συμβουλίου. Μήπως βρεθεί κάποιος βρεθεί να δώσει χρήματα».

Για το βόλεϊ ανδρών και το πόλο:

«Το βασικό πρόβλημα στο πόλο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας παίκτης. Ένα παίκτης που υπάρχει διατείνεται ότι έχει συμβόλαιο. Έχουν φύγει όλοι οι παίκτες. Στο βόλεϊ ανδρών υπάρχει ένα χρέος 60-65 χιλιάδων που πρέπει να διακανονιστεί για να λάβει η ομάδα μέρος στο πρωτάθλημα.

Για να αν το χρέος του ερασιτέχνη έχει αυξηθεί σημείωσε: 

«Λόγω της διένεξης του πρώην προέδρου (σ.σ Δημήτρης Μπαλτάκος) και της ΚΑΕ υπάρχει ένα έλλειμμα. Υπάρχει ένα χρέος φρέσκο, φετινό. Είναι τα χρήματα που θα έπρεπε να έρθουν στο τέλος της σεζόν από τις εισπράξεις και την χρησιμοποίηση του σήματος. Δεν είχαν δοθεί. Η συμφωνία που μάθαμε ότι υπήρχε έδινε την δυνατότητα στην ΚΑΕ να τα δίνει στο τέλος του έτους. Γι’ αυτό και το χρέος έχει αυξηθεί. Αυτά τα χρήματα έχουν αρχίσει και δίνονται». 

Για το μέγεθος του προβλήματος:

«Όταν υπάρχει το πρόβλημα αυτό κάποια στιγμή θα κλείσει ο Παναθηναϊκός. Θα υπάρχει μόνο τμήμα μπάσκετ γυναικών ή πόλο. Χρειάζονται σκληρές αποφάσεις και για εμάς αλλά και για τον κόσμο». 

Για το γεγονός πως δεν ήθελε να παίξουν τα τμήματα με παίκτες από τις ακαδημίες:

«Αν παίξουν τα παιδιά του πόλο με τον Ολυμπιακό που έχει Φουντούλη, Γούνα θα φάμε 34 γκολ με μηδέν! Κι αυτά γράφονται στην ιστορία. Θα γραφτεί στην ιστορία Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 34-0. Ό,τι γράψει δεν ξεγράφει»

Για το τι περιμένει:

«Περιμένουμε να γυρίσουν από τις εξοχές και να βάλουν όσοι μπορούν το χέρι στην τσέπη. Ελπίζουμε ότι η ΠΑΕ θα περάσει στους ομίλους και να υπάρξει αυξημένη ροή χρημάτων. Εμείς έχουμε ζητήσει την βοήθεια του κόσμου αλλά ξέρουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη. Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα. Αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού βάλει από το υστέρημά του 5-10 τότε ίσως υπάρχει ελπίδα να σωθεί». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...