ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γκαμπάλα-Παναθηναϊκός 1-2 (Μολέντο αυτ. 52΄, Λουντ 63΄, Καμπέσας 67΄)

Η Πανάθα είναι εδώ!

Με ανατροπή και καταπληκτικά γκολ από Λουντ και Καμπέσας, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Γκαμπάλα στο Μπακού και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Η Πανάθα είναι εδώ!

Με δύο σεντερφορίσιες… γκολάρες από τα χαφ του, Λουντ και Καμπέσας, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια σπουδαία ανατροπή κι’ ας μην είχε τον σέντερ φορ που θα ήθελε, νικώντας την Γκαμπάλα με 2-1, παρότι βρέθηκε να χάνει στις αρχές του πρώτου μέρους με τον πιο απίστευτο τρόπο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του, με ωριμότητα και καθαρό μυαλό, ξύπνησαν από το λήθαργο που τους προκάλεσε το 1-0, ωστόσο έδωσαν την απάντησή τους και ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στην αυριανή κλήρωση για τα play off του Europa League.

Το ματς

Με το ίδιο σχήμα και τα ίδια πρόσωπα, άρχισε το ματς στο Μπακού ο Παναθηναϊκός, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να πηγαίνει στα… σίγουρα, δίχως να παίρνει ρίσκα.

Κυρίαρχος αλλά…

Έπειτα από ένα δίλεπτο της Γκαμπάλα… ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πλήρως στο ματς, κατάφερε μέσα σε ένα εικοσάλεπτο να σπαταλήσει 3-4 εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με κορυφαία αυτή του Άλτμαν στο 14΄, με τον Ισραηλινό να αστοχεί προ κενής εστίας έπειτα από μπαλιά του Λουντ από αριστερά.

Οι «πράσινοι» με ανεξάντλητο τρέξιμο και πίεση ψηλά, έκλεβαν μπάλες, έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση κυρίως από αριστερά με Λουντ και Χουλτ, δημιουργούσαν συνέχεια κινδύνους στην περιοχή του Μπεζετόσνι, ωστόσο δεν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα μέσα… την ίδια στιγμή που η Γκαμπάλα δεν απειλούσε καν (ένα αδιάφορο σουτ του Γκουρμπάνοφ στο 18΄).

Στο 36΄ο Χατζηγιοβάνης με ωραία σέντρα βρήκε τον Μολέντο, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, συνεχίζοντας το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών για το τριφύλλι, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την πρώτη καλή στιγμή για την Γκαμπάλα, με ένα σουτ του Μαλόουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες να μην προχωρούν σε αλλαγές, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να σηκώνει τους Καμπέσας και Λουτσιάνο για ζέσταμα από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Τιμωρία…

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες να μην προχωρούν σε αλλαγές, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε το ΣΟΚ… όταν στο 52΄, έπειτα από μια επίθεση διαρκείας της Γκαμπάλα, ο Μόνροουζ έκανε την μπαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μολέντο και κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0.

Η Γκαμπάλα πήρε τα πάνω της, ο Μονρόουζ που βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ, έκανε μια ατομική ενέργεια από αριστερά, πέρασε τον Κουλιμπαλί, σούταρε δυνατά με τον Βλαχοδήμο να διώχνει δύσκολα με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Δικαιοσύνη!

Ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε και δε θα έπρεπε να αφήσει το ΣΟΚ να τον τσακίσει και στο 63΄κατάφερε να φέρει το πράγμα στα ίσα, με εκπληκτικό γκολ του Λουντ, έπειτα από σέντρα του Κουλιμπαλί και παρέμβαση του Μολίνς!

Άρχισε το πάρτι!

Δεν πέρασαν παρά μόνο τέσσερα λεπτά, όταν ο Μπράιαν Καμπέσας με μια ατομική ενέργεια και αφού χόρεψε την άμυνα της Γκαμπάλα, έγραψε το 2-1, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των Αζέρων, σε μια βραδιά που εξελισσόταν από εφιάλτη σε όνειρο για την ομάδα του Ουζουνίδη.

Ο Παναθηναϊκό έχασε κι’ άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ωστόσο με πείσμα και πάθος, πήρε αυτό που ήθελε, ξόρκισε τον κακό του δαίμονα την Γκαμπάλα και πέρασε στην επόμενη φάση πανηγυρικά.

Οι συνθέσεις:

Γκαμπάλα (Γκρίγκορτσουκ): Μπεζετόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό, Χαλιντέι, Χουσείνοφ, Μαλόουν, Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπουλτχούις, Μονρόουζ.

Στον πάγκο: Αγκ. Μαμάντοβ, Γιαμάλοβ, Ραμαλτάνοβ, Ε. Μαμάντοβ, Ασ. Μαμάντοβ, Αμπάσοβ, Κονέ.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χούλτ, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (Καμπέσας 62΄), Λουντ, Άλτμαν (Λουτσιάνο 58΄), Μολίνς (Ρέις 80΄).

Στον πάγκο: Στιλ, Δώνης, Ευαγγέλου, Ρέις, Πίσπας, Λουτσιάνο, Καμπέσας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE