ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ανάλυση: Εμπειρία συν ταλέντο, ίσον… Μπιλμπάο! (vids)

Μια ματιά στο ρόστερ της προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Europa League. Οι «αστέρες», τα «εργαλεία» και το σύστημα του Θιγάντα.

Ανάλυση: Εμπειρία συν ταλέντο, ίσον... Μπιλμπάο! (vids)

Το συναπάντημα του Παναθηναϊκού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν ήταν από αυτά που θα έλεγε κανείς ότι εύχονταν να τύχουν οι «πράσινοι», οι οποίοι έχουν μπροστά τους μία αρκετά δύσκολη αποστολή, προκειμένου να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Υπερήφανοι ως… Βάσκοι

H Αθλέτικ Μπιλμπάο αποτελεί ένα από τα «βαριά χαρτιά» του ισπανικού ποδοσφαίρου, δίχως να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Στα 119 χρόνια της παρουσίας της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού «κουβαλά» μαζί της την υπερηφάνεια για την καταγωγή της, πράττοντας αναλόγως, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη στελέχωση του ρόστερ (αγωνίζονται μόνο όσοι έχουν βασκική καταγωγή).

Παρά τους περιορισμούς που ο ίδιος ο σύλλογος έχει θέσει στον εαυτό του, η Μπιλμπάο έχει να υπερηφανεύεται για τη σταθερή παρουσία της (με ολίγες εξαιρέσεις) στο πάνω ράφι του ισπανικού πρωταθλήματος. Έχοντας πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα… δικά της παιδιά, ευτύχησε να πανηγυρίσει 34 τίτλους και αρκετές παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ταλέντο υπάρχει!

Οι… υπερήφανοι Βάσκοι μπορεί να συνεχίζουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, όμως η στάση τους αυτή δεν συνεπάγεται με την ανυπαρξία ταλέντου στις τάξεις τους. Κάθε άλλο.

Ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ της ομάδας, θα δούμε παίκτες που κοστολογούνται με ποσά… μαμούθ, όπως ο σέντερ μπακ, Αϊμερίκ Λαπόρτ, και ο «σταρ» Ινιάκι Ουίλιαμς (25 εκατ. ευρώ), με τους Μουνιαϊν, Αλβάρες (15 εκατ. έκαστος) και τους Ραούλ Γκαρσία, Σαν Χοσέ (12 εκατ. ευρώ) να συμπληρώνουν το «καρέ» των πολύτιμων περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ αγγίζει τα 29 χρόνια (28.8 έτη για την ακρίβεια), εξετάζοντας όμως το «κλειστό» rotation παρατηρούμε ότι επέρχεται σχετική ισορροπία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων της Μπιλμπάο κινείται μεταξύ των 26 και των 29 ετών. Ηλικία η οποία ονομάζεται από πολλούς ως «άκρως ποδοσφαιρική».

https://www.youtube.com/watch?v=__VM2IP_zoo&t=3s

Έτσι παρατάσσει την ομάδα ο Θιγάντα

Όσον αφορά τα… πρακτικά της υπόθεσης, δηλαδή την στελέχωση της ενδεκάδας αλλά και το σύστημα, βλέπουμε ότι ο νέος «τιμονιέρης» Θιγάντα, ασπάζεται το 4-2-3-1, σχήμα που χρησιμοποίησε και στα δύο ματς με την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Στο τέρμα επιλέχθηκε ο Ερερίν, με τους Λαπόρτ και Ετσέλτα αμυντικό δίδυμο, αριστερά τον Μπαλενθιάγκα, δεξιά τον Ντε Μάρκος και το δίδυμο Ετσεμπαρία και Βέσγα στα χαφ. Ο Ραούλ Γκαρθία διευθύνει σε ρόλο δεκαριού, με τον Μουνιαΐν στο αριστερό και τον Σουσαέτα στο απέναντι «φτερό» και μοναδικό προωθημένο τον έμπειρο «μπομπέρ», Αρίτζ Αντούριθ.

https://www.youtube.com/watch?v=nkTrzQzSQxs

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...