ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μανώλης… ο «killer» της καρδιάς μας! (vids)

Το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Εμάνουελ Ολισαντέμπε με την πράσινη φανέλα.

Μανώλης... ο «killer» της καρδιάς μας! (vids)

Μιλώντας για τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε, δεν μπορούμε παρά να φέρουμε στη μνήμη μας τις τελευταίες «στροφές» του πρωταθλήματος της σεζόν 2003/4, τότε που ο Νιγηριανοπολωνός φορ πήρε από το «χέρι» τον Παναθηναϊκό και με κρισιμότατα γκολ «buzzer-beater» έφερε τον τίτλο στη Λεωφόρο!

Η συνάντηση του Παναθηναϊκού με την Πολόνια Βαρσοβίας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το 2000 έφερε το πρώτο «φλερτ» μεταξύ των «πρασίνων» και του ταλαντούχου φορ. Ένα φλερτ το οποίο κατέληξε σε «γάμο» την αμέσως επόμενη χρονιά, με τον Ολισαντέμπε να έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Η «σχέση» αυτή κράτησε τέσσερα χρόνια, εντός των οποίων, ο αγαπημένος «Μανωλάκης» της εξέδρας (που δεν άργησε να βγάλει το γνωστό… πιπεράτο σύνθημα για χάρη του) πέτυχε 24 γκολ σε 74 συμμετοχές. Τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει σταθερές εμφανίσεις στην ενδεκάδα της ομάδας, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να αφήσει το «σημάδι» του την άνοιξη του 2004.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.504 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο τίτλος εκείνης της σεζόν «κρεμόταν» από μία «κλωστή», καθώς ο Παναθηναϊκός του Σουμ κρατούσε με «νύχια» και με «δόντια» το οριακό προβάδισμά του έναντι του Ολυμπιακού, ο οποίος περίμενε τους «πράσινους» στη «γωνία». Στις τελευταίες αγωνιστικές μάλιστα, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν απολέσει βαθμούς εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Ολισαντέμπε που έδωσε (ουσιαστικά) τον τίτλο στην ομάδα του σκοράροντας στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων με ΠΑΟΚ και Πανηλειακό.

Το 2005 αποφάσισε να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην Πόρτσμουθ, ωστόσο στην Αγγλία δεν κατάφερε παρά να αγωνιστεί δύο φορές. Το σχεδόν κατεστραμμένο γόνατό του ξεπερνούσε πλέον την θέλησή του για συμμετοχές σε υψηλό επίπεδο και έτσι το 2012, μετά από αρκετές προσπάθειες σε Ελλάδα και Κύπρο αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.