ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Lifestyle

Χαμός στο διαδίκτυο με νέα οπτική ψευδαίσθηση: Εσείς βλέπετε τους 16 κύκλους στην εικόνα;

Για κάποιους αρκεί μόνο μια ματιά. Άλλοι περνούν πολλή ώρα κοιτάζοντας την εικόνα με γουρλωμένα μάτια, χωρίς να βγάζουν άκρη.

Χαμός στο διαδίκτυο με νέα οπτική ψευδαίσθηση: Εσείς βλέπετε τους 16 κύκλους στην εικόνα;

Για κάποιους αρκεί μόνο μια ματιά. Άλλοι περνούν πολλώ ώρα κοιτάζοντας την εικόνα με γουρλωμένα μάτια, χωρίς να βγάζουν άκρη.

Ο λόγος για την τελευταία οπτική ψευδαίσθηση που έχει σαρώσει το διαδίκτυο, προσκαλώντας τους χρήστες να εντοπίσουν σε μια εικόνα με γεωμετρικά σχήματα τους 16 «κρυμμένους» κύκλους, αποστολή που φαίνεται παιχνιδάκι σε κάποιους και… ακατόρθωτος άθλος σε άλλους.

Αν είστε από εκείνους που δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους κύκλους στην εικόνα, μην ανησυχείτε, ανήκετε στην πλειοψηφία. Σύμφωνα με την Independent που ανέλυσε την viral οπτική ψευδαίσθηση, το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να αναγνωρίζει σχήματα που δημιουργούν γωνίες και περιγράμματα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα ορθογώνια που εμφανίζονται παραταγμένα στην εικόνα είναι τα πιο εμφανή σχήματα σε αυτή, αφού διαθέτουν γωνίες και επιπλέον είναι πιο οικεία στο μάτι μας (βλέπε πόρτες, κινητά, υπολογιστές κ.λπ).

Έτσι εστιάζουμε σε αυτά, αδυνατώντας για ένα διάστημα να κατανοήσουμε τι ακριβώς βλέπουμε και να διακρίνουμε τους κύκλους.

Εσάς πόση ώρα σας πήρε να τους… ανακαλύψετε;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE