ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0

Νέα «γκέλα» και… μείον έξι

Δεύτερο σερί «στραβοπάτημα» για τον -κακό- Παναθηναϊκό, ο οποίος άφησε δύο βαθμούς (0-0) κόντρα στον Λεβαδειακό, που απείλησε σοβαρά την εστία του Βλαχοδήμου στο δεύτερο μέρος. Με δέκα παίκτες από το 49ο λεπτό οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Ευαγγέλου.

Νέα «γκέλα» και... μείον έξι

Το ματς

Το σύστημα και η… αλλαγή στο «παρά πέντε»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις αναμετρήσεις κόντρα στη Μπιλμπάο, διατηρώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, επαναφέροντας τον Στέφανο Ευαγγέλου στο κέντρο της άμυνας, πλάι στον Γιώργο Κουτρουμπή.

Αριστερά τοποθετήθηκε ο Κολοβέτσιος, δεξιά ο Ουσμάν Κουλιμπαλί που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, στον άξονα οι Ζέκα και Λουντ, με τους Καμπέσας – Άλτμαν στα φτερά και τον Μολίνς στην κορυφή με τον Λουτσιάνο λίγο πιο πίσω του.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι «ακυρώθηκε» την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε, αναγκάζοντας τον Ουζουνίδη να τον θέσει εκτός αποστολής, φέρνοντας τον Λουντ στον άξονα, και «επιστρατεύοντας» τον Καμπέσας για τα άκρα.

Απόλυτη… ησυχία για 25 λεπτά!

Οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των «πρασίνων» σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη πρόθεση του Λεβαδειακού να αμυνθεί «σθεναρά» από νωρίς, ώστε να διατηρήσει το «μηδέν» πίσω, συντέλεσαν σε ένα… ιδιαίτερα ήσυχο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο στη Λεωφόρο.

Μπορεί οι «πράσινοι» να είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας των Βοιωτών. Βέβαια, ο αργός ρυθμός που ακολούθησαν οι δύο «μονομάχοι», ωφελούσε ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους, καθώς πλην των ορεξάτων Λουτσιάνο και Άλτμαν, ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τρόπους να «ενοχλήσει» τον γκολκίπερ, Επασί.

Πρώτη φάση με τον Άλτμαν

Στο 25ο λεπτό, σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο ματς. Άλτμαν και Λουτσιάνο συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον Ισραηλινό να σουτάρει, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Βοιωτών να πραγματοποιήσει την πρώτη του επέμβαση. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άλτμαν δοκίμασε εκ νέου το πόδι του, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα εκτός από την εστία του Επάσι, καταλήγοντας κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν προσωρινά ανεβασμένοι, αλλά αποδείχθηκε πως οι δύο ευκαιρίες με τον 23χρονο ποδοσφαιριστή, δεν ήταν παρά μία… αναλαμπή, καθώς η συνέχεια ήταν ανάλογη του πρώτου μισού, με τον Παναθηναϊκό να κρατά, δίχως αποτέλεσμα, τη μπάλα και τον Λεβαδειακό να αμύνεται αποτελεσματικά.

Μάλιστα, οι Βοιωτοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους φάση στο ματς, με τον Μητρόπουλο να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ, μετά από εκδήλωση αντεπίθεσης. Φάση η οποία ήταν η τελευταία στο πρώτο, «άνοστο» ημίχρονο στη Λεωφόρο.

Τσάβες και… αποβολή!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα του στην επίθεση, αποφάσισε να προβεί σε μία διορθωτική κίνηση από τα αποδυτήρια, αντικαθιστώντας τον Καμπέσας με τον Αντρές Τσάβες, με τον Αργεντινό να παίρνει θέση δίπλα στον Μολίνς, και τους Άλτμαν – Λουτσιάνο να πηγαίνουν στα «φτερά».

Η είσοδος του «Κομαντάντε» φάνηκε να δίνει νέα «πνοή» στο «τριφύλλι», ωστόσο η όποια… φόρα ανεκόπη «βιαίως», καθώς στο 49ο λεπτό, ο Στέφανος Ευαγγέλου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (σε φάση που άρχισε από λάθος του Ζέκα), αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο, σε ένα σημείο που η ομάδα έδειχνε να ανακτά δυνάμεις.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Ουζουνίδης έφερε τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας και «τράβηξε» τον Λουντ από τον άξονα στο αριστερό άκρο, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-2, με Ζέκα – Άλτμαν και Λουτσιάνο στον άξονα και τους Τσάβες – Μολίνς μπροστά.

Ανέβηκε ο Λεβαδειακός

Ο Παναθηναϊκός καλούταν να διαχειριστεί τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, έχοντας μπροστά του σαράντα λεπτά, στα οποία έπρεπε να ανέβει και να σκοράρει, υπό το «βάρος» της αριθμητικής ανισορροπίας.

Η αποβολή του Ευαγγέλου έδωσε θάρρος στους παίκτες του Λεβαδειακού που ανέβηκαν και δημιούργησαν τρεις καλές στιγμές σε διάστημα δέκα λεπτών. Στο 56ο λεπτό, ο Τσαμπούρης έστειλε τη μπάλα έξω και στη συνέχεια ο Γιουσούφ και ο Μπραντάο σπατάλησαν δύο τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στη Λεωφόρο.

Στο 73ο λεπτό, ο Γιουσούφ, μόνος του απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά το σουτ του έφυγε έξω. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπραντάο βρέθηκε στην ίδια θέση με τον συμπαίκτη του, αστοχώντας και πάλι, σε μία φάση που ο φορ των φιλοξενούμενων ήταν εκτεθειμένος.

Λάθη επί λαθών…

Στο διάστημα της ανόδου και των ευκαιριών του Λεβαδειακού, ο Ουζουνίδης θέλησε να «ανακατέψει» για άλλη μια φορά την «τράπουλα», αποσύροντας τον Άλτμαν, για να περάσει στη θέση του ο Γιόχανσον. Ο Σουηδός τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Λουντ να αλλάζει για ακόμα μια φορά θέση, πηγαίνοντας ξανά στη μεσαία γραμμή.

Πέντε λεπτά αργότερα (72′), ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πήρε τη θέση του Γκιγιέρμο Μολίνς, κίνηση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές του «τριφυλλιού»

Τα προβλήματα όμως παρέμεναν, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει κάποια φάση στο δεύτερο μέρος, έχοντας γλιτώσει τα χειρότερα λόγω της αστοχίας των Βοιωτών. Στα εναπομείναντα λεπτά, η μοναδική φάση που «ταρακούνησε» τη ροή του αγώνα ήταν η ατομική ενέργεια του Τσάβες.

Ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε δυνατά, αλλά ο Επασί έπεσε στη γωνία του, διατηρώντας το 0-0, που ήταν και το τελικό σκορ στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Λουντ, Άλτμαν (67′ Γιόχανσον), Καμπέσας (46′ Τσάβες) Λουτσιάνο, Μολίνς (72′ Χατζηγιοβάνης).

Λεβαδειακός: Επάσι, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μπραντάο (77′ Βασιλείου), Ζαραδούκας, Νιάσε, Γιακουμάκης (86′ Καψάσκης), Μεντί, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μητρόπουλος (86′ Καλτσάς)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE