ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ανυπομονούμε για τον… πράσινο Θανάση!

Οι εμφανίσεις του 25χρονου φόργουορντ στο Ελσίνκι κάνουν τον Τσάβι Πασκουάλ αλλά και όλους εμάς να μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν, ώστε να τον δούμε να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα.

Ανυπομονούμε για τον... πράσινο Θανάση!

Έπειτα από το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, το πρώτο «πόρισμα» για τον Θανάση Αντετοκούνμπο έχει ήδη… βγει.

Ο 25χρονος φόργουορντ των «πρασίνων» έχει κατορθώσει να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, μεταξύ ίσων, στη μέχρι τώρα πορεία της «γαλανόλευκης», τόσο στην άνετη επικράτηση κόντρα στους Ισλανδούς, όσο και στη… διπρόσωπη εμφάνιση της ομάδας του Κώστα Μίσσα με τους Γάλλους, όταν η προοπτική της βαριάς ήττας κόντεψε να δώσει τη θέση της σε μία επική ανατροπή.

Όσοι τον παρακολουθούν από τους δέκτες τους, αλλά και εκείνοι που έχουν το προνόμιο να παρατηρούν τις καταστάσεις και τα γεγονότα από κοντά, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον… καμικάζι της Εθνικής μας ομάδας. Κάτι που δεν αποτελεί κοινό μυστικό, καθώς ο Θανάσης, κάθε άλλο παρά… κρυψίνους είναι, δίνοντας κάθε φορά το 101% των δυνατοτήτων του, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.084 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ανεξάντλητη ενέργεια, πάθος που ξεχειλίζει και φαίνεται από κάθε αντίδρασή του στο παρκέ ή και στον πάγκο, μεγαλοπρεπέστατα κοψίματα, θεαματικά φόλοου καρφώματα, «σκυλίσιες» άμυνες και αυταπάρνηση βγαλμένη από άλλες εποχές. Όλα αυτά βγαίνουν αβίαστα από τον ίδιο, καθώς αποτελούν κομμάτια ενός παζλ που συνθέτει τη μπασκετική αλλά και τη συνολική προσωπικότητά του.

Ένας χαμογελαστός μαχητής, εντός και εκτός γηπέδων. Ένα «δυναμό» που έχει διάθεση και όρεξη να μάθει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, δίχως να χάσει τα βασικά συστατικά του. Αυτά που διαμόρφωσαν τον «Θανάση» Αντετοκούνμπο και τον κάνουν να διαφέρει από τον αδερφό του, Γιάννη.

Ουδείς επιθυμεί να «φουσκώσει» ή να μεγαλοποιήσει τα δεδομένα. Υπό το πρίσμα και την καθοδήγηση του Πασκουάλ, ο Θανάσης αναμένεται να στρωθεί στη δουλειά και να βελτιώσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα αδύναμα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Ο Καταλανός ποντάρει πολλά στον 25χρονο φόργουορντ, κάτι που φάνηκε από την επιμονή για την απόκτησή του το καλοκαίρι, αλλά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του.

«Νομίζω ότι έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην εθνική. Πιστεύω ότι δεν θα απογοητεύσει κανέναν απολύτως. Ελπίζουμε να πάει καλά σε όλο το τουρνουά. Είμαστε ενθουσιασμένοι και περιμένουμε να έρθει να δουλέψει μαζί μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να τον βοηθήσουμε να εξελιχθεί και αντίστοιχα ο ίδιος να προσφέρει λύσεις στην ομάδα μας».

Ο Τσάβι Πασκουάλ τον περιμένει πως και πως στον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας πως ο ίδιος είναι ικανός να προσθέσει και να ενδυναμώσει τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του «εξάστερου». Μαζί με τον Καταλανό, ανυπομονούμε να τον δούμε με τα πράσινα και όλοι όσοι  τον παρακολουθούμε να παλεύει, να καταθέτει την ψυχή του στο παρκέ και να αγωνίζεται «λυσσασμένα», έχοντας γνώση του ρόλου και των δυνατοτήτων του.

Το «ορεκτικό» που μας προσφέρει φορώντας τη φανέλα της Εθνικής, μας… ανοίγει την όρεξη για το… κυρίως πιάτο του χειμώνα, με τον Θανάση να προσφέρει αυτά που ξέρει, προσπαθώντας πάντα για το κάτι παραπάνω, φορώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι». Υπομονή, ο χειμώνας… πλησιάζει!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.