ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΛΩΣΗ

Ζέκα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν και θα είναι για πάντα το σπίτι μου»

Ο 29χρονος διεθνής μέσος μίλησε για το εξαετές πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, το τι σημαίνει για εκείνον ο σύλλογος, αλλά και για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του, υπογράφοντας στην Κοπεγχάγη.

Ζέκα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν και θα είναι για πάντα το σπίτι μου»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάρλος Ζέκα στο novasports.gr:

Για τον αποχαιρετισμό του: «Ήταν το σπίτι μου. Δεν ήταν. Θα είναι το σπίτι μου πάντα. Σήμερα είναι πολύ δύσκολη μέρα για μένα. Καθώς πρέπει να πω “γεια” σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύαμε μαζί για έξι χρόνια. Πραγματικά τους αγαπάω πάρα πάρα πολύ και είναι δύσκολα αλλά ήρθε η ώρα να τους πω γεια. Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Όλοι σε αυτή την ομάδα, παίκτες και όλοι όσοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μου θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου».

Όταν άφηνες την Πορτογαλία για να έρθεις στην Ελλάδα πίστευες ότι θα γίνεις αρχηγός του Παναθηναϊκού, θα γίνεις Έλληνας, ένας από μας και θα παίξεις στην Εθνική Ελλάδος;

«Όχι ποτέ. Ούτε το περίμενα να μείνω έξι χρόνια σε αυτή τη μεγάλη ομάδα γιατί ξέρουμε ότι πάντα έρχονται καινούριοι και καλοί παίκτες και ήξερα πως θα ήταν δύσκολο για μένα. Αλλά μετά από όλα αυτά τα χρόνια που έπαιξα και μπόρεσα να γίνω αρχηγός, είμαι πάρα πολύ περήφανος που έγινα αρχηγός στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και βεβαίως που μπόρεσα να γίνω ένας από σας. Είναι αλήθεια, νιώθω ότι είμαι ένας από σας. Όλα όσα έχω στη ζωή μου, μου τα έδωσε ο Παναθηναϊκός και η Ελλάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό και σε όλη την Ελλάδα γι’ αυτό».

Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή που σου έχει μείνει στο μυαλό και στην καρδιά;

«Η πρώτη μέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Γιατί ήξερα πως είχα έρθει σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν ήξερα τότε όλη την ιστορία, αλλά ήξερα ότι ήμουν σε μια μεγάλη ομάδα. Ήξερα πως θα φορέσω αυτή τη φανέλα. Ήταν ένα όνειρο για μένα. Η πρώτη μέρα ήταν η καλύτερη. Όλα τα έξι χρόνια ήταν όμορφα. Εντάξει δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα που τόσο ήθελα εγώ, αλλά λες οι μέρες που πέρασα εδώ ήταν τέλειες».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.437 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα σε ξαναδούμε κάποια στιγμή εδώ στην Ελλάδα;

«Μακάρι, μακάρι. Φεύγω τώρα, πάω σε άλλη ομάδα, αλλά εδώ, όλοι όσοι δούλευαν μαζί μου κάθε μέρα είναι η οικογένεια μου. Όλοι, οι φροντιστές, όλοι, είναι δύσκολο να τους πω “γεια”. Γι’ αυτό το λόγο λέω ότι είναι το σπίτι μου και σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την Παναθηναϊκή οικογένεια λέω ότι είναι η οικογένειά μου».

Πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν φοβηθεί ότι θα χάσει η ομάδα τα τρεξίματά σου και το πάθος σου. Τί έχεις να τους πεις;

«Μάλλον θα χάσουν λίγο από αυτά, αλλά νομίζω θα κερδίσουν περισσότερη ποιότητα στην ομάδα. Οι μεταγραφές που έχουν κάνει, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι’ αυτούς τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι και με τον προπονητή που έχουμε, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, θα φτιάξει την ομάδα γιατί νομίζω ότι είναι ο σωστός άνθρωπος για τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ ωραίος προπονητής και νομίζω ότι θα ανεβάσει πάλι την ομάδα. Σίγουρα θέλει χρόνο γιατί έχουν φύγει πολλοί παίκτες και ήρθαν πολλοί καινούριοι. Δε θα είναι εύκολο. Αλλά αυτό που ζητάω αν μπορώ είναι να είναι ο κόσμος και η ομάδα πάντα μαζί και μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε κάτι, να κερδίσουμε κάτι και να κάνουμε καλή δουλειά. Να πιστεύουν στους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ, να πιστεύουν τον πρόεδρο και τον προπονητή».

Αν μπορούσες να πάρεις κάτι μαζί σου στη Δανία από την Ελλάδα και έναν συμπαίκτη σου, τι και ποιον θα διάλεγες;

«Τον ήλιο θα έπαιρνα (γέλια). Συμπαίκτη είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω. Έχουν περάσει και είναι εδώ πολλοί παίκτες που έχω πολύ καλή σχέση, νομίζω αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους μαζί μου και από εδώ σίγουρα θα πάρω μαζί μου την αγάπη από όλους αυτούς που δουλέψαμε μαζί».

Τί θα δούμε από σένα στην Κοπεγχάγη;

«Θα κάνω συνέχεια αυτό που κάνω πάντα σε όλη την καριέρα μου. Θέλω να βελτιώσω κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μου, αλλά θα δείτε όλα αυτά που έχετε δει. Έναν παίκτη με πάθος που δεν θέλει να χάσει ποτέ».

Τελευταία ερώτηση, τι σημαίνει για σένα ο Παναθηναϊκός;

«Όλα, όλα! Γιατί μπορούν να πουν ότι θα πω κάτι για να φαίνεται ότι είναι το σωστό. Αλλά αυτό που σου είπα πριν. Αυτούς που δούλεψαν μαζί μου, το ξέρουν τί σημαίνει για μένα ο Παναθηναϊκός».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...