ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (18' πεν. ΕΠΣΤΑΙΝ)

Αδιόρθωτος…

Τρίτη συνεχόμενη «γκέλα» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προβλημάτισε εκ νέου με την απόδοσή του και ηττήθηκε με 1-0 από την Κέρκυρα, παραμένοντας δίχως νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Αδιόρθωτος...

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με το σύνηθες 4-4-1-1, τοποθετώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Κουτρουμπή και Κολοβέτσιο ως αμυντικό δίδυμο, αριστερά τον Χουλτ και δεξιά τον Γιόχανσον.

Τον άξονα κάλυψαν οι Κουρμπέλης και Χίλιεμαρκ (ντεμπούτο με τα πράσινα), με τον Λουντ στο αριστερό «φτερό», τον Μουνιέ (πρώτη επίσημη εμφάνιση) στα δεξιά, τον Τσάβες στην κορυφή και τον Λουτσιάνο λίγο πιο πίσω από τον Αργεντινό.

Το ματς

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο και την Κέρκυρα να δείχνει, λίγο περισσότερο δυναμισμό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Οι «Φαίακες» ήταν αυτοί που… βοήθησαν στο να καταγραφεί η πρώτη τελική του ματς, με τον Επστάιν να πιάνει ένα σουτ στην κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα έξω (8′). Από την άλλη μεριά, οι «πράσινοι» συνάντησαν εξ αρχής αρκετές δυσκολίες στο να… απαντήσουν, καθώς ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Με το… αριστερό

Παρά τις προσπάθειες του ορεξάτου Τσάβες, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βρουν διόδους προς την εστία του Γιαννακόπουλου. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να πράξουν ό,τι δεν έκαναν οι αντίπαλοί τους. Στο 17ο λεπτό, ο Κουτρουμπής σταματά τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, ο Παπαδόπουλος υποδεικνύει την άσπρη βούλα και ο Επστάιν νικά τον Βλαχοδήμο (1-0, 18′).

Σαν να μην έφτανε αυτό, το «τριφύλλι» κόντεψε να δεχθεί και δεύτερη, άμεση… ψυχρολουσία, αλλά το δοκάρι έσωσε την εστία του Βλαχοδήμου από σίγουρη παραβίαση, μετά το πλασέ του Παμλίδη (20′)…

Οι φωνές του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφύπνισαν προσωρινά τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που σταδιακά πήραν μέτρα στο γήπεδο. Κι αν οι εκτελέσεις κόρνερ από τον Μουνιέ δεν είχαν αντίκρισμα, δεν συνέβη το ίδιο με τον Τσάβες.

Ανέβασε «στροφές», αλλά…

Ο Αργεντινός βοηθήθηκε από την αλλαγή πλευρών σε Μουνιέ και Λουντ, με τον Γάλλο να περνά από τα αριστερά και τον Λουντ να ακολουθεί αντίθετη πορεία. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την όρεξη του Τσάβες οδήγησαν σε δύο αρκετά καλές στιγμές για το «τριφύλλι».

Στο 30′, ο Τσάβες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Λουτσιάνο έπιασε μια «τζούφια» κεφαλιά από καλή θέση, στέλνοντας την άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ξανά ο Τσάβες από την αριστερή πλευρά, γύρισε όμορφα τη μπάλα, ο Χίλιεμαρκ έπιασε την προβολή, αναγκάζοντας τον Γιαννακόπουλο να διώξει με τα πόδια. Στο «ριμπάουντ», ο Λουντ σούταρε ψηλά, άουτ.

Οι «πράσινοι» ανέβηκαν, όμως δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παρά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ή καλύτερα, δημιούργησαν. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την «ταμπουρωμένη» Κέρκυρα να διατηρεί το υπέρ της, 1-0.

Αλλαγή από τα αποδυτήρια

Τα παράπονα του Ουζουνίδη για την απόδοση του Λουτσιάνο, σε συνδυασμό με τα νεύρα που απέκτησε ο Βραζιλιάνος κατά τη διάρκεια της πρώτης «πράξης» και οδήγησαν στο «κιτρίνισμά» του (24′), οδήγησαν τον Εβρίτη τεχνικό στο να αντικαταστήσει τον 24χρονο φορ, περνώντας στη θέση του τον Όμρι Άλτμαν.

Παρά την διορθωτική αυτή κίνηση, η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 52ο λεπτό, ο Κουτρουμπής έκανε νέο λάθος, ο Επστάιν το εκμεταλλεύτηκε μερικώς, αλλά ο Βλαχοδήμος του είπε «όχι», με σωτήρια επέμβαση. Επτά λεπτά αργότερα, ξανά ο Επστάιν πήγε να απειλήσει μπαίνοντας από πλάγια θέση δεξιά στην περιοχή, με τον «Όντι» να είναι σε ετοιμότητα.

Καμπέσας – Μολίνς και… όλα για όλα ο Ουζουνίδης

Με τους γηπεδούχους να έχουν φέρει στα μέτρα τους το ματς, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να τεστάρει τη λύση του Καμπέσας, βλέποντας ότι η ομάδα του αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες στην προσέγγιση της περιοχής του Γιαννακόπουλου.

Ο νεαρός εξτρέμ από το Εκουαδόρ αντικατέστησε στο 61ο λεπτό τον Αντονί Μουνιέ, που όσο κι αν το πάλεψε, έδειξε έξω από τα «νερά» του στο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Λίγα λεπτά αργότερα (67′), ο Εβρίτης τεχνικός απέσυρε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, ρίχνοντας στη «μάχη» τον Γκιγιέρμο Μολίνς, σε μια κίνηση που φανέρωνε την πρόθεσή του να ρισκάρει προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς οι «πράσινοι» δεν είχαν κάνει ούτε φάση στα πρώτα είκοσι λεπτά της επανάληψης.

Και πάλι… μηδέν

Η πρώτη ευκαιρία του «τριφυλλιού» στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο… 80ο λεπτό.

Ο Όμρι Άλτμαν από τα αριστερά έβγαλε μια καλοζυγισμένη σέντρα, στοχεύοντας το κεφάλι του Καμπέσας. Ο νεαρός σηκώθηκε μόνος του, πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντάς τη λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Τέλος, στο 88ο λεπτό, ο Ρόμπιν Λουντ σήκωσε ωραία τη μπάλα στα δεξιά για τον Καμπέσας, ο νεαρός ζύγισε το πόδι του, σούταρε εκτός εστίας και στη συνέχεια έπεσε -σφαδάζοντας- στο έδαφος, καθώς ο Σοϊλέδης πήγε επικίνδυνα πάνω του, βρίσκοντάς τον με τις τάπες στο καλάμι. Σε αυτή τη φάση, ο Παπαδόπουλος έδειξε (κακώς) «παίζεται»…

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει εκ νέου και να μένει για τρίτη σερί αγωνιστική άπραγος, μακριά από τη νίκη, παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE