ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Τι έκαναν στο Ευρωμπάσκετ οι Καλάθης, Παππάς και Αντετοκούνμπο (vids & pics)

Η πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2017 ολοκληρώθηκε και το Panathinaikos24.gr αναλύει τις επιδόσεις των Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά και Θανάση Αντετοκούνμπο στη διοργάνωση.

Τι έκαναν στο Ευρωμπάσκετ οι Καλάθης, Παππάς και Αντετοκούνμπο (vids & pics)

Το «ταξίδι» της «επίσημης αγαπημένης» στο φετινό Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε κάπως… άδοξα. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα είχαν τον έλεγχο για περίπου τρία δεκάλεπτα στην αναμέτρηση με τη Ρωσία, αλλά η παρέα του Σβεντ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των διεθνών, ανατρέποντας την κατάσταση (74-69).

Κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην πορεία της Εθνικής μας στη διοργάνωση. Παρουσία από την οποία μπορούν να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για ένα σωρό ζητήματα, μεταξύ αυτών και των επιδόσεων των τριών «απεσταλμένων» του Παναθηναϊκού στην δωδεκάδα.

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει με αριθμούς και… εικόνες τα πεπραγμένα των τριών «πράσινων» καλαθοσφαιριστών (Καλάθη, Παππά, Αντετοκούνμπο) στο Ευρωμπάσκετ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.022 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νικ Καλάθης

Ο 28χρονος γκαρντ ήταν από τους «στυλοβάτες» της φετινής πορείας της Εθνικής σε Ελσίνκι και κυρίως στην Πόλη. Μαζί με τον Σλούκα συνέθεσε ένα ιδιαίτερα δυνατό δίδυμο στα γκαρντ, το οποίο ξεχώρισε στα τρία τελευταία ματς της «επίσημης» αγαπημένης.

Ο Νικ Καλάθης αποχαιρέτησε το τουρνουά με ένα σερί ηγετικών εμφανίσεων, με αποκορύφωμα την «παράσταση» απέναντι στους Ρώσους (25 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ). Συνολικά, κατέγραψε 13.6 πόντους (62.2% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 46.2% στις βολές), 5 ασίστ και 3.4 ριμπάουντ σε 27.7 λεπτά συμμετοχής.

Πλην του χθεσινού ματς με τη Ρωσία, ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός και στον «τελικό πρόκρισης» κόντρα στους Πολωνούς (24 πόντοι – 10 ασίστ).

Συνοπτικά τα στατιστικά του Καλάθη:

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Η «αποκάλυψη» της Εθνικής μας ομάδας, ιδίως στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, καθώς στην επόμενη φάση περιορίστηκε κάπως η συμμετοχή του, μετά από την απόφαση του Μίσσα να μικρύνει το rotation. Συνολικά, η παρουσία του Θανάση στο τουρνουά, μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει…

Ο Θανάσης είχε κατά μ.ο 6.1 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ (13.3 λεπτά συμμετοχής) στην παρθενική συμμετοχή του στη διοργάνωση με το εθνόσημο. Ερχόταν από τον πάγκο και έδινε λύσεις, πάθος και δεκάδες φάσεις που φιλοξενήθηκαν στα Top-5, όπως μπλοκ και καρφώματα.

Τα καλύτερα του παιχνίδια τα έκανε κόντρα στους Γάλλους (12 πόντοι – 6 ριμπάουντ) και τους Φινλανδούς (17 πόντοι – 3 ριμπάουντ – 1 ασίστ και 1 κλέψιμο).

Συνοπτικά τα στατιστικά του Θανάση:

https://www.youtube.com/watch?v=iCowdVBXp6o&t=43s

Νίκος Παππάς

0 27χρονος γκαρντ άρχισε δυναμικά το «ταξίδι» του στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών. Στα τρία πρώτα παιχνίδια του Ελσίνκι αποτέλεσε μια αξιόπιστη λύση της ελληνικής επίθεσης, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ιδίως όταν έκλεισε το rotation από τον Μίσσα.

Στο τουρνουά κατέγραψε 7.4 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ σε 13.5 λεπτά συμμετοχής. Οι καλύτερες του εμφανίσεις έλαβαν χώρα στην πρεμιέρα κόντρα στους Ισλανδούς (20 πόντοι) και τους Σλοβένους (10 πόντοι).

Συνοπτικά τα στατιστικά του Παππά:

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.