ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΠ. ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0 (32' ΑΛΤΜΑΝ)

Σεφτέ στις νίκες με Άλτμαν

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο, χάρη στο γκολ του Όμρι Άλτμαν στο 32ο λεπτό. Πολύ καλή εμφάνιση του Χίλιεμαρκ.

Σεφτέ στις νίκες με Άλτμαν

Πως παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνέχισε να εμπιστεύεται το 4-4-1-1, τοποθετώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τον Χουλτ αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά και τους Κουτρουμπή – Κολοβέτσιο ως αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κουρμπέλης και Χίλιεμαρκ, με τον Λουντ αριστερά και τον Μουνιέ στα δεξιά. Οι αλλαγές αφορούσαν το επιθετικό δίδυμο, καθώς οι Τσάβες – Λουτσιάνο έδωσαν τη θέση τους στους Άλτμαν και Μολίνς.

Άργησε να προσαρμοστεί

Το «μούδιασμα» λόγω της άσχημης εκκίνησης στο πρωτάθλημα, οι προθέσεις του Απόλλωνα που έδειξε από νωρίς ότι ήρθε στη Λεωφόρο για να διαφυλάξει το «μηδέν», αλλά και η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βγάλει τα στοιχεία που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο.

Παρά την πρόθεση των «πρασίνων» για πίεση ψηλά, η άμυνα των φιλοξενούμενων λειτουργούσε αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να κυλήσουν δεκαπέντε λεπτά ώστε να δούμε την πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση…

Δροσίστηκε με… τρεις φάσεις

Τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν από το 16ο λεπτό και έπειτα, όταν ο Λουντ έκανε ένα «μπάσιμο» από τα πλάγια, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ανησύχησε τον Τσόβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά του Άλτμαν να τεστάρει το πόδι του από καλή θέση, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το τρίτο «χτύπημα» ήρθε από τα πόδια του Όσκαρ Χίλιεμαρκ (26′), ο οποίος εκτέλεσε μετά από ωραίο γύρισμα του Χουλτ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Οι τρεις καλές στιγμές των «πρασίνων» έφεραν μια… ανάσα δροσιάς, μεταφορικά αλλά και… κυριολεκτικά, καθώς στο 28ο λεπτό, ο διαιτητής διέταξε μίνι διάλειμμα ώστε να δροσιστούν οι 22 ποδοσφαιριστές.

Χίλιεμαρκ on fire!

H καλή ημέρα φαίνεται από νωρίς. Η ρήση αυτή βρήκε εφαρμογή και στην περίπτωση του Όσκαρ Χίλιεμαρκ, καθώς ο Σουηδός έδειχνε ορεξάτος καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, παίρνοντας αρκετές πρωτοβουλίες όσον αφορά την ανάπτυξη της ομάδας.

Ο 25χρονος «ευθύνεται» και για το γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς από τα δικά του πόδια έφυγε η μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Άλτμαν να… δέχεται το δώρο του συμπαίκτη του με ευχαρίστηση και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (32′).

Πάντως ο Χίλιεμαρκ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 41ο λεπτό, έπειτα από επέλαση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσόβιτς, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρε του Απόλλωνα. Το ίδιο συνέβη τρία λεπτά αργότερα, με τον Τσόβιτς να απομακρύνει με τα πόδια αυτή τη φορά.

Λουτσιάνο αντί Μουνιέ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προέβη σε μία αλλαγή από τα αποδυτήρια, βλέποντας ότι ο Άντονι Μουνιέ αντιμετώπιζε ενοχλήσεις. Ο Έλληνας τεχνικός αντικατέστησε τον Γάλλο με τον Λουτσιάνο.

Η αρχή του δευτέρου μέρους είχε, αντίθετα με τα προσδοκώμενα, τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού. Στο 47ο λεπτό, ο Καστιγιέχος έβγαλε τον Μπάμπιαρτζ «φάτσα» με τον Βλαχοδήμο, όμως ο «Όντι» πρόλαβε τα χειρότερα με γρήγορη έξοδό του.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 52ο λεπτό, όταν ο -ορεξάτος και σκόρερ- Άλτμαν, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Απόλλωνα και σέρβιρε την κατάλληλη στιγμή για τον Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία των φιλοξενουμένων (52′).

Ντεμπούτο για τον Σιλά

Στη συνέχεια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές. Αρχικά, αντικατέστησε τον Γκιγιέρμο Μολίνς με τον Αντρές Τσάβες (65′), ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε τον Σιλά στη θέση του Γιώργου Κουτρουμπή (71′).

Ο Γιακούμπα Σιλά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, αντικαθιστώντας τον Κουτρουμπή που αντιμετώπιζε ενοχλήσεις, παίρνοντας θέση δίπλα στον Κολοβέτσιο, στο κέντρο της άμυνας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, μετά την ευκαιρία του Λουτσιάνο ο ρυθμός έπεσε, λόγω ζέστης αλλά και καλύτερης διαχείρισης του ματς από πλευράς Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν -με υπομονή- να βρουν τρόπους ώστε να απειλήσουν εκ νέου την εστία του Τσόβιτς.

Μίνι-ξέσπασμα στο φινάλε

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έκανε τις τελευταίες του προσπάθειες για να «κλειδώσει» το ματς, πράγμα που λίγο έλειψε να πετύχει σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 81ο λεπτό, οι «πράσινοι» άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με τον Άλτμαν να είναι ο τελικός αποδέκτης, όμως δεν βρήκε τον στόχο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ισραηλινός δεν πρόλαβε για λίγο το τσίμπημα της μπάλας σε «πονηρή» εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, σπαταλώντας άλλη μια ευκαιρία.

Τέλος, στο 87ο λεπτό, Χίλιεμαρκ και Λουτσιάνο συνεργάστηκαν όμορφα, με τον πρώτο να σουτάρει δυνατά, βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (71′ Σιλά), Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χουλτ, Χίλιεμαρκ, Κουρμπέλης, Λουντ, Άλτμαν, Μουνιέ (45′ Λουτσιάνο), Μόλινς (65′ Τσάβες).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE