ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μην καθυστερείτε άλλο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό

Με το μέλλον της ΠΑΕ να είναι αβέβαιο, μετά και τις τελευταίες εξελίξες και τον κόσμο "παγωμένο" μα και μη ενημερωμένο για το τι συμβαίνει και τι θα συμβεί, οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν άμεσα και να δώσουν απαντήσεις. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Μην καθυστερείτε άλλο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό

Το αν θα προκύψει νέα επαφή ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο, παραμένει άγνωστο. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση, με σκοπό να γίνει μια…. X αναθεώρηση, μήπως τελικά βρεθεί άκρη και προχωρήσει η συμφωνία για την αλλαγή σκυτάλης της ΠΑΕ. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, από τη στιγμή, μάλιστα, που επικρατεί μια άγνοια για βασικά θέματα και τα όσα “βγαίνουν”, είναι είτε μέσω πληροφοριών, είτε μέσω της γραπτής δήλωσης του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, είτε μέσω κάποιων “μηνυμάτων” στο διαδίκτυο από τον ίδιο.

Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση; Ποιο είναι, τελικά, ΕΠΙΣΗΜΩΣ, το χρέος της ΠΑΕ; Είναι διατεθειμένος ο κ. Αλαφούζος να συνεχίσει αν δε βρεθεί διάδοχη κατάσταση ή όχι; Ποιο είναι το μέλλον της ΠΑΕ και ποιοι οι στόχοι από εδώ και στο εξής; Ολα τα παραπάνω, αλλά και κάμποσα ακόμα ερωτήματα, θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα, προκειμένου το τοπίο να μην παραμείνει θολό και άπαντες να μάθουν από επίσημα χείλη τι συμβαίνει και κυρίως τι θα συμβεί. Οπου “επίσημα χείλη”, βάλτε τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Αυτός γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση, αυτός παραμένει το μεγάλο αφεντικό, αυτός θα πρέπει να μιλήσει και να εξηγήσει όλα όσα αφορούν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και όλα όσα αναμένεται να γίνουν ή να μη γίνουν.

Αυτά που έχουμε μάθει μέχρι στιγμής είναι ότι πέρα από το συνολικό χρέος, το μεγάλο “εμπόδιο” και αυτό που έκανε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει πίσω είναι τα 17 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποτελούν το ύψος των υποχρεώσεων για φέτος.  Τόσα χρήματα φαίνεται πως απαιτούνται για να βγει η φετινή χρονιά δίχως προβλήματα και αυτό φαίνεται ότι αποτέλεσε το μεγάλο “αγκάθι” τις συζητήσεις. Αν συνυπολογίσουμε σε αυτά, τα ποσά που ακούγονται για το χρέος (πάνω από 50 εκατομμύρια), καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για πολλά λεφτά και για μια καθόλου εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως, η ΠΑΕ φαίνεται να βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάτασταση, γεγονός που προβληματίζει άπαντες και που κάνει τον κόσμο όχι μόνο να απογοητεύεται, αλλά και να βρίσκεται στα πρόθυρα ομαδικής νευρικής κατάρρευσης.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προσφέρει βοήθεια στο “τριφύλλι”, βάζοντας, μάλιστα, “χοντρικά” περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Δεν το λες και μικρό ποσό. Κανείς, επίσης, δεν αμφιβάλλει ότι κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα παρουσίας του έχει κάνει και λάθη, με μεγαλύτερο όλων το πολύ μεγάλο άνοιγμα στην εποχή Στραματσόνι, το οποίο προκάλεσε φρικτά προβλήματα και οδήγησε σε πωλήσεις κάτω της αξίας των ποδοσφαιριστών (Μπεργκ), σε αποφάσεις για μειωμένο μπάτζετ, αλλά και σενκαθυστερήσεις μεταγραφών, λόγω των “σκληρών” διαπραγματεύσεων από τη στιγμή που δεν  υπήρχε ρευστό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πλέον, όμως, είναι το γεγονός ότι ενώ, βάσει πληροφοριών, ο κ. Αλαφούζος θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, δε φαίνεται στην παρούσα φάση να βρίσκεται ενδιαφερόμενος να αναλάβει, εκτός κι αν τελικά, όπως γράψαμε παραπάνω, βρεθεί μια “χρυσή τομή” έπειτα από νέα επαφή με τον κ. Γιαννακόπουλο.

Τα πράγματα είναι “σκούρα”. Και ζητούνται οπωσδήποτε απαντήσεις από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Πρέπει όλοι να μάθουν με επίσημο τρόπο ποια είναι η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και ποιος ο “δρόμος” που θα ακολουθήσει η ομάδα. Άλλη καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με σιωπή και μη επίσημη ενημέρωση, και κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, και σύγχυση θα επικρατεί σε κάθε επίπεδο, και φυσικά το κλίμα θα γίνεται όλο και χειρότερο, εντός και εκτός γηπέδων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE