ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΛ 2-0 (18' ΤΣΑΒΕΣ, 93' ΜΟΛΙΝΣ)

Τσάβες και Μολίνς έδειξαν τον δρόμο!

Ο εξαιρετικός Αντρές Τσάβες άνοιξε τον δρόμο στο 18ο λεπτό, ο Γκιγιέρμο Μολίνς έβαλε το «κερασάκι» στην «τούρτα» (93') και ο Παναθηναϊκός άρχισε με το «δεξί» το ταξίδι του στο Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ. Αγωνία για Λουτσιάνο.

Τσάβες και Μολίνς έδειξαν τον δρόμο!

Νικηφόρο ήταν το… ντεμπούτο των «πρασίνων» στο Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ στη Λεωφόρο, χάρη στα τέρματα του Τσάβες (18′) και του Μολίνς, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Δεν μπόρεσαν να χαμογελάσουν… ελεύθερα στο «τριφύλλι» καθώς η νίκη επισκιάστηκε από τον σοβαρό, όπως φαίνεται, τραυματισμό του Λουτσιάνο Νέβες, ο οποίος στο 73ο λεπτό παραπάτησε και βρέθηκε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο.

Το ματς

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τοποθετώντας τον Σωκράτη Διούδη (ντεμπούτο) αντί του Βλαχοδήμου κάτω από τα γκολπόστ, τον Εμάνουελ Ινσούα (ντεμπούτο) στα αριστερά, τον Γιόχανσον στην απέναντι γωνία και το δίδυμο Μολέδο – Κουρμπέλη στην άμυνα.

Οι Γιακούμπα Σιλά και Νούνο Ρέις κάλυψαν τον άξονα, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να βρίσκεται στο αριστερό «φτερό», τον Μουνιέ στο δεξί και τον Τσάβες ένα «κλικ» πιο μπροστά από τον Λουτσιάνο Νέβες.

Έψαχναν τρόπους να… γνωριστούν

Τα πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού ήθελαν, όπως ήταν φυσικό, τον χρόνο τους ώστε να συντονίσουν τις προσπάθειές τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Αυτός ήταν ο λόγος που η ομάδα φάνηκε όλιγον τι… μπερδεμένη στο πρώτο κομμάτι του πρώτου μέρους, όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης της προς τα καρέ του Μπόζοβιτς.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έχοντας περισσότερη ομοιογένεια στην ενδεκάδα τους, μπήκαν με περισσότερη στόχευση στο ματς και προσπάθησαν να απειλήσουν με δύο στημένες φάσεις την εστία του Διούδη, όμως αμφότερες (κόρνερ στο 3ο λεπτό, φάουλ στο 7ο λεπτό) δεν ανησύχησαν τον Έλληνα πορτιέρο.

The… Latin way!

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο ξεχώριζαν ορισμένες μονάδες του «τριφυλλιού», όπως για παράδειγμα οι σταθεροί στα μετόπισθεν Κουρμπέλης και Μολέδο, ο τυπικός Γιόχανσον αλλά και το… λάτιν δίδυμο της επίθεσης.

Για πρώτη φορά, οι Λουτσιάνο και Τσάβες έδειξαν πως έκαναν ένα βήμα παραπάνω στο μεταξύ τους «δέσιμο», προσπαθώντας μέσω των συνεργασιών τους να φτάσουν προς την εστία της ΑΕΛ. Σε μία από αυτές τις φάσεις τα κατάφεραν!

Ο Λουτσιάνο άνοιξε ωραία τη μπάλα για τον Τσάβες, εκείνος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με ένα εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς (1-0, 18′).

Έλεγχος και… νεύρα

Όπως ήταν φυσικό, το γκολ έδωσε ψυχολογική τόνωση στους παίκτες του Ουζουνίδη που, μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του ματς, καθώς οι «βυσσινί» δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά, δίνοντας παράλληλα βάρος στην άμυνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος του «τριφυλλιού» δεν μπόρεσε να μεταφραστεί σε κάποια μεγάλη φάση, έστω κι αν ο Τσάβες βρέθηκε δύο φορές σε πολύ καλή θέση, αλλά είδε τις προσπάθειές του να βρίσκουν πάνω στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΛ.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι βλέποντας ότι δεν τους έβγαινε ούτε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος του ελέγχου μέσω των δυναμικών φάσεων. Το αποτέλεσμα πάντως κάθε άλλο παρά ευκταίο ήταν, καθώς είδαν τρεις φορές τον Ζαχαριάδη να βγάζει την κίτρινη από το τσεπάκι του, λόγω του επικίνδυνου παιχνιδιού τους (20′ Περόνε, 21 Λεοζίνιο, 39 Φατιόν).

Αυτή, ήταν η εικόνα του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του ματς, έχοντας πετύχει το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου του.

Προσπάθησαν οι Λουτσιάνο – Τσάβες, «τσαφ» ο Μουνιέ

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο, με τον Παναθηναϊκό στο προσκήνιο, τη Λάρισα να αμύνεται, αλλά το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια να παραμένει.

Εκτός από τη φάση του 53ου λεπτού, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιοβάνοβιτς, ο Διούδης έκανε άστοχη έξοδο και λίγο έλειψε να «χαρίσει» ένα γκολ στους φιλοξενούμενους, οι «πράσινοι» διατηρούσαν με άνεση τα «ηνία».

Οι δύο Λάτιν έβρισκαν με άνεση ο ένας τον άλλον, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες δεν απειλούσαν την εστία του Μπόζοβιτς. Παράλληλα, ο ανέτοιμος και εκτός κλίματος Μουνιέ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 61ο λεπτό να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά στόχευσε τον… Μπόζοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ώρα… Βιγιαφάνιες!

Έπειτα από τέσσερις μήνες στα «πιτς», ήρθε η ώρα της επανόδου του Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό από τον τραυματισμό του, μπήκε στη θέση του Μουνιέ (62′), γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Ο «Βίγια» μάλιστα έδειξε με το «καλημέρα» τη διάθεσή του να προσφέρει, με δύο εξαιρετικές ατομικές ενέργειές του.

Δοκάρι για την ΑΕΛ, ορεξάτος ο Χίλιεμαρκ

Οι «βυσσινί» δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να βρουν τρόπο ώστε να πλησιάσουν την εστία του Διούδη, όμως μέσω μιας στημένης φάσης λίγο έλειψε να «πληγώσουν» τον Παναθηναϊκό.

Στο 68ο λεπτό, ο Ουάλας από τα αριστερά δοκίμασε απευθείας και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Διούδη, που παρά την εκτίναξή του, δεν θα μπορούσε να σώσει το οτιδήποτε.

Λίγο αργότερα, ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή του, περνώντας τον Χίλιεμαρκ στη θέση του Ρέις (72′), με τον Σουηδό να χάνει μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα, όταν το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Μπόζοβιτς.

«Παγωμάρα» με Λουτσιάνο

Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, την ώρα που η επίθεση του Παναθηναϊκού βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Βραζιλιάνος φάνηκε να στραβοπατά και να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας.

Το ιατρικό επιτελείο των «πρασίνων» αντέδρασε άμεσα, ωστόσο ο Λουτσιάνο έδειξε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Μολίνς να περνά στη θέση του στο 78ο λεπτό.

Νέο δοκάρι για την ΑΕΛ, απάντησε ο Μολίνς

Προτού οι «πράσινοι« προλάβουν να συνέλθουν από τον τραυματισμό του Λουτσιάνο, η ΑΕΛ καρδιοχτύπησε για άλλη μία φορά τη Λεωφόρο, όταν η έμπνευση του Περόνε σταμάτησε στο δοκάρι του Διούδη (80′).

Η φιλόδοξη προσπάθεια του Περόνε βρήκε απάντηση από τον Μολίνς λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο Σουηδός έλαβε την πάσα από την προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στη φάση αυτή, ο Χατζηγιοβάνης έχει ανατραπεί καθαρά εντός περιοχής, όμως ο Ζαχαριάδης έδειξε «παίζεται».

Λίγο αργότερα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε η εξιλέωση για τον Μολίνς, ο οποίος έλαβε την πάσα του Χίλιεμαρκ και πλάσαρε όμορφα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-0).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Ρέις (72’ Χίλιεμαρκ), Σιλά, Μουνιέ (63’ Βιγιαφάνιες), Λουτσιάνο (78’ Μολίνς), Τσάβες.

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας,Γουάλας, Κούσας, Φατιόν, Δερμιτζάκης (60’ Ναβάρο), Λεοζίνιο (62’ Κρητικός), Κρίζμαν (72’ Ναζλίδης), Περόνε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ