ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Καίγομαι και σιγολιώνω…

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού που... καίγεται και σιγολιώνει, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, περιμένει άμεσα τις εξελίξεις για την αγαπημένη του ομάδα, μετά και το τέλος του Γιάννη Αλαφούζου. Ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να σώσουν την κατάσταση και που μπορούν να γυρίσουν τη σελίδα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Καίγομαι και σιγολιώνω...

Την τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου την περιμέναμε εδώ και μέρες. Οπως περιμέναμε και το τέλος του από την ομάδα, καθώς από το ρεπορτάζ προέκυπτε ότι ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει άλλο στον Παναθηναϊκό. Το είχε ξεκαθαρίσει, άλλωστε, και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο πρόσφατο ραντεβού των δυο ανδρών, όταν δεν επετεύχθη συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι. “Εγώ θέλω να αποχωρήσω άμεσα και όχι το καλοκαίρι”, ήταν τα λόγια του μέχρι πρότινος “αφεντικού” της ΠΑΕ στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ.

Έπειτα από 5,5 χρόνια παρουσίας στην ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος αποχωρεί, δίχως να πετύχει αυτά που ήθελε. Το αναγνωρίζει και ο ίδιος και το γράφει στην επιστολή του, όταν προς το τέλος ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο, τον οποίο απογοήτευσε. Ο mr ΣΚΑΪ βγήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα, με τα ταμεία στεγνά, με τις μετοχές… παρκαρισμένες, με τους… πρίγκιπες εξ’ Ανατολής να “αλωνίζουν” και με τον κόσμο να είναι στα κάγκελα. Εκανε την προσπάθειά του, έβαλε από την τσέπη του 42 εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο, μα δυστυχώς για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. Την οικονομική σωτηρία της ΠΑΕ και σταδιακά τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας εκεί που της αξίζει σε κάθε επίπεδο. Την επιστροφή στην κορυφή. Οι μεγάλες “πληγές”, κατά τη διάρκεια της θητείας του είναι δυο. Το μεγάλο άνοιγμα, δίχως αντίκρισμα, στην εποχή Στραματσόνι και πολύ περισσότερο ο αποκλεισμός από την Γκαμπάλα. Ειδικά το τελευταίο γύρισε πολύ πίσω τον Παναθηναϊκό και δημιούργησε προβλήματα που, επί της ουσίας, δε λύθηκαν ποτέ.

Πάμε στο “σήμερα”, αλλά και στο “αύριο”. Το “σήμερα”, λοιπόν, που είναι και το πιο κρίσιμο, “λέει” ότι η για να βγει η χρονιά απατείται ένα ποσό κοντά στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Για να γίνονται, δηλαδή, πληρωμές, για να “τρέχουν” όλα τα καθημερινά της ομάδας και για να μην υπάρξει διάλυση. Αυτό είναι ΤΩΡΑ και το κυρίαρχο. Πρέπει, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, η ομάδα να προχωρήσει και να μην έχει προβλήματα, διότι αν συμβεί το τελευταίο, τότε ο Παναθηναϊκός θα οδηγηθεί σε απόλυτη καταστροφή. Και διότι θα… πάψει να υφίσταται σαν Παναθηναϊκός μέσα στη χρονιά και διότι θα μπουν εξτρά “εμπόδια” για τον όποιο επενδυτή σκοπεύει να μπει στη συνέχεια στην ΠΑΕ.

Το “αύριο” έχει να κάνει με την επόμενη μέρα μακροπρόθεσμα και τη νέα ηγεσία του Παναθηναϊκού. Το δεδομένο που υπάρχει τώρα είναι η διάθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το όραμα που έχει με το PAO FOUNDATION. Είναι, επίσης, δεδομένο ότι μέχρι προχθές δεν υπήρχε καμία συμφωνία ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ και τον Γιάννη Αλαφούζο. Το αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση και το αν θα γίνουν νέες επαφές ανάμεσα στους δυο είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες μέρες και είναι κάτι που αποτελεί και μεγάλη ευχή και ελπίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού. Ενός κόσμου που εδώ και καιρό… καίγεται και σιγολιώνει, ενός κόσμου που έχει στηρίξει όσο δεν πάει την ομάδα, ενός κόσμου που θέλει, επιτέλους, να χαμογελάσει ξανά και να δει μια νέα προοπτική γι αυτόν τον πολύ μεγάλο Σύλλογο.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και θα πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους η ψυχραιμία και η λογική. Και από τον φίλαθλο κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο απ’ αυτούς που έχουν τη διάθεση, το όραμα και τη δυνατότητα να αναλάβουν την ιστορική πρωτοβουλία της διάσωσης και της επιστροφής του Παναθηναϊκού. Ας το κάνουν πριν να είναι αργά, ας παλέψουν για  να μην έρθουν τα χειρότερα για το “τριφύλλι”.  Τώρα, είναι η δική τους ώρα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE