ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (37' αυτ. ΧΟΥΛΤ - 85' ΜΟΛΙΝΣ)

Άργησε να «ξυπνήσει»…

Ο Παναθηναϊκός έδειξε το κακό του «πρόσωπο» στο α' μέρος, δέχθηκε ένα... απίστευτο αυτογκόλ στο 37ο λεπτό (Χουλτ), αλλά στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά, ισοφαρίζοντας με τον Μολίνς στο 85' (1-1). «Άγγιξε» την ανατροπή το «τριφύλλι», όμως το σουτ του Μολίνς σταμάτησε στο δοκάρι (92').

Άργησε να «ξυπνήσει»...

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τους Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή – Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, με τον Χουλτ στα αριστερά και τον Κουλιμπαλί στα δεξιά.

Οι Κουρμπέλης και Ρέις κάλυψαν τον άξονα, με τον Χίλιεμαρκ ένα «κλικ» πιο μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο, τον Λουντ στο αριστερό «φτερό», τον Βιγιαφάνιες στο δεξί και τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Έχοντας στο πλευρό του 700 οπαδούς, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι το ΔΑΚ Λαμίας, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη δυναμική της εξέδρας, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έδειχναν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πρώτα λεπτά, η Λαμία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά και αβίαστα λάθη των παικτών του Ουζουνίδη, απειλώντας μάλιστα την εστία του Βλαχοδήμου, με το πολύ δυνατό σουτ του Παντελιάδη (8′), το οποίο έδιωξε ο γκολκίπερ των «πρασίνων».

«Ορεξάτος» ο Χίλιεμαρκ

Για άλλη μια φορά, το «τριφύλλι» είχε να αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξής του. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών ήταν μεγάλη, με τα γεμίσματα να αναχαιτίζονται εύκολα από την «σφιχτή» άμυνα της Λαμίας.

Το σκηνικό άλλαξε κάπως όταν ο Χίλιεμαρκ πήρε περισσότερες φορές τη μπάλα στα πόδια του, δημιουργώντας αξιόλογες στιγμές, όπως αυτή του 20ου λεπτού, όταν από το κόρνερ του Σουηδού, ο Μολίνς αστόχησε με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή. Δέκα λεπτά αργότερα (30′), ο 25χρονος μέσος σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο επερχόμενος Λουντ δε βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι.

Αυτογκόλ και… 1-0 η Λαμία

Το παιχνίδι κυλούσε στα «μέτρα» των παικτών του Τεννέ, οι οποίοι βρήκαν εκ νέου δίοδο προς την εστία του Βλαχοδήμου, σκοράροντας μάλιστα με έναν… ανορθόδοξο τρόπο.

Στο 37ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Πίτι, η μπάλα έφτασε στον Βασιλαντωνόπουλο που δοκίμασε το πόδι του και.. δικαιώθηκε, καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από… φλιπεράκι μεταξύ Χουλτ και Κουλιμπαλί, με τον πρώτο να αποδεικνύεται ο μοιραίος της υπόθεσης (1-0).

Μέσα ο Μουνιέ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός είχε παρόμοια εικόνα με τις προηγούμενες εκτός έδρας εμφανίσεις του αποφάσισε να δώσει έναν πιο επιθετικό «τόνο» στην ομάδα, περνώντας τον Μουνιέ στη θέση του Ρέις, σε μια αλλαγή από τα… αποδυτήρια.

Η είσοδος του Γάλλου βοήθησε την ομάδα στο να γίνει περισσότερο κινητική έξω από την περιοχή της Λαμίας, γεγονός που φάνηκε από νωρίς. Στο 47ο λεπτό, ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα έξω, μετά από άλλη μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, ενώ στο 54′ μετά από ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Μολίνς δεν έπιασε καλά το κοντρόλ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Επανεμφάνιση Καμπέσας

Τα λεπτά περνούσαν στο ΔΑΚ Λαμίας, ο Παναθηναϊκός έχει μπει πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος, αλλά εάν εξαιρέσουμε τις στημένες φάσεις με τον Χίλιεμαρκ, οι «πράσινοι» δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα την άμυνα των γηπεδούχων, αν και είχαν περισσότερη ώρα πλέον τη μπάλα στα πόδια τους.

Στο 63′, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «έριξε» στη «μάχη» και τον Μπράιαν Καμπέσας, περνώντας τον στη θέση του Ρόμπιν Λουντ, σε θέση έξω δεξιά, με τον νεαρό εξτρέμ να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά την αναμέτρηση της Κέρκυρας.

Τα… ρέστα του ο Ουζουνίδης

Έχοντας μπει στο τελευταίο εικοσάλεπτο, τα περιθώρια «στένευαν» για τον Παναθηναϊκό, όπως και για τον Ουζουνίδη που έψαχνε λύσεις μέσω του πάγκου, ωστόσο ο μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός ήταν ο νεαρός Πίσπας. Ο Εβρίτης τεχνικός αποφάσισε να τον περάσει στο γήπεδο, αντικαθιστώντας τον Κολοβέτσιο.

Οι «πράσινοι» έμπαιναν στην τελευταία «φάση» της αναμέτρησης με σχηματισμό 4-4-2, τους Μολίνς – Πίσπα στην κορυφή, τους Μουνιέ, Καμπέσας στα «φτερά» και τον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας.

Όμως και πάλι, οι όποιες φάσεις από πλευράς Παναθηναϊκού έρχονταν μονάχα από τα… πόδια του Χίλιεμαρκ. Στο 76′ νέο γέμισμα του Σουηδού από εκτέλεση φάουλ, ο συμπατριώτης του, Μολίνς έπιασε την κεφαλιά, όμως την έστειλε άουτ από καλό σημείο εντός περιοχής.

Ισοφάρισε ο Μολίνς, παραλίγο ανατροπή

Εν τέλει η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τα πόδια του Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έβγαλε μπαλιά «πάρε βάλε» στον Μολίνς, ο οποίος δεν λάθεψε απέναντι από τον γκολκίπερ της Λαμίας, ισοφαρίζοντας στο 85ο λεπτό.

Ο Σουηδός μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, «σφραγίζοντας» την ανατροπή, αλλά η προσπάθειά του στο 92ο λεπτό (σουτ με το δεξί) σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Αυτή ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης, η οποία άφησε από έναν βαθμό σε κάθε ομάδα (1-1). Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ).

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ