ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0 (86' ΜΟΥΝΑΦΟ)

Αδιόρθωτος Παναθηναϊκός…

Μια από τα ίδια για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς «διπλό», γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα από τον Αστέρα, χάρη στο γκολ του Μουνάφο στο 86ο λεπτό (1-0). Αναγκαστική αλλαγή ο Κουλιμπαλί στο 41ο λεπτό, στο ύψος του ο κόσμος του «τριφυλλιού».

Αδιόρθωτος Παναθηναϊκός...

Πάλι από την… αρχή ο Παναθηναϊκός, που παρουσίασε το γνωστό -κακό- πρόσωπό του μακριά από τη Λεωφόρο, ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης (Μουνάφο 86′) και κατάφερε να… φρενάρει την ορμή που απέκτησε από τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Φοβερή, για ακόμη μια φορά, η παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού» που μετέτρεψαν σε… μικρή Λεωφόρο το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Ουζουνίδης εφάρμοσε για ακόμη μια φορά το ρητό που αναφέρει ότι: «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και παρέταξε στην Τρίπολη την ίδια ενδεκάδα η οποία έπαιξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, οι Μολέδο και Κολοβέτσιος τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Χουλτ αριστερά και τον Κουλιμπαλί δεξιά. Κουρμπέλης και Σιλά στον άξονα, με τον Χίλιεμαρκ σε ρόλο μεσοεπιθετικού, λίγο πιο μπροστά τους, τον Λουντ στα αριστερά, τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά και τον Μολίνς σε θέση φορ.

Το ματς

Οι φωνές των 2.000 και πλέον οπαδών του Παναθηναϊκού στις εξέδρες του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ζέσταναν την, κατά τ’ άλλα κρύα, ατμόσφαιρα στην Τρίπολη. «Θερμό» ήταν και το κλίμα εντός αγωνιστικού χώρου, με τις δύο ομάδες να αρχίζουν το ματς προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, μη διστάζοντας να μπαίνουν με πάθος στις φάσεις.

Από μια φάση

Σταδιακά, οι παίκτες του Ουζουνίδη μπόρεσαν να κρατήσουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, δίχως να καταφέρουν να βρουν κάποιο «άνοιγμα» στην πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Η πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στο 12ο λεπτό, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Χίλιεμαρκ, ο Μολίνς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

Παρά το γεγονός πως με την πάροδο των λεπτών ο Παναθηναϊκός αποκτούσε όλο και περισσότερο τον έλεγχο, αδυνατούσε να βρει μια «καθαρή» φάση, μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι ευτύχησαν να την έχουν, όταν στο 24ο λεπτό, ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή από αντεπίθεση, δοκίμασε την τύχη του και είδε τη μπάλα να περνά ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι, καταλήγοντας κόρνερ, αφού πρώτα κόντραρε στον Κουρμπέλη.

Άτυχος ο Μολίνς, έξω ο Κουλιμπαλί

Για άλλη μια βραδιά, ο θετικός Όσκαρ Χίλιεμαρκ θέλησε να βάλει την «σφραγίδα» του, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στο 32ο λεπτό, έβγαλε υπέροχη μπαλιά με το εξωτερικό για τον Μολίνς, εκείνος προσπάθησε να σκοράρει με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη, στην πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» στο ματς.

Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός ενός, κατά γενική ομολογία, κακού πρώτου ημιχρόνου, δεν αναφερόταν σε ευκαιρία αλλά σε τραυματισμό. Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί βρέθηκε στο έδαφος πιάνοντας τη γάμπα του δεξιού του ποδιού, το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού έκανε άμεσα νεύμα για αλλαγή και ο Ματίας Γιόχανσον πέρασε εσπευσμένα στο παιχνίδι (41′).

Μολέδο στην άμυνα, Μολέδο στην επίθεση

Οι δύο αξιοσημείωτες… στιγμές στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους είχαν την «υπογραφή» του Ροντρίγκο Μολέδο. Στο 50ο λεπτό «μπλέχτηκε» σε μίνι-καυγά με τον Κυριακόπουλο, με τον Κομίνη να δείχνει κίτρινη κάρτα και στις δύο πλευρές. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, επιχείρησε να απειλήσει με… ψαλιδάκι, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη (52′).

Βλέποντας ότι η ομάδα παρουσιάζει το, συνηθισμένο, πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» τον Μουνιέ, περνώντας τον στη θέση του Βιγιαφάνιες (63′). Αντί όμως να δημιουργηθεί κάποια φάση από πλευράς Παναθηναϊκού, συνέβη το αντίθετο.

Κράτησε το «μηδέν» ο Βλαχοδήμος

Οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους σε μια προσπάθεια να πιέσουν την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έπαιξαν έξυπνα με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και λίγο έλειψε να δικαιωθούν. Σε μια τέτοια φάση, ο Γκοντό βγήκε «φάτσα» με τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Οδυσσέας του είπε «όχι» διατηρώντας ανέπαφη την εστία του (65′).

Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήρθε στο 72′: Ο Χίλιεμαρκ με καταπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Χουλτ, εκείνος γύρισε στον Λουντ ο οποίος σούταρε μεν, αλλά είδε τον Αθανασιάδη να διώχνει με τις γροθιές. Μετά από ώρα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, χάρη στην συνεργασία των τριών Σκανδιναβών.

Έπειτα από αυτή τη φάση, ο Χίλιεμαρκ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Καμπέσας, που αποτέλεσε την τρίτη και τελευταία κίνηση του Ουζουνίδη στο ματς.

Μια από τα ίδια

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα πράγματα φάνηκαν να παραμένουν ως έχουν, σε ένα ματς που θα κρινόταν στη λεπτομέρεια. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, τη λεπτομέρεια αυτή τη διαχειρίστηκε ο Αστέρας.

Στο 86ο λεπτό ο Τόνσο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, δίνοντας ασίστ στον Μουνάφο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού και με νέα κεφαλιά (ψαράκι) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, γράφοντας το 1-0, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (82’ Ιγκορ), Τόνσο, Κυριακόπουλος (60’ Μαντίντα), Δουβίκας (57’ Γκόντο).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42’ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (62’ Μουνιέ), Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Λουντ, Μολίνς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE