ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62-70

Φάιναλ φορ στο ΣΕΦ!

Λαϊκή απαίτηση του κόσμου της ομάδας να διατάξει η Ευρωλίγκα την αλλαγή έδρας του φάιναλ φορ, μετά την 3η σερί νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ (70-62).

Φάιναλ φορ στο ΣΕΦ!

Εμφατικό το πρώτο «διπλό» του Παναθηναϊκού στην φετινή Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να περνά για τρίτη συνεχόμενη φορά νικηφόρα από την έδρα του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 70-62.

Μπροστάρης ο Γκιστ, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ακολούθησε ο εξαιρετικός Λεκαβίτσιους που ήταν… ατσάλινος στα κρίσιμα, αλλά και ο συνήθης ύποπτος στο ΣΕΦ, Κέι Σι Ρίβερς.

Στο 3-3 η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Ο Κώστας Παπανικολάου με δικό του καλάθι άνοιξε το σκορ στο ΣΕΦ για να ακολουθήσει το πρώτο ξέσπασμα από πλευράς Παναθηναϊκού. Στην άμυνα, οι Σίνγκλετον – Γκιστ δέσποζαν στη ρακέτα, μην αφήνοντας τον Μιλουτίνοφ να δράσει, ενώ στην επίθεση οι Καλάθης και Λοτζέσκι βοήθησαν ώστε η ομάδα του Πασκουάλ να τρέξει ένα σερί 11-0 (2-11, 4′).

Κάπου εκεί, η επίθεση των «πρασίνων» κόλλησε, ενώ ορισμένες λάθος επιλογές οδήγησαν στην απάντηση του Ολυμπιακού, που έτρεξε ένα δικό του 7-0, πλησιάζοντας στο μίνιμουμ (12-13, 7′). Έπειτα, ο Κέι Σι Ρίβερς φρόντισε να… συνδεθεί με το καλάθι, ο Μάντζαρης τον μιμήθηκε για το 17-16 του δεκαλέπτου.

Με Παππά και Λεκαβίτσιους, η ομάδα του Πασκουάλ βρήκε τον απαιτούμενο ρυθμό, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα, για να έρθει ο Ρίβερς να το… αυγατίσει. Στο 14ο λεπτό, το «τριφύλλι» βρέθηκε μπροστά με οκτώ πόντους (17-25) μην έχοντας επιτρέψει στον Ολυμπιακό να σκοράρει. Δύο σερί καλάθια του Στρέλνιεκς ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό, όμως εκ νέου ο Ρίβερς έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό που περνούσε το δικό του, άνομβρο, διάστημα (22-27, 17′).

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο μεγάλα σουτ από Γκιστ και Σίνγκλετον που έδωσαν εκ νέου «αέρα» στο «τριφύλλι», με τον Γκιστ να προλαβαίνει χρονόμετρο και Μιλουτίνοφ, καρφώνοντας στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (27-32).

Ο Γκιστ συνέχισε… καυτός στο δεύτερο ημίχρονο, ευστοχώντας σε ένα ακόμη τρίποντο (30-38), ωστόσο ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να δώσει την ίδια ώθηση στην ομάδα του. Η άμυνα του Ολυμπιακού έσφιξε, ωθώντας σε λάθη τους «πράσινους» που είδαν το +8 να… εξανεμίζεται από τον Στρέλνιεκς, με τον Γκιστ να αποτελεί τη μοναδική «σταθερά» στην επίθεση, διατηρώντας την ομάδα στον «αφρό» (38-42, 25′).

Ο μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, Στρέλνιεκς, έφερε το ματς στα ίσα με γκολ-φάουλ και ο Τόμπσον με μια βολή έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (45-44, 28′) σε ένα σημείο που οι «πράσινοι» έψαχναν εναγωνίως λύσεις για εύκολα καλάθια, πλην της περιφέρειας, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κι όμως, στις τρεις τελευταίες φάσεις η ομάδα του Πασκουάλ βρήκε αντίδοτο. Ο Γκάμπριελ έκανε τεράστιο άλμα για κάρφωμα και στη συνέχεια, ο Ρίβερς ευστόχησε σε τρίποντο με… ταμπλό από τα 9 μέτρα! Ο μέτριος επιθετικά Παναθηναϊκός του τρίτου δεκαλέπτου κατάφερε να μπει στην τελευταία περίοδο με το ελάχιστο προβάδισμα (47-49).

Το μεγάλο τρίποντο του Ρίβερς έδωσε… φτερά στον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό να συνεχίζει «καυτός», τον Γκάμπριελ να τον μιμείται, με αποτέλεσμα το 51-56 του 32ου λεπτού.

Το παγιωμένο προβάδισμα των «πρασίνων» έδινε άλλο χαρακτήρα στην αναμέτρηση, καθώς παρά τις συνεχόμενες άστοχες προσπάθειες εκατέρωθεν, η λύση ερχόταν στα… κρίσιμα, όπως συνέβη στο τρίποντο του Λοτζέσκι, το οποίο ακολούθησαν δύο μεγάλα καλάθια του Λεκαβίτσιους, που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +12 τρία λεπτά πριν τη λήξη (54-66, 37).

Με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, ο Πασκουάλ πέρασε και τους δύο χειριστές του στο παρκέ (Καλάθης, Λεκαβίτσιους) για την τελευταία στροφή. Γεγονός που δικαίωσε τον Καταλανό, καθώς ο Λεκαβίτσιους παρέμεινε εντυπωσιακά ψύχραιμος όταν η μπάλα «έκαιγε» κλειδώνοντας το ματς, για λογαριασμό της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 27-32, 47-49, 62-70

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ