ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66-89

Άνετο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη με… καυτό Ντένμον!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου (89-66) και έδειξε έτοιμος για τα δύο κολλητά ματς με Χίμκι και Εφές στην Ευρωλίγκα, με τον Πασκουάλ να προχωρά σε... συντήρηση δυνάμεων. Εμφάνιση με αυτοπεποίθηση από τον Ντένμον (21π.), showman ο Θανάσης (11π. - 5 καρφώματα).

Άνετο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη με... καυτό Ντένμον!

Κύριο μέλημα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν η ξεκούραση όσων παικτών «τράβηξαν» το «κουπί» στο ματς του ΣΕΦ, καθώς το ματς της Νέας Σμύρνης ήρθε 48ώρες μετά το αντίστοιχο του Φαλήρου, ενώ ακολουθούν δύο back to back αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα.

Για τον λόγο αυτό, ο Καταλανός αποφάσισε να διευρύνει το rotation, να μοιράσει τον χρόνο ανακατεύοντας αρκετές φορές την «τράπουλα». Μέχρι να βρει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αντιμετωπίσει την ευστοχία του Πανιωνίου από την περιφέρεια (8-6, 3′) αλλά όταν αυτό συνέβη, οι γηπεδούχοι… έχασαν το «τριφύλλι». Τρέχοντας ένα επί μέρους 15-3, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +11 με τον εξαιρετικό Ντένμον (11-22, 7′), διευρύνοντας το προβάδισμά τους στη συνέχεια με τον εξίσου καλό, Όγκαστ (14-32, 10′).

Ο Πανιώνιος δεν ήθελε να καταθέσει από νωρίς τα «όπλα» και προσπάθησε να ανέβει και να «συμμαζέψει» τα πράγματα, κάτι που κατάφερε, συνεχίζοντας το εξαιρετικό σερί του από τα 6.75μ (28-38, 15′) και εκμεταλλευόμενος τη… χαλάρωση των φιλοξενουμένων στην άμυνα. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Πασκουάλ στα μισά της περιόδου «αφύπνισε» κάπως τους παίκτες του «τριφυλλιού», με την είσοδο του Καλάθη να απλοποιεί τα πράγματα στη δημιουργία (37-52, 19′) και τους γηπεδούχους να κλείνουν με… τρίποντο το πρώτο μέρος (40-52).

Με τον Θανάση στο «4», ο Τσάβι Πασκουάλ θέλησε να μετριάσει λίγο το «πρόβλημα» της ομάδας στην άμυνα, πράγμα που συνέβη και βοήθησε τους «πράσινους» να ξεφύγουν εκ νέου. Ντένμον, Καλάθης και Ρίβερς πήραν πάνω τους τις προσπάθειες που τους αναλογούσαν, δικαιώθηκαν και έστειλαν το «τριφύλλι» στο +20 για πρώτη φορά (46-66, 27′). Στη συνέχεια ακολούθησε το… show καρφωμάτων του Θανάση, ο οποίος έκανε τρία συνεχόμενα για το 52-74 (30′).

Το… showtime μεταφέρθηκε στην περιφέρεια, με τον Ντένμον να συνεχίζει το… βιολί του έξω από τη γραμμή των 6.75μ, διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδας του, η οποία έφτασε στο +25 (56-81), στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα υπολειπόμενα λεπτά στο κλειστό της οδού Αρτάκης είχαν άκρως… διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον πρώτο πόντο του νεαρού Καλαϊτζάκη (1/2 βολές) να αποτελεί το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 14-32, 40-52, 52-74, 66-89

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE