ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΧΙΜΚΙ 93-65

Πράσινοι… δαίμονες στο ΟΑΚΑ!

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, πάτησε από νωρίς το «γκάζι» και δεν το άφησε μέχρι το τέλος, παίρνοντας άνετη νίκη με 93-65 επί της Χίμκι. Φοβερή εμφάνιση από τον Ντένμον (24π. 7/9 τρ.), double-double ο Καλάθης (11π. - 11ρ.), εξαιρετικός ο Θανάσης. Στο 4-3 οι «πράσινοι» που πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στην Πόλη για το ματς με την Εφές (16/11).

Πράσινοι... δαίμονες στο ΟΑΚΑ!

Το ματς

Τι το… ήθελε η Χίμκι να προηγηθεί με το τρίποντο του Άντερσεν από τη γωνία; Ήταν λες και… πείσμωσε τους παίκτες του Πασκουάλ που πολύ γρήγορα απάντησαν με το… ίδιο νόμισμα, χάρη στον Θανάση, τον Γκιστ και τον Λοτζέσκι για το 11-5 (3′).

Ο «καυτός» Θανάσης αποθεώθηκε την ώρα που επιλέχθηκε να αφήσει το παρκέ και το μαρκάρισμα του Σβεντ, δίνοντας τη θέση του στον Μάρκους Ντένμον που έκανε δεκάλεπτο… καριέρας (11π.). Με 3/3 τρίποντα έδωσε «αέρα» 14 πόντων στον Παναθηναϊκό (22-8, 8′), για να ακολουθήσει το επιμέρους 8-4 της Χίμκι, που… συμμάζεψε λίγο τα πράγματα (26-16, 10′).

Οι «πράσινοι» σούταραν εξαιρετικά στο πρώτο δεκάλεπτο και παράλληλα είχαν καταφέρει να… απενεργοποιήσουν τον Σβεντ. Το ζητούμενο για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν να μην αφήσει τον… κακό της εαυτό να βγει στο παρκέ, κάτι που δεν συνέβη καθώς, έστω και με μεγαλύτερη δυσκολία από το πρώτο «κομμάτι», οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 46.196 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πότε με τον Ρίβερς, πότε με τον Ντένμον που είχε «πάρει» για τα καλά… φωτιά, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε εκ νέου στο +14 (34-20, 13′), διατηρώντας την ενέργειά του στην άμυνα, η οποία του έδινε ανάλογες επιδόσεις στο άλλο μισό του γηπέδου. Η επανεμφάνιση των Καλάθη – Θανάση στο παρκέ, πρόσφερε νέες στιγμές θεάματος (39-26, 18′), με τον Βουγιούκα -ψύχραιμο από τη γραμμή- και τον Νικ να προλαβαίνει το χρονόμετρο, το «τριφύλλι» πήγε στο ημίχρονο έχοντας αβάντζο 19 πόντων (46-27), απόρροια της εξαιρετικής εμφάνισής του στο πρώτο μέρος.

Επειδή συνηθίζεται η καλή βραδιά να φαίνεται από την… αρχή, ο Κρις Σίνγκλετον φρόντισε να κάνει δυναμική είσοδο στο τρίτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας και εκείνος με τη σειρά του δύο σερί τρίποντα, για να έρθει ξανά ο Ντένμον να δηλώσει ότι… θα πάρει το βραβείο του αποψινού MVP, ευστοχώντας σε ακόμη ένα για το 57-31 (23′).

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να δείξει στους Ρώσους ότι δεν θα άφηνε από τα χέρια του το «χρίσμα» του απόλυτου αφεντικού, το οποίο κέρδισε μέσω, άμυνας, διάθεσης αλλά και ευστοχίας. Ο Γκιστ έδωσε τον… οβολό του στις βολές, ο Παππάς συνδέθηκε και αυτός με το τρίποντο και ο Καλάθης έφτασε στo double-double από το 30′, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να μπουν στο τελευταίο μέρος με το +23 στο… τσεπάκι τους.

Το ματς κόντεψε να ξεφύγει για τα καλά από τα χέρια της Χίμκι, η οποία είδε τον Λοτζέσκι να… χτυπά την «πόρτα» της τριαντάρας (+27, 76-49), αλλά στη συνέχεια μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την χαλάρωση του Παναθηναϊκού και το rotation του Πασκουάλ, κατεβάζοντας τη διαφορά κάτω από τους 20 με σερί 9-0 (76-58, 36′).

Το τρίποντο του Ρίβερς ξεκόλλησε τους «πράσινους» και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λοτζέσκι, ο οποίος με πέντε σερί πόντους του Αμερικανού επανέφερε τα πράγματα στην προηγούμενη τους διάσταση (84-60, 38′) για να έρθει ο Ντένμον να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα με τρίποντο και ο Γκάμπριελ με… ακόμη δύο τρίποντα να «σφραγίσει» μια τρελή βραδιά!

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-27, 72-49, 93-65

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...