ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-82

Εξάστερε, ιδού ο ηγέτης σου!

Μαγικός ο Καλάθης (29π - 10 ασ - 9 ριμπ) οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας με 82-81 της Εφές μέσα στο «Sinan Erdem». «Έσβησε» τα «φώτα» στον ΜακΚόλουμ ο Γκιστ στην τελευταία φάση. Στο 5-3 ο Παναθηναϊκός.

Εξάστερε, ιδού ο ηγέτης σου!

Το ματς

Εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική αρχή του -πανταχού παρόντα- Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήθελε να αφήσει στο κατόπι του την Εφές. Το 6-6 του διλέπτου μετατράπηκε σε… 10-19, με τον Νικ να μοιράζει έτοιμη «τροφή» σε Λοτζέσκι – Θανάση και στη συνέχεια να βάζει την ομάδα του σε… διψήφια τροχιά (10-19, 6′), με τον Ρίβερς να το επιτυγχάνει λίγο αργότερα από την περιφέρεια (14-24). Στο φινάλε της περιόδου, η ομάδα του Περάσοβιτς φρόντισε να «συμμαζέψει» την κατάσταση με τον Μπαλμπάι (21-28).

Ο Πασκουάλ ήταν απόλυτα ικανοποιημένος για την αμυντική αλλά και την επιθετική συμπεριφορά των παικτών του στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας απέναντι μια άστοχη από μακριά, αλάνθαστη από κοντά, Εφές (8/8 δίποντα). Τα πράγματα όμως έμελλε να αλλάξουν στη συνέχεια.

Η είσοδος των Λεκαβίτσιους και Γκάμπριελ δεν βοήθησε καθόλου τους «πράσινους», οι οποίοι είδαν τους Μότουμ και ΜακΚόλουμ να βάζουν το ένα καλάθι πίσω από το άλλο, μετατρέποντας έτσι το -7 του δεκαλέπτου σε +1 (34-33, 14′) και αργότερα +5 (42-37). Ο… μπλοκαρισμένος Παναθηναϊκός κατόρθωσε να βρει λύση, μέσω της εμπειρίας του Βουγιούκα, ο οποίος πήρε στις «πλάτες» του το «τριφύλλι» (42-42, 17′) δίνοντας στη συνέχεια εκ νέου τη «μπαγκέτα» στον Καλάθη.

Με τον Νικ συν τον Θανάση στην πεντάδα, οι «πράσινοι» πήραν ξανά το προβάδισμα, κλείνοντας το ημίχρονο στο +4 (44-48), μια εξαιρετική εξέλιξη κρίνοντας με βάση το… πατατράκ στο πρώτο πεντάλεπτο της β’ περιόδου.

Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες πήγαιναν με… σπασμένα τα «φρένα» στην επίθεση, ωστόσο στη δεύτερη «πράξη» το παιχνίδι έγινε πιο «σκληρό», πράγμα λογικό. Καθ’ όλη τη διάρκειά της, η τρίτη περίοδος ήταν ένα… πραγματικό ντέρμπι, με την Εφές να είναι ένα «κλικ» χειρότερη από τον Παναθηναϊκό, όμως διατηρούταν σε απόσταση δύο σουτ, χάρη στον ΜακΚόλουμ (49-53, 24′).

Βέβαια, η ομάδα του Πασκουάλ είχε να αντιπαρατάξει τον… εξωγήινο Καλάθη, ο οποίος στα μέσα της περιόδου «έσπασε» το «φράγμα» του double double (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ στο 26′) απέχοντας… τρία ριμπάουντ από την τριπλέτα. Στην άμυνα δε, ο Θανάσης… οργίαζε, μοιράζοντας δύο σερί τάπες, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκιστ να καρφώσει (58-62, 28′), με την Εφές όμως να παραμένει… γαντζωμένη (60-62, 30′).

Τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός μπαίνοντας στο κρίσιμο δεκάλεπτο ήταν τα τέσσερα φάουλ του Σίνγκλετον και η κούραση των Καλάθη – Αντετοκούνμπο, που αποτέλεσαν σημεία αναφορά.

Με το… καλημέρα στην τελευταία περίοδο, ο Μότουμ έφερε το παιχνίδι στα «ίσα» και πολύ γρήγορα ο Σιμόν με δύο προσωπικές ενέργειες έδωσε στην Εφές «αέρα» επτά πόντων (69-62, 33′), την ώρα που ο Θανάσης έπαιρνε «ανάσες» στον πάγκο και ο Σίνγκλετον ήταν παροπλισμένος.

Αυτό που έψαχνε… εναγωνίως ο Παναθηναϊκός ήταν ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση και το βρήκε, επιστρατεύοντας τον Παππά και τον Βουγιούκα που «μάζεψαν» γρήγορα τη διαφορά, φέρνοντάς τη στο σουτ (67-69, 35′), αναγκάζοντας τον Περάσοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, ο… δαιμονισμένος Καλάθης πήρε τη… μπάλα στα χέρια του. Δύο σερί καλάθια, κερδισμένο αντιαθλητικό και στη συνέχεια ένα τρίποντο… μαχαιριά, έδωσαν ξανά στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα (73-75, 38′).

Ο Ρίβερς μετά από αρκετές άστοχες προσπάθειες «συνδέθηκε» με το καλάθι (79-79, 39′) και ο Νικ στη συνέχεια με υπέροχο τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό στο +3 (79-82) και ο Γκιστ στην τελευταία φάση, με ηγετικό τρόπο, έσβησε τα φώτα στον Μακ Κόλουμ! (81-82)

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ