ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-1 (10' ΜΟΛΕΝΤΟ - 95' ΛΙΒΑΓΙΑ)

Κρίμα κι άδικο…

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα για 95 λεπτά το ματς, προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με την κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέντο, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να «δραπετεύσει» από τη Λεωφόρο, χάρη στο γκολ-σπόντα του Λιβάγια (κόντραρε στον Χουλτ) στην τελευταία φάση του ματς (1-1). Αποχώρησε τραυματίας στο 37ο λεπτό ο σκόρερ Μολέντο.

Κρίμα κι άδικο...

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Όπως αναμενόταν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε τα… γνωστά πρόσωπα του τελευταίου καιρού στη βασική ενδεκάδα, με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μολέντο – Κολοβέτσιο δίδυμο στην άμυνα, αριστερά τον Χουλτ και δεξιά τον Κουλιμπαλί.

Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κουρμπέλης και Σιλά, με τον Χίλιεμαρκ πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο, τον Λουντ και τον Βιγιαφάνιες, στο αριστερό και το δεξί «φτερό» αντιστοίχως, με τον Μολίνς να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Τα πρόσωπα της ενδεκάδας ήταν ίδια με του ντέρμπι «αιωνίων», ωστόσο η «συνταγή» που επέλεξε ο Ουζουνίδης ήταν διαφορετική σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Τότε, οι «πράσινοι» πήραν πρωτοβουλίες και είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους ενώ απόψε, ο Παναθηναϊκός θέλησε να… παραχωρήσει χώρο στην ΑΕΚ, «κλειδώνοντας» τα μετόπισθεν και στοχεύοντας στα στημένα, δίχως ωστόσο να κλειστεί στα καρέ του.

Χίλιεμαρκ-Μολέντο και… 1-0!

Μάλιστα, η ομάδα του Ουζουνίδη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πρώτη επικίνδυνη φάση η οποία προέκυψε γύρω από τα καρέ του Ανέστη. Ο Χίλιεμαρκ έστειλε με «γλυκό» χτύπημα τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής, ο Λαμπρόπουλος έχασε τον Μολέντο που, ολομόναχος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 1-0 (10′).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά του, με φάση… καρμπόν! Χίλιεμαρκ στην εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά στην περιοχή (αυτή τη φορά από τον Κουρμπέλη), όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον αρχηγό του Παναθηναϊκού (14′).

Ζήτημα… άμυνας

Η φάση του Κουρμπέλη θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο… checkpoint του πρώτου μέρους, καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα θα άλλαζαν οι ισορροπίες. Η ΑΕΚ ξεπέρασε σταδιακά το σοκ του γκολ και αφού είδε ότι δεν «πληγώθηκε» για δεύτερη φορά, άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας τον Παναθηναϊκό από το 20ο λεπτό, έως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 26ο λεπτό, οι παίκτες του Χιμένεθ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν από το γύρισμα του Γκάλο, ο Γαλανόπουλος έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του τέρματος του Βλαχοδήμου, αλλά σε γενικές γραμμές, δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του «Όντι», είτε με, είτε χωρίς την παρουσία του Ροντρίγκο Μολέντο.

Άτυχος και… off ο Μολέντο

Στο 30ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος συγκρούστηκε στον αέρα με τον Βράνιες και τον Βλαχοδήμο, ο αμυντικός της ΑΕΚ σηκώθηκε μετά από λίγο, ο 30χρονος παίκτης των «πρασίνων» όμως έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου με σκίσιμο στο μέτωπο. Πέντε λεπτά αργότερα, αφού το ιατρικό team εξάντλησε όλες τις πιθανότητες (έπαιζε με 10 ο Παναθηναϊκός), αποφασίστηκε η οριστική απόσυρσή του, με τον Κουτρουμπή να παίρνει τη θέση του (35′).

Το δεύτερο μέρος άρχισε με… μανούρα με τον «φρέσκο» Κουτρουμπή και τον φορ της ΑΕΚ, Λιβάγια, αναγκάζοντας τον Καλογερόπουλο να τους κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις, προτού δώσει κάρτα στον παίκτη της «Ένωσης».

Πέραν αυτού, ο Παναθηναϊκός έδειχνε στα πρώτα λεπτά περισσότερη τόλμη, σε σχέση με όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, έχοντας διάθεση να κρατήσει μπάλα και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 53ο λεπτό μάλιστα καταγράφηκε και η πρώτη φάση, από… πράσινα πόδια, με τον Κουλιμπαλί να δοκιμάζει το πόδι του, βλέποντας τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Λάζαρο ο Χιμένεθ, Άλτμαν ο Ουζουνίδης

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να αλλάξει σχηματισμό και πρόσωπα, αποσύροντας τον Κλωναρίδη, περνώντας τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη θέση του. Από τα πόδια του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς. Ο Λάζαρος σούταρε με πολλά φάλτσα, η ασθενής απομάκρυνση του Βλαχοδήμου έστρωσε τη μπάλα στον Λιβάγια, αλλά εκείνος έκανε κακό τελείωμα (63′).

Με τον Χριστοδουλόπουλο η ΑΕΚ πήρε εκ νέου μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας εκ νέου την άμυνα του «τριφυλλιού» που συνέχιζε να αντέχει, όχι όμως με την ίδια αποτελεσματικότητα. Στο 67ο λεπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας ότι ο άξονας ήθελε φρεσκάρισμα, απέσυρε τον Χίλιεμαρκ (είχε κάρτα) και πέρασε στο ματς τον Όμρι Άλτμαν.

Πάντως, το σκηνικό είχε αλλάξει εκ νέου στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός έδινε μεν βάρος στην αμυντική του λειτουργία, δίχως ωστόσο να υπάρξει πρόθεση να κλειστεί στα καρέ του, αλλά κρατώντας και κυκλοφορώντας τη μπάλα με υπομονή.

Άνοιξε το ματς, ευκαιρία ο Μολίνς

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, η κούραση επέφερε το «άνοιγμα» των γραμμών εκατέρωθεν, με τους «πράσινους» να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθώς από τη μία «καθάριζαν» τις φάσεις στην άμυνα, έχοντας παράλληλα προϋποθέσεις για ξεδίπλωμα στην αντεπίθεση, με άξονες τους Βιγιαφάνιες και Άλτμαν.

Ο δεύτερος μάλιστα, σε μία τέτοια φάση έδωσε εξαιρετική μπαλιά στον Μολίνς, εκείνος μπήκε στην περιοχή, αλλά τελείωσε τη φάση με το κακό του πόδι, στέλνοντας τη μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη (81′). Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ μέσω στημένης φάσης ήθελε να απειλήσει με τον Λάζαρο την εστία του Βλαχοδήμου, αλλά ο 30χρονος δεν βρήκε στόχο.

Κρίμα…

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρέθηκε στο έδαφος πιάνοντας το γόνατό του, μια κατάσταση που ανησύχησε τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Εν τέλει ο αρχηγός σηκώθηκε και πέρασε ξανά στο ματς, με τον Ρέις να περνά στις καθυστερήσεις στη θέση του Μολίνς, σε μια τυπική αλλαγή.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα καταλήξουν στα χέρια του Παναθηναϊκού, ήρθε η… ψυχρολουσία. Στο 94ο λεπτό, η μπαλιά του Αϊντάρεβιτς για τον Λιβάγια έδωσε την ευκαιρία στον Κροάτη να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ και κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-1, 95′).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ