ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 82-80

Green… Friday!

O Παναθηναϊκός βρέθηκε στην «κόλαση» του -16 (40-56, 21') αλλά μέσω της «ατσάλινης» άμυνάς του και του «καυτού» Κέι Σι Ρίβερς (20π) επέστρεψε και «υπέταξε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (82-80), φτάνοντας στην έκτη νίκη του στη διοργάνωση.

Green... Friday!

Όλα έδειχναν… μαύρα στο ημίχρονο, όχι ελέω black Friday αλλά λόγω της διαφοράς η οποία είχε αποκτήσει η Ρεάλ και έως το 20ο λεπτό φαινόταν αδιαπέραστη (40-54), «χτυπώντας» στην άμυνα τον αποσυντονισμένο Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Η front line του Πασκουάλ «έκλεισε» τους διαδρόμους, στην επίθεση ανέλαβε δουλειά ο Ρίβερς και ο Παππάς με μεγάλο τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό μια «ανάσα» από την έκτη του νίκη στη διοργάνωση, με τον Γκιστ να ευστοχεί σε κρίσιμες βολές, βάφοντας… πράσινο το ντέρμπι (82-80).

Το ματς Στο ΟΑΚΑ δεν έπεφτε… καρφίτσα, με το sold-out να ανακοινώνεται λίγο πριν από το τζαμπολ. Το «καμίνι» του κλειστού βοήθησε τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον Λοτζέσκι να «συνδεθεί» από νωρίς με το καλάθι. Με τον «Λότζο», ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επί μέρους 8-2 (3′) και όλα έδειχναν… όμορφα, καθώς οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν βρει ρυθμό. Από το «ζωγραφιστό» όμως, ο πανύψηλος Ταβάρες δημιούργησε αρκετά «ρήγματα», δίνοντας προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης (11-12, 5′) η οποία από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν κοίταξε πίσω…

Ο νεαρός Γιούστα και ο Λούκα Ντόνσιτς έπιασαν «δουλειά» για την ομάδα του Λάσο και από την άλλη μεριά, ο ρέφερι Λαμόνικα προκαλούσε εκνευρισμό στην εξέδρα μέσω των σφυριγμάτων του, τα οποία έθεσαν εκτός από νωρίς τον Θανάση με τρία φάουλ (8′). Το σερί του Ντόνσιτς έφερε τη Ρεάλ στο +7, με τον Ρίβερς να διαμορφώνει το σκορ περιόδου, με… καμινάδα σε νεκρό χρόνο (23-28).

Κυρίως, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε τον βηματισμό του στην άμυνα, καθώς είχε να τα βάλει με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, που βρήκε τον ρυθμό της, παίρνοντας για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα με τον Ραντλ (23-33, 12′). Αργότερα, έμοιαζε να… βραχυκυκλώνει και η επίθεση του «τριφυλλιού», με τον Παππά να δίνει λύσεις, αλλά να μοιάζει απελπιστικά μόνος του.

Ο Σίνγκλετον έφερε το ματς στο -5 με τρίποντο (36-41, 16′), αλλά ο Ρέγιες απάντησε άμεσα, «κόβοντας» τα… φτερά του Παναθηναϊκού, που πήγε στο ημίχρονο υπολειπόμενος 14 πόντων (40-54). Η ελλιπής (πέντε απουσίες) μα καλά ρυθμισμένη Ρεάλ είχε βάλει… δύσκολα στην ομάδα, ο οποίος είχε είκοσι λεπτά μπροστά του αλλά κανένα περιθώριο για περαιτέρω λάθη. Κυρίως έπρεπε να «σφίξει» την άμυνά του, η οποία είχε σημειώσει 54 πόντους σε 20 λεπτά.

Ο Φακούντο Καμπάτσο με το… καλημέρα του δευτέρου μέρους τη Ρεάλ στο +16 (40-56), αλλά κάπου εκεί ήρθε η «αφύπνιση» του Γκιστ. Δύο επιθετικά ριμπάουντ μεταφράστηκαν σε καλάθια και στη συνέχεια ο Κέι Σι Ρίβερς έκανε… αυτό που γνωρίζει καλύτερα, ευστοχώντας για τρεις. Μέσα σε τρία λεπτά, ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο ματς, τρέχοντας σερί 9-0 (49-56) οδηγώντας τον Λάσο στο να πάρει τάιμ άουτ (23′).

Το «νερό» όμως φαινόταν ότι έχει μπει… στ’ αυλάκι. Ο «ατσάλινος» Παναθηναϊκός πήρε φόρα από την άμυνά του, βρίσκοντας μέσω αυτής «παλμό» στην επίθεση. Γκιστ και Ρίβερς κατέβασαν τη διαφορά στο σουτ (53-56, 24′).

Ο Καμπάτσο σκόραρε μετά από ώρα για τη Ρεάλ, για να απαντήσει ο «καυτός» Κέι Σι, δηλώνοντας ότι το «τριφύλλι» πλέον είναι… εδώ (56-59, 27′). Με πέντε αναπάντητους πόντους του Σίνγκλετον, οι «πράσινοι» επέστρεψαν για τα καλά ισοφαρίζοντας (62-62, 28′), αλλά ο Ρούντι Φερνάντεθ εμφανίστηκε ως… απομηχανής θεός για την ομάδα του Λάσο, δίνοντάς της «πνοή» για να κλείσει το δεκάλεπτο με τη Ρεάλ στο +5 (64-69).

Πλην της άμυνας, η οποία είχε εντελώς διαφορετική αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την ευτυχία να δει τον Ρίβερς να παίρνει για τα καλά «μπρος» (69-71, 32′). Έπειτα, οι «πράσινοι» έχασαν τρεις ευκαιρίες για το προσπέρασμα, όπως και τρεις βολές, όμως οι «δαγκάνες» του Γκιστ στην άμυνα έδιναν ευκαιρίες στο «τριφύλλι» που έφερε το ματς στον πόντο με τον Καλάθη (72-73, 35′).

Το τελευταίο τρίλεπτο

Με την «σφραγίδα» του Ρίβερς (20π. ως τότε) ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο (75-73, 38′) και παρά τις άστοχες επιλογές του στην επίθεση, διατηρούταν στον «αφρό» λόγω της φοβερής άμυνάς του, με τον Γκιστ να «καταπίνει» τους αντίπαλους ψηλούς και τον Γκάμπριελ να φιλοδωρεί με… τάπες τα match up του.

Το μεγάλο τρίποντο του Ντόνσιτς έφερε εκ νέου το ματς στα ”ίσα” και ο Τόμπκινς με μια βολή έβαλε τη Ρεάλ σε θέση οδηγού (77-78, 39′) στο τελευταίο λεπτό του ματς. Ο Νικ Καλάθης αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο λέι απ αλλά στην άμυνα ο Σίνγκλετον «έκοψε» τον Ντόνσιτς και ο Παππάς στο transition έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «πράσινους» στα 22” (80-78).

Ο νεαρός Σλοβένος ευστόχησε από τη γραμμή στα 17” (80-80) και η Ρεάλ έστειλε απευθείας τον Γκιστ με φάουλ στις βολές, με τον 31χρονο να είναι αλάνθαστος (82-80) και να υπογράφει το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 40-54, 64-69, 82-80

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE