ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Είκοσι ημέρες που κρατάς ως… ενθύμιο! (vids)

Το «τσιπάκι» του Παναθηναϊκού άλλαξε μετά την ήττα από την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Νοέμβριος να κλείσει θριαμβευτικά για την ομάδα του Πασκουάλ. Δείτε την πορεία του «τριφυλλιού» στην προτελευταία «στροφή» του 2017.

Είκοσι ημέρες που κρατάς ως... ενθύμιο! (vids)

Ένας μήνας, οκτώ αναμετρήσεις, πρόγραμμα δύσκολο με «παγίδες» που βγήκε… δίχως ανάσα. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να συνοψίσει μέσα σε λίγες λέξεις την πορεία του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του Νοέμβρη, ο οποίος τελειώνει υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, σε σχέση με εκείνες που επικρατούσαν στον «περίγυρο» όταν άρχισε…

Όχι, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κλείνει τον ενδέκατο μήνα του τρέχοντος έτους ούσα… καβάλα στ’ άλογο, ούτε γυρνά «σελίδα» αήττητη. Όμως κατάφερε μέσα σε είκοσι ημέρες να αντιστρέψει εντελώς το κλίμα και να βγει πιο «ατσαλωμένη» εν όψει της, εξίσου απαιτητικής συνέχειας.

Ο μήνας δεν μπήκε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για το «τριφύλλι» που είδε τη Μπασκόνια και τον Μπομπουά να παίρνει από τα «χέρια» του ένα παιχνίδι που μέχρι το 39:30 ήταν… δικό του (85-84, 2/11). Τρεις ημέρες μετά, η ΑΕΚ «χτύπησε» στην κούραση και την ψυχολογική ανετοιμότητα των παικτών του Πασκουάλ, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 73-69, θέτοντάς τον εκτός από τη διεκδίκηση ενός τροπαίου που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε «μονοπώλιο» των «πρασίνων» (5/11).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.171 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η 5η Νοέμβρη του 2017 θα μπορούσε να σημάνει την αρχή της κατηφόρας για τον Παναθηναϊκό, όμως χάρη στη διαχείριση του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος φρόντισε να «τσιγκλήσει» τους παίκτες του, ωθώντας τους να αναδείξουν εγωισμό και νοοτροπία refuse to lose, οι υπόλοιπες ημέρες κύλησαν γεμάτες… ζάχαρη και μέλι!

Πέντε ημέρες μετά το «κάζο» του Κυπέλλου (10/11), ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ και δεν… χάλασε την προσφιλή του συνήθεια, φεύγοντας με «διπλό» από την έδρα του Ολυμπιακού (70-62), ισορροπώντας το ισοζύγιο νικών-ηττών στην Ευρωλίγκα (3-3). Ακολούθησε το άνετο πέρασμα από την έδρα του Πανιωνίου (12/11, 89-66), ματς που αποτέλεσε… πρόγευμα για την Χίμκι.

Στις 14/11 η ομάδα του Πασκουάλ πέτυχε την πιο άνετη (μέχρι στιγμής) ευρωπαϊκή της νίκη, επικρατώντας με 93-65 του συνόλου του Γιώργου Μπαρτζώκα και δύο ημέρες μετά, βγήκε «ζωντανή» και θριαμβεύτρια από την κλασική σειρά… θρίλερ που παίζεται κάθε φορά που συναντά την Εφές (82-81, 16/11).

Τα «φρένα» ήταν ήδη σπασμένα και η φόρα… αρκετή. Το ξεμούδιασμα στη Χαλκίδα, με τον Σίνγκλετον να οργιάζει (19/11, 90-73) δεν ήταν τίποτε άλλο από μια γερή προθέρμανση για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο έκλεισε τον «κύκλο» των επίσημων υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού για τον Δεκέμβρη. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν από την «κόλαση» του -16 (40-56) και πανηγύρισαν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις μετά το ματς με την ΑΕΚ (82-80).

Κάπως έτσι εξελίχθηκε ο Νοέμβριος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε… δύναμη από τα μειονεκτήματά του και βγήκε «ζωντανός» και θριαμβευτής από ένα εικοσαήμερο-φωτιά.

Το «τριφύλλι» επανέρχεται στη δράση την Παρασκευή, όταν και θα έχει αλλάξει σελίδα το ημερολόγιο του 2017. Την 1η Δεκέμβρη, οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, ευελπιστώντας να συνεχίσουν το σερί τους, ενώ δύο ημέρες αργότερα φιλοξενούν τα Τρίκαλα (3/12) για την έβδομη αγωνιστική της Basket League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.