ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Στο ΝΒΑ φωνάζουν: Give this guy a contract!

Ο Μάικ Τζέιμς δοκίμασε την τύχη του στο Φοίνιξ, έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να μπει στα... παπούτσια του Μπλέντσο και οι Σανς κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον ανταμείψουν. Διαβάστε τι ισχύει με την περίπτωση του 27χρονου γκαρντ.

Στο ΝΒΑ φωνάζουν: Give this guy a contract!

Μάικ Τζέιμς, ή αλλιώς, ο ορισμός του «Follow my dream», υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτός ο ικανότατος και… ολίγον τι «μουρλός» καλαθοσφαιριστής κατάφερε να φτάσει στο ΝΒΑ πραγματοποιώντας σταθερά βήματα προς την κορυφή, αρχίζοντας από τον Κολοσσό, περνώντας από Βιτόρια και Αθήνα, έως ότου καταλήξει στο Φοίνιξ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο άλλοτε νταμπλούχος Ελλάδος με τους «πράσινους» έκανε career high στο ΝΒΑ, καθώς, ερχόμενος από τον πάγκο έβαλε 26 πόντους, μοίρασε 7 ασίστ και κατέβασε 5 ριμπάουντ στην ήττα από τους Τίμπεργουλβς, ενισχύοντας τις φωνές που τον θέλουν… μόνιμο θαμώνα του «μαγικού κόσμου».

Στο Φοίνιξ είναι σε θέση να δουν το ταλέντο του Τζέιμς και εργάζονται… πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να του δώσουν και με τη «βούλα» θέση στο rotation. Η εν λόγω διαδικασία μπορεί να ακούγεται εύκολη, αλλά δεν είναι.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.543 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ισχύον συμβόλαιο του Τζέιμς

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Σανς καλωσόρισαν στην οικογένειά τους τον Τζέιμς μέσω του «Two Way Contract», συμφωνία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως… αναγνωριστική για τα μέτρα του ΝΒΑ.

Ο παίκτης που υπογράφει το «Τwo Way» λαμβάνει «ψίχουλα» (σε σχέση με τα μεγέθη της λίγκας) και θεωρητικά λογίζεται ως ο τελευταίος «τροχός» της «αμάξης» στο rotation μιας ομάδας. Αν ο εκάστοτε παίκτης αποδείξει ότι αξίζει, τότε η ομάδα βγαίνει ωφελημένη, έχοντας ξοδέψει ελάχιστα. Αν πάλι συμβεί το αντίθετο, η συμφωνία τελειώνει δίχως να… κλάψει κανείς.

Ο Τζέιμς, φρόντισε από νωρίς να δείξει ότι δεν αξίζει αυτό το συμβόλαιο, πραγματοποιώντας δυναμικές εμφανίσεις, οι οποίες έφτασαν να τον χρίσουν ως τον πρώτο βασικό στην ιστορία του Association ο οποίος αμείβεται βάσει της προαναφερθείσας συμφωνίας.

Πως θα κερδίσει μια νέα συμφωνία

Πλέον, η υπόθεση της προσφοράς ενός νέου συμβολαίου, στα μέτρα του ΝΒΑ, δεν ανήκει στο «χέρι» του Τζέιμς, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει την ομάδα του ότι το αξίζει.

Το «μπαλάκι» πλέον πηγαίνει στην πλευρά των Σανς, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν στα παιχνίδια τον πρώην «πράσινο» γκαρντ υπό το καθεστώς του «Two Way» έως τις 6 του Δεκέμβρη. Εάν δεν το πράξουν, ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να αποχωρήσει από την ομάδα.

Βέβαια, οι του Φοίνιξ δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν ελεύθερο, ψάχνοντας τρόπους ώστε να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Υπόθεση η οποία έχει τις δυσκολίες της, καθώς στις ΗΠΑ δεν λύνονται όλα με μια απλή συνάντηση με τους ιθύνοντες και μια-δυο υπογραφές.

Ο στόχος των Σανς είναι να παραχωρήσουν έναν παίκτη που δεν υπολογίζεται μέσω ανταλλαγής. Λύση που φαντάζει ως η πιο ενδεδειγμένη για εκείνους αλλά και για τον Τζέιμς. Τις τελευταίες ημέρες το Φοίνιξ προσπαθεί να παραχωρήσει έναν εκ των Τσάντλερ, Λεν και Μονρό, ώστε να ανοίξει χώρο στη 15άδα για τον 27χρονο γκαρντ.

Έχει μπει το «νερό» στ’ αυλάκι

Όπως όλα δείχνουν, ο Τζέιμς αναμένεται να ανταμειφθεί με ένα νέο συμβόλαιο, αναμένοντας τα… ευχάριστα από το trade market, για τα οποία ίσως χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία απέχει ένα «σκάρτο» δεκαήμερο (6/12).

Ωστόσο, τα πάντα φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί. Οι Σανς επιθυμούν εναγωνίως να τον διατηρήσουν. Για τον Τζέιμς, ούτε… λόγος, καθώς ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον εαυτό του και τις επιδόσεις του στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, περιμένοντας απλά να «σφραγιστεί» η επόμενη ημέρα του στο Φοίνιξ.

Εφ’ όσον λυθεί το θέμα με το trade, το μόνο που απομένει είναι να μαθευτεί το ποσό του συμβολαίου που θα «καρπώνεται» με την αξία του ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού.

Έτσι, θα δικαιωθούν και επισήμως οι φωνές των φίλων του Φοίνιξ που είχαν «κατακλύσει» το προφίλ του Τζέιμς στο Twitter, χαρίζοντάς μας ατάκες όπως: «Μα καλά, γιατί δεν πληρώνετε αυτόν τον παίκτη όπως του αξίζει;» και «Δώστε σε αυτόν τον τύπο ένα συμβόλαιο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.