ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 80-74

Πλήρωσε ακριβά το «μπλακ άουτ»…

Οι «πράσινοι» έμειναν στα... αποδυτήρια, πραγματοποιώντας ένα κάκιστο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο έφερε τη Ζαλγκίρις στο +17 (64-47) και παρά την υπερπροσπάθεια στο τέταρτο δεκάλεπτο, μέσω του «καυτού» Παππά (16π), το ματς δεν γύρισε ποτέ (80-74). «Πληγή» οι βολές και η άμυνα για την ομάδα του Πασκουάλ.

Πλήρωσε ακριβά το «μπλακ άουτ»...

Αρκετά… διαβασμένοι μπήκαν στο παρκέ της «Ζαλγκίριο Αρίνα» οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, που τα έδωσαν όλα στην άμυνα στα πρώτα λεπτά, όμως ο υπερβολικός ζήλος μερικών, όπως ο Γκιστ, οδήγησε στο να χρεωθεί γρήγορα με 2 φάουλ. Κάπως έτσι, το 0-4 δια χειρός Λοτζέσκι έγινε 8-7 από τον Καβαλιάουσκας (5′) ωστόσο το σερί των γηπεδούχων ανεκόπη αρχικά από τον Θανάση (8-11) και μέσω της… ομοβροντίας μπροστά και της σκληροτράχηλης άμυνας, ο Παναθηναϊκός πήγε με το +10 στα αποδυτήρια (10-20).

Ο Λεκαβίτσιους έβαλε τους «πράσινους» στο +12, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε η αντεπίθεση της Ζαλγκίρις, που έβρισκε τρόπο να «τρυπώνει» στο καλάθι της ομάδας του Πασκουάλ.

Με τον Γιανκούνας οδηγό, οι Λιθουανοί έτρεξαν ένα 7-0 (17-22), το οποίο διακόπηκε από την τρίποντη «βόμβα» του Ρίβερς (17-25, 15′) ωστόσο το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού παρέμενε. Ο Κέβιν Πάνγκος έφερε τη Ζαλγκίρις στο σουτ (24-27) πριν έρθει η επέμβαση του Όγκαστ (26-31, 18′) που πήγε εν τέλει… στράφι λόγω του Ουλανόβας στο τέλος του ημιχρόνου (31-33).

Ο Τουπάν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να αλλάζει στόχευση, «χτυπώντας» από μέσα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να στοχεύσει από τις βολές. Με 2/8 και παρά το τρίποντο του Λοτζέσκι, οι «πράσινοι» βρέθηκαν οκτώ πόντους πίσω στα μισά της τρίτης περιόδου (46-40, 26′). Παρά το τάιμ άουτ του Πασκουάλ, το «τριφύλλι» έμοιαζε υπνωτισμένο, δίνοντας την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να πάρει διψήφια διαφορά (50-40, 28′).

Το επιμέρους σκορ των Λιθουανών (11-1, από το 39-39) σταμάτησε στον Σίνγκλετον, αλλά ο εκνευρισμός, η κακή άμυνα και η… προσφορά ευκαιριών στη ρακέτα, οδήγησαν στο 57-42 (28′), σε ένα δεκάλεπτο… ναυάγιο και στις δύο πλευρές του γηπέδου για το «τριφύλλι», με τη Ζαλγκίρις να κάνει το παιχνίδι της μέσω του άξονα Πάνγκος – Ουλανόβας – Γιανκούνας (64-47, 30′).

Οι «πράσινοι» έχασαν μέσα από τα χέρια τους το προβάδισμα, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τις απλές συνεργασίες των Λιθουανών. Οι παίκτες του Πασκουάλ μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο έχοντας μια αποστολή… βουνό, με τον Γκιστ παροπλισμένο, με 4 φάουλ στον πάγκο.

Μέσω του Παππά, ο οποίος πήρε… φωτιά έξω από τα 6.75μ, πετυχαίνοντας τρία σερί τρίποντα, οι «πράσινοι» ροκάνισαν γρήγορα τη διαφορά (66-56, 32′), όμως ο Γιανκούνας φώναξε «παρών» δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του (70-56) που έδειχνε να… χάνει προσωρινά τον βηματισμό της. Ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ και επιστρέφοντας, ο Παππάς συνέχισε το… κρεσέντο από την περιφέρεια και ο Ρίβερς έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (70-61).

Ο Κέι Σι πήρε τη «σκυτάλη» και με νέα… βόμβα διαμόρφωσε το 70-64, αναγκάζοντας τον Γιασικεβίτσιους να καλέσει κακήν κακώς, τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός, με έναν ανορθόδοξο αλλά… επικό τρόπο, έδειχνε σημάδια ζωής και «χτύπησε» εκ νέου με τον Σίνγκλετον φτάνοντας στο -5, όμως η Ζαλγκίρις με τον εξαιρετικό Πάνγκος διατηρήθηκε στον «αφρό» (76-67, 37′). Μέσω του Αμερικανού (Σίνγκλετον), οι «πράσινοι» επανήλθαν στα 2:30 (76-71) κάνοντας τα πάντα για την τελευταία αντεπίθεση, γεγονός που εν τέλει δεν συνέβη, με τον Γκιστ να αστοχεί στα 30” από μακριά, τελειώνοντας κάθε ελπίδα για το ματς.

Με αυτόν τον τρόπο ήρθε η πρώτη ήττα μετά από πέντε σερί επιτυχίες για τους «πράσινους» που θα θελήσουν να κάνουν… delete την εμφάνισή τους στην τρίτη περίοδο, κρατώντας τις προσπάθειες που έκαναν στο τελευταίο μέρος.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 31-33, 64-47, 80-74

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE