ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο του Τζέιμς στο ΝΒΑ

Δείτε πόσα χρήματα θα εισπράξει ο Μάικ Τζέιμς βάσει του νέου συμβολαίου του με τους Σανς.

Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο του Τζέιμς στο ΝΒΑ

Ο Μάικ Τζέιμς «κυνήγησε» το όνειρό του, αφήνοντας το καλοκαίρι τη σιγουριά, αλλά και τα λεφτά του Παναθηναϊκού για το ΝΒΑ, με τους Φοίνιξ Σανς να του δίνουν την ευκαιρία να δοκιμαστεί μέσω του «Two Way» συμβολαίου.

Το Φοίνιξ προσέφερε το μίνιμουμ αποδοχών στον 27χρονο γκαρντ, ο οποίος ωστόσο έδειξε από την αρχή ότι αξίζει να γίνει μόνιμο μέλος του «μαγικού κόσμου». Πέρασαν 45 ημέρες από τη στιγμή που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, έδωσε τα διαπιστευτήριά του και ανάγκασε την ομάδα του να του προσφέρει νέα συμφωνία, διατηρώντας τον στο ρόστερ του.

Το συμβόλαιο του Τζέιμς

Ο Τζέιμς έγινε ο πρώτος καλαθοσφαιριστής ο οποίος «μεταπήδησε» από το καθεστώς του «Two Way» σε κανονικό συμβόλαιο, ωστόσο τα χρήματα που θα λάβει τη φετινή σεζόν δεν προκαλούν… ίλιγγο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.563 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Σανς διατήρησαν μεν στις τάξεις τους τον Τζέιμς, αλλά δεν τον… χρυσοπλήρωσαν κι’ όλας. Για την ακρίβεια, του προσέφεραν για φέτος τον… βασικό μισθό που προβλέπεται για τους παίκτες του ΝΒΑ με μηδενική πρότερη εμπειρία στο Association, βάσει του CBA που συντάχθηκε το 2017.

Το CBA, ελληνιστί η συλλογική σύμβαση εργασίας, προβλέπει ότι το μίνιμουμ ποσό που μπορεί να προσφερθεί σε έναν καλαθοσφαιριστή στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ είναι τα 815.615$, δηλαδή 692.918 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα μπορούσε να βρει με ευκολία στην Ευρώπη, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να δοκιμαστεί (και εκ του αποτελέσματος ορθώς έπραξε) στο ΝΒΑ, λαμβάνοντας το μίνιμουμ ποσό που αναλογεί σε έναν rookie που υπογράφει συμβόλαιο εντός της σεζόν.

Φυσικά, το ποσό αυτό δεν μπαίνει εξ ολοκλήρου στον λογαριασμό του πρώην «πράσινου» γκαρντ, καθώς θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας και τις κρατήσεις από την εφορία και την εκάστοτε πολιτεία. Στη σούμα, το καθαρό ποσό που θα καταλήξει στην «τσέπη» του Τζέιμς κυμαίνεται γύρω στα 500.000$.

Ο πίνακας που παρατίθεται, μέσω της ιστοσελίδας «basketball.realgm.com», παραθέτει εν ολίγοις το μίνιμουμ ποσό που προβλέπει η CBA σε παίκτες με μηδενική (όπως ο Τζέιμς) πρότερη εμπειρία στο ΝΒΑ, αλλά και σε αυτούς που «τρέχουν» την πρώτη, τη δεύτερη χρονιά και ούτω καθεξής…

Έπειτα, παραθέτουμε τους μισθούς που έχει λαμβάνειν το ρόστερ των Σανς, βάσει της ιστοσελίδας hispanosnba.com. Η θέση του Τζέιμς βρίσκεται αρκετά χαμηλά, εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους παίκτες που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ της ομάδας του Φοίνιξ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.