ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-0 (8' 51' ΠΕΛΚΑΣ, 68' πεν. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, 77' ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ)

Ο Παναθηναϊκός πεθαίνει, ακούει κανείς;

Ανυπεράσπιστος και εν τέλει ταπεινωμένος ο Παναθηναϊκός, γνώρισε βαριά ήττα στην Τούμπα με 4-0 και βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Κατάρρευση μετά την αποβολή του Ινσούα, στη φάση του πέναλτι. Με δέκα τελείωσε το ματς και ο ΠΑΟΚ (79' Μακ).

Ο Παναθηναϊκός πεθαίνει, ακούει κανείς;

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε μια ενδεκάδα-έκπληξη, έχοντας απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, όπως το περιστατικό με τον Μολίνς, που τέθηκε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Ο Σωκράτης Διούδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Κουτρουμπή και Μολέντο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Ινσούα, δεξιά τον Κολοβέτσιο, στον άξονα τους Κουρμπέλη και Λουντ, τους Γιόχανσον (στα φτερά), Καμπέσας και Βιγιαφάνιες με τον Άλτμαν στην κορυφή της επίθεσης.

Πίεσε και σκόραρε ο ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησε να εκμεταλλευτεί την ώθηση που της έδινε η έδρα της, πιέζοντας ψηλά στα πρώτα λεπτά τον Παναθηναϊκό, με σκοπό να ωθήσει την πίσω γραμμή των «πρασίνων» σε λάθος. Στο 3ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε την ομάδα του Ουζουνίδη με το γύρισμα του Μακ, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Διούδης και στο 8ο λεπτό ευτύχησε να ισοφαρίσει.

Ο Πέλκας βρήκε χώρο εκτός περιοχής και με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (1-0, 8′).

Ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός, αλλά…

Θα περίμενε κανείς ότι με το 1-0 στην «τσέπη» του από νωρίς, ο ΠΑΟΚ θα πίεζε περαιτέρω για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, οι «πράσινοι» έδειξαν να συνέρχονται γρήγορα και να «τακτοποιούν» τις γραμμές τους, λαμβάνοντας αρκετές πάσες από λάθη στη μεσαία γραμμή.

Σταδιακά, ο έλεγχος του ματς πήγε στα πόδια των παικτών του Ουζουνίδη, οι οποίοι δίχως να έχουν συντριπτική κατοχή υπέρ τους, έδειχναν ότι έχουν «κλειδώσει» τα «ατού» του ΠΑΟΚ, απομακρύνοντάς τους ολοένα και περισσότερο από την εστία του Διούδη.

Το «ελαφρύ» σχήμα που παρέταξε ο Ουζουνίδης έδινε την ευκαιρία για ευέλικτες κινήσεις στον άξονα με προϋποθέσεις αντεπίθεσης, αλλά η αδυναμία του Παναθηναϊκού στην τελική πάσα και στη δημιουργία φάσεων, οδήγησαν στο να περάσει σχεδόν το ημίχρονο δίχως φάση, πλην του μακρινού σουτ του Βιγιαφάνιες το οποίο μπλόκαρε με άνεση ο Πασχαλάκης (40′).

Χίλιεμαρκ αντί Γιόχανσον – Γκολ ο Πέλκας

Βλέποντας ότι η επιλογή με τον Γιόχανσον σε θέση έξω-δεξιά δεν λειτούργησε καθόλου, ο Ουζουνίδης επέλεξε να ρίξει στη «μάχη» τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ από τα αποδυτήρια, προκειμένου να τονωθεί η επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, τον οποίο ο ΠΑΟΚ δεν «ένιωσε» στο πρώτο μέρος.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο πιο κινητικός επιθετικά παίκτης του «τριφυλλιού» (Βιγιαφάνιες) δοκίμασε από καλή θέση το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα άουτ, δείχνοντας σημάδια απειλής για τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, από μια νέα, μαζική ολιγωρία της άμυνας, ο ΠΑΟΚ βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Ο Πέλκας πήρε τη μπάλα από πλάγια θέση, μπήκε στην περιοχή έχοντας περάσει αρκετούς και με «τσίμπημα» σκόραρε για δεύτερη φορά (2-0, 51′) κάνοντας τα πράγματα πιο δύσκολα απ’ ότι ήταν για τον Παναθηναϊκό.

Πέναλτι, αποβολή και δύο γκολ

Έπειτα από το δεύτερο γκολ, τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά και έγιναν σχεδόν… αβάσταχτα, όταν στο 660 λεπτό, ο Εμάνουελ Ινσούα βρήκε με το χέρι την προσπάθεια του Μαουρίτσιο, εντός περιοχής. Ο Στυλιαράς απέβαλε τον Αργεντινό με δεύτερη κίτρινη, υποδεικνύοντας την άσπρη βούλα, με τον Κουλούρη να μη λαθεύει απέναντι από τον Διούδη, σκοράροντας για τρίτη φορά (3-0, 68′).

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το σκορ στα ίδια επίπεδα, με τη βραδιά να «κατρακυλά» ακόμη περισσότερο. Ο νεοεισελθέντας Πρίγιοβιτς, τέσσερα λεπτά μετά την αλλαγή του, έλαβε τη μπαλιά του Κρέσπο και με ωραία κίνηση διεύρυνε το σκορ (4-0, 77′), ολοκληρώνοντας μια «μαύρη» βραδιά για τον Παναθηναϊκό.

Δύο λεπτά αργότερα, σημειώθηκε η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ματς, με τον Μακ να βλέπει την κόκκινη του Στυλιαρά, μετά από αψιμαχία με τον Βιγιαφάνιες (79′).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Κάνιας (57’ Τσίμιροτ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός, Μακ, Κουλούρης (73’ Πρίγιοβιτς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ινσούα, Γιόχανσον (46’ Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE