ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 80-72

Κρεσέντο τριπόντων με υπογραφή Ρίβερς!

Ο Κέι Σι Ρίβερς πήρε από το... χεράκι τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επέστρεψε από το -13, χάρη στο κρεσέντο του Αμερικανού (20π) και επικράτησε με 80-72 της Αρμάνι Μιλάνο, σημειώνοντας την 8η νίκη του στη διοργάνωση. Εξαιρετικοί στην περιφέρεια οι «πράσινοι», που σημείωσαν 15 τρίποντα. Αγωνία για Καλάθη, ο οποίος αποχώρησε σφαδάζοντας με χτύπημα στην κλείδα.

Κρεσέντο τριπόντων με υπογραφή Ρίβερς!

Όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει τον δρόμο τους από την αρχή, καθώς ο Γκιστ και ο Λοτζέσκι άφησαν πίσω τους το καλάθι του Θίοντορ, «τρέχοντας» 8-0 σερί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (4′).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι προσπάθειες για «πλήγματα» από… αέρος έπεσαν στα «χέρια» των παικτών της Αρμάνι, που μεθοδικά πήραν το προβάδισμα (10-11, 7′) με τον Θίοντορ, με τους Ιταλούς να φτάνουν μέχρι το +9 (14-23) έχοντας απορυθμίσει για τα καλά την ομάδα του Πασκουάλ.

Τα δύο back to back τρίποντα του Ρίβερς έφεραν το «τριφύλλι» σε απόσταση «αναπνοής» (22-23, 12′), όμως η άμυνα δε λειτουργούσε, ούτε εντός (Εμπαγιέ) ούτε εκτός (Τζέρελς) με τους παίκτες του Πιανιτζιάνι να φτάνουν στο +13 μέσα στο ΟΑΚΑ (24-37, 14′) αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ ώστε να αλλάξει τα τρέχοντα δεδομένα, καθώς ό,τι καλό γινόταν επιθετικά, περνούσε μόνο λόγω του οίστρου του Παππά.

Η απόφαση ελήφθη, εκτός ο Όγκαστ, μέσα ο Καλάθης και… η μπάλα στον Ρίβερς. Ο Κέι Σι είχε αστοχήσει στο πρώτο του σουτ, αλλά στη συνέχεια πήρε… παραμάζωμα τα πάντα, κλείνοντας το ημίχρονο με 5/6 σουτ, τα οποία έφεραν την ομάδα σε απόσταση διπόντου (39-41).

Πλην του «σεληνιασμένου» Ρίβερς, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να επανέλθουν διότι εναπόθεσαν περισσότερη ενέργεια στην άμυνα, με τη βοήθεια του Γκάμπριελ που, τουλάχιστον στο πίσω μέρος του παρκέ ήταν αποτελεσματικός.

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να πορευθεί το «τριφύλλι» και στις αρχές της τρίτης περιόδου. Το σερί 10-0, με δύο τρίποντα από Λοτζέσκι και Γκιστ έφερε τον  Παναθηναϊκό στο +6 (49-43, 24′). Όμως το «μυαλό» των Ιταλών δεν «χάλασε» και με τον Θίοντορ, έφεραν εκ νέου το ματς στα «ίσα» (51-51) εξοργίζοντας τον Πασκουάλ. Μετά το τάιμ άουτ, ήρθε η σειρά του Θίοντορ ώστε να… εκνευριστεί και να φύγει στα αποδυτήρια με τη δεύτερη τεχνική ποινή, λόγω φλόπινγκ.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε άλλον «αέρα» στον Παναθηναϊκό που συνέχισε να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια. Με Σίνγκλετον και Καλάθη (που έβαζε πλώρη για νέο ρεκόρ), η διαφορά έφτασε στο +9 (64-55, 27′). Όμως, πάνω που οι «πράσινοι» έδειχναν ότι έβαζαν θεμέλια νίκης, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο. Λίγο πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου, ο Καλάθης αποχώρησε σφαδάζοντας μετά από σύγκρουση με τον Μίτσοφ, χτυπώντας στην κλείδα.

Χτύπημα το οποίο τον απέσυρε στον πάγκο με πόνους και είδε την ομάδα του να πηγαίνει με το +7 στην τελευταία πράξη, δίχως αυτόν (64-57). Όπως ήταν φυσικό, η έλλειψη του ηγέτη-Καλάθη απορύθμισε επιθετικά τον Παναθηναϊκό που προσπαθούσε να διατηρήσει τα κεκτημένα μέσω της άμυνας, σημειώνοντας το πρώτο καλάθι στο 33ο λεπτό με τον, ήρωα απόψε, Ρίβερς (69-60, 34′).

O Κέι Σι έδωσε ώθηση στους υπόλοιπους, με τους Γκάμπριελ και Λοτζέσκι να παίρνουν τη σκυτάλη, στέλνοντας τη διαφορά στο +13 (77-64, 36′). Μέσω της άμυνας λοιπόν, οι «πράσινοι» μπήκαν στην τελική ευθεία έχοντας το πάνω χέρι, παίρνοντας εντυπωσιακούς πόντους από τον Γκάμπριελ, στον δρόμο για το τελικό 80-72.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ