ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ακαδημίες

Φραντζέσκος: «Υπάρχει ταλέντο στην Κ20 και η πορεία που κάνουμε το δείχνει»

Για την επιτυχία που βιώνει με την Κ20, αλλά και γενικότερα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ακαδημία αλλά και στην πρώτη ομάδα, μίλησε ο Κώστας Φραντζέσκος.

Φραντζέσκος: «Υπάρχει ταλέντο στην Κ20 και η πορεία που κάνουμε το δείχνει»

Ο προπονητής της Κ20 των «πρασίνων» μιλώντας στη Nova, αναφέρθηκε στην επιτυχία να είσαι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και ξεκαθάρισε πως υπάρχει ορατό ταλέντο και τα αποτελέσματα τους κάνουν να αισιοδοξούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

Τι έχει αλλάξει στις «πράσινες» ακαδημίες και πηγαίνουν τόσο καλά: «Εμείς κοιτάμε να βγάλουμε παιδιά απ’ όλα τα τμήματα, ώστε να πλαισιώσουν σταδιακά την πρώτη ομάδα και από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Κ20 είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα υποδομών είναι ευχής έργων για εμάς. Είναι όλα τα παιδιά πολύ αξιόλογα και καλοί σαν χαρακτήρες. Μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη χημεία και συνάμα με το ταλέντο το οποίο διαθέτουν, υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι όλη η ομάδα είναι δεμένη, οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία και από νίκη σε νίκη.

Αν τα προβλήματα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό τους έχει πεισμώσει: «Εμείς σαν προπονητές, προσπαθούμε να μην έρχονται σε επαφή τα παιδιά, με τα προβλήματα και το όλο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και να είναι ανεπηρέαστοι στους στόχους τους ή έστω να το μετριάζουμε. Συνέχεια όμως, τα παιδιά ρωτούν τι θα γίνει στην πορεία. Γιατί τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και διαβάζουν δεξιά και αριστερά διάφορα. Όμως, έστω και μέσα από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει κάποια πόρτα για τα παιδιά και να φανούν τυχεροί».

Για το αν η πορεία της Κ20 στο πρωτάθλημα είναι ένα παράδειγμα: «Προσπαθούμε και εγώ και ο Τάκης Φύσσας, να θωρακίζουμε τα παιδιά και να μείνουν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και στην πρόοδό τους. Ώστε να ξεχάσουν όσο μπορούν τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Θέλουμε όσο μπορούμε να τα κρατήσουμε μακριά από όλο αυτό που συμβαίνει. Έχω την εντύπωση πως τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό και αγωνιστικά πάμε πάρα πολύ καλά.

Για το αν ξεχωρίζει κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν άμεσα στην πρώτη ομάδα: «Ναι. Υπάρχουν πολλά παιδιά, που μπορούν αυτή τη στιγμή να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας. Δεν είμαι σε θέση να πω ακόμα, πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Αλλά μπορούν έστω να πάρουν την ευκαιρία τους. Σίγουρα απ’ αυτά που έχει δείξει ως τώρα αγωνιστικά η πρώτη ομάδα, δεν μπορείς να πας χειρότερα. Μόνο κέρδος μπορείς να αποκομίσεις από τη συμμετοχή των νέων παιδιών».

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο εξωτερικό σε σχέση με τις ομάδες στην Ελλάδα στον τομέα των ηλικιών 16 ή 18 ετών: «Στο εξωτερικό υπάρχει υποδομή και βάση σε πολλούς συλλόγους, υπάρχει ξεκάθαρα ένα πλάνο γι’ αυτές τις ηλικίες. Στη χώρα μας όμως αλλάζουν τα πάντα. Υπάρχουν πολλές μεταβολές από μήνα σε μήνα. Γι’ αυτό και βλέπουμε πολλούς νεαρούς να αγωνίζονται στις πρώτες ομάδες. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς το ανέφερε και νωρίτερα. Ήδη ακολουθούν πολλά παιδιά, έστω και στις αποστολές της πρώτης ομάδας και υπάρχουν και άλλα παιδιά από πίσω που έρχονται σιγά σιγά, όπως για παράδειγμα ο Σέχου, που είναι γεννημένος το 2000 ή ο Δημήτρουλας και ο Ζερβόπουλος».

Τι άλλαξε στην Κ20 στην πρώτη χρονιά που ανέλαβε: «Δεν είναι κάτι που άλλαξα εγώ. Υπήρχε ήδη προεργασία από τους παλαιότερους που ήταν στην ομάδα. Το μόνο που έχω προσπαθήσει να περάσω εγώ στα παιδιά είναι η αίσθηση της επιτυχίας. Ότι δηλαδή για να φτάσεις το στόχο σου πρέπει να πετύχεις. Πρέπει να βγάζουν θέληση και εγωισμό για διάκριση, ώστε να μην μείνουν στάσιμοι και να μην συνηθίσουν στην ήττα.

Δεν είναι καλός οιωνός να μάθει ένα παιδί να χάνει και ότι δεν τρέχει και τίποτα. Στη ζωή θα πρέπει να μάθουν να μην χάνουν. Να μάθουν να καταφέρνουν επιτυχίες μέσα από την καθημερινή τους δουλειά. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και για να παίξεις σ’ αυτό το σύλλογο πρέπει να έχεις νοοτροπία νικητή».

Για την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα σύμφωνα με τα προβλήματα που βιώνει: «Υπάρχει αγωνία από όλους εμάς. Δεν βλέπουμε κάτι να αλλάζει. Ρωτάμε κάθε μέρα τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω από εμάς, αν υπάρχει κάτι θετικό. Ένα στίγμα της ομάδας για το πού βαδίζουμε. Δεν ξέρω. Εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλύτερα γιατί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE