ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

O Ρίβερς δεν «έσκασε», απλά κάνει… reload!

Ο Κέι Σι Ρίβερς δεν κατάφερε να πετύχει -έστω έναν- πόντο στο ματς της Πέμπτης με την Εφές, ωστόσο η μέρα που θα «πυροβολεί» ξανά... αδιακρίτως δεν φαίνεται να είναι μακριά...

O Ρίβερς δεν «έσκασε», απλά κάνει... reload!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στο 2018, επικρατώντας με 90-79 της Αναντολού Εφές στο απόρθητο «φρούριο» του ΟΑΚΑ, σε ένα ματς όπου… έβρεξε τρίποντα.

Θεωρητικά, σε ένα παιχνίδι που μπήκαν 14 τρίποντα (σε 26 προσπάθειες) από πλευράς Παναθηναϊκού, η πρώτη ερώτηση που θα έκανε οποιοσδήποτε δεν παρακολούθησε την αναμέτρηση θα ήταν: «Πόσα έβαλε ο Ρίβερς;». Οπότε, μπορεί να φανταστεί κάποιος την έκπληξη που θα ένιωθε οποιοσδήποτε μάθαινε ότι ο Αμερικανός μπομπέρ δεν έβαλε κανένα, ούτε καν… μισό πόντο.

Ο Κέι Σι Ρίβερς, στα 13:27 που πάτησε το παρκέ, είχε 5 άστοχα σουτ, τέσσερα έξω από τη γραμμή των 6.75μ και ένα εντός γραμμής. Παρά το γεγονός πως σχεδόν όλες οι προσπάθειές του έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, δίνοντας συνέχεια στο «άβολο» σερί που τρέχει μετά το ματς με τη Μακάμπι.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.782 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κόντρα στους Ισραηλινούς, ο Ρίβερς είχε σημειώσει 15 πόντους με 5/9 σουτ, βάζοντας μια άνω τελεία στο run των πέντε αναμετρήσεων τις οποίες ολοκλήρωνε ως διψήφιος, με δύο «εικοσάρες» και δύο «δεκαπεντάρες» εμφανίσεις (20 με Ρεάλ, 15 με Μάλαγα, 11 με Ζαλγκίρις, 20 με Αρμάνι, 15 με Μακάμπι).Έκτοτε, ήρθε στο προσκήνιο η αντίθετη πλευρά του «δίσκου», καθώς στο Βελιγράδι σημείωσε μόλις τρεις, στην Ισπανία ανέβηκε λίγο, βάζοντας επτά και χθες (Πέμπτη) έμεινε άποντος.

Το μίνι ντεφορμάρισμα του Ρίβερς είναι μια παράμετρος που ανησυχεί, ωστόσο δεν θα έπρεπε να τρομάζει, καθώς μιλάμε για καλαθοσφαιριστές, αθλητές μα πάνω απ’ όλα ανθρώπους και όχι μηχανές. Οι άστοχες προσπάθειες με την Εφές ήταν λογικό να «χαλάσουν» τη διάθεση του Αμερικανού, ο οποίος από την περασμένη σεζόν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έχει τιμήσει και με το παραπάνω την ιδιότητα του «killer».

Πήρε τις προσπάθειές του, δεν του βγήκαν, γεγονός που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, με τους 16.000+ οπαδούς του Παναθηναϊκού να του προσφέρουν, δίχως τσιγκουνιά, την αγάπη τους, χειροκροτώντας τον θερμά την ώρα που εκείνος έβρισκε σίδερο.

Ο Ρίβερς έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από τις αρχές της περασμένης σεζόν, παρατάσσοντας στα κρίσιμα το ένστικτο του «φονιά». Πρόκειται για μια αρετή η οποία δεν χάνεται ούτε σβήνει από τη μία ημέρα στην άλλη, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για έναν παίκτη που, εύκολα ή δύσκολα συνδεόταν με το καλάθι σε κάθε ματς. Ο ίδιος καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθέναν μας το τι συμβαίνει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επανακάμψει.

Ο Ρίβερς θα επανέλθει κι αυτή η διαπίστωση συνιστά μια… νομοτέλεια. Ακόμη και τα πιο ισχυρά πολυβόλα χρειάζονται λίγο χρόνο ώστε να γεμίσουν εκ νέου, να κάνουν το απαραίτητο reload, όπως αναμένεται να πράξει αργά ή γρήγορα και ο ήρωάς μας, λαμβάνοντας ως ενέχυρο το θερμό χειροκρότημα όλων εκείνων που αναγνωρίζουν το τι έχει προσφέρει ως τώρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.