ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 92-57

«Σκόρπισε» τον Κόροιβο, έτοιμος για Μπάρτσα!

Άνετο απόγευμα στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 92-57 του Κοροίβου, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στην Basket League, δηλώνοντας... πανέτοιμος για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα στην Αθήνα (11/1). Πρώτος σκόρερ ο Λεκαβίτσιους (14π), διψήφιοι οι Όγκαστ (13π) και Καλάθης (11π).

«Σκόρπισε» τον Κόροιβο, έτοιμος για Μπάρτσα!

Ο Τσάβι Πασκουάλ προετοίμασε τους παίκτες του για μια αποτελεσματική και νικηφόρα βραδιά κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας, έχοντας βεβαίως το βλέμμα στην επικείμενη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα. Για τον λόγο αυτόν, ο Καταλανός αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Ματ Λοτζέσκι, ώστε να πάρει τις απαραίτητες ανάσες, ανοίγοντας παράλληλα το ροτέισον.

Η ροή της αναμέτρησης φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με τον Κέι Σι Ρίβερς να πραγματοποιεί εμφάνιση… εξιλέωσης για την άστοχη βραδιά με την Εφές, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε ένα γρήγορο προβάδισμα (8-3), το οποίο μεγάλωσε στη συνέχεια, ελέω Σίνγκλετον (15-4, 5′), με τον Παππά και τον Όγκαστ να δίνουν κι άλλο «αέρα» στην ομάδα τους (19-6), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +12 (24-12).

Με άνεση πλέον, ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να ανοίξει περαιτέρω το ροτέισον, με τον Καλαϊτζάκη να περνά από νωρίς στο ματς, με τους Θανάση και Παππά να οδηγούν το «τριφύλλι» ένα βήμα κοντά στο +20 (32-14, 13′), όριο το οποίο ξεπεράστηκε με… στυλ, από το άλει-ουπ κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ, στον δρόμο για το 45-29 του ημιχρόνου, με τον Κον να προσπαθεί να… σώσει τα προσχήματα για τους φιλοξενούμενους.

Από τη στιγμή που το… γκάζι πατήθηκε, ακόμη κι αν οι αλλαγές ήταν συχνές, ελέω της επικείμενης αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός άφηνε τον Κόροιβο ολοένα και πιο πίσω. Σχεδόν στα μισά της τρίτης περιόδου, η διαφορά αντί να μειώνεται, αυξανόταν περαιτέρω, καθώς οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν ψυχολογία και… στυλ. Τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ 15-2, άνοιξαν κι άλλο την ψαλίδα, φτάνοντας στο +29 (60-31, 25) και αργότερα στο +33 (67-34, 27′), με τον Παππά να συνεχίζει τα… όργια (70-40).

Σε ένα ματς το οποίο είχε κριθεί ουσιαστικά από το ημίχρονο, η τελευταία «πράξη» κύλησε… ομαλότατα, με τον Κόροιβο να προσπαθεί να «ροκανίσει» τη διαφορά και τον… άνετο Παναθηναϊκό να τη διατηρεί σε υψηλά επίπεδα, πραγματοποιώντας ορισμένες θεαματικές φάσεις με τον Μήτογλου και τον Θανάση (80-53′, 35′). Ο Λεκαβίτσιους έκανε το… κομμάτι του (85-55) παραχωρώντας στη συνέχεια τη θέση του στον νεαρό Καλαϊτζάκη, που έκλεισε το ματς στον άσο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, σημειώνοντας πέντε πόντους για το τελικό 92-57.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-29, 70-40, 92-57

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ