ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Πετάει» ο Βασίλης, χαμογελά ο Παναθηναϊκός!

Η εμφάνιση του 21χρονου φόργουορντ κόντρα στον Ολυμπιακό δείχνει ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Πετάει» ο Βασίλης, χαμογελά ο Παναθηναϊκός!

Τις πρώτες ημέρες του περασμένου Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση να αποχωριστεί -προσωρινά- τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, στέλνοντας τον δανεικό προς Βορρά (ΠΑΟΚ), σε ένα περιβάλλον το οποίο διέθετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να του προσφέρει όσα του ήταν απαραίτητα για να κάνει το απαραίτητο βήμα.

Ο Χαραλαμπόπουλος μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη «ζωσμένος» με τις δάφνες από την κατάκτηση της Ευρωκούπας με την Εθνική Νέων, αναζητώντας τα στοιχεία που θα του έδιναν τον απαραίτητο «αέρα» που χρειάζεται ώστε να πράξει αυτό που άπαντες στον Παναθηναϊκό ονειρεύτηκαν από την ημέρα που τον καλωσόρισαν στις τάξεις τους, δηλαδή την καθιέρωση στο ρόστερ.

Ο 21χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε τις πρώτες του προπονήσεις με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε ως στόχο να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πεντάδα, ωστόσο η μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη δεν του επέτρεψε να αποχωριστεί τις ενοχλήσεις που κληρονόμησε από το Ευρωμπάσκετ. Μοιραία, χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου τον Σεπτέμβριο, ώστε να απεμπλακεί από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.406 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επέμβαση λαπαροσκοπικής αποκατάστασης στέφθηκε με επιτυχία, με τον «Χαραλαμπό» να επιστρέφει στα παρκέ στα μέσα Νοεμβρίου, με στόχο να αναδειχθεί.

Δύο μήνες αργότερα, ο νεαρός ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Basket League. Κατέγραψε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, ωστόσο το αξιοπρόσεκτο στοιχείο ήταν το γεγονός πως δεν υπέπεσε ούτε σε ένα λάθος, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς (37:02), πραγματοποιώντας ρεκόρ όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής του στο πρωτάθλημα.

Εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν μπορούν παρά να προκαλούν χαμόγελα στις τάξεις του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να βλέπουν το «αστέρι» τους να πράττει κατά τα προσδοκώμενα, μαζεύοντας πολύτιμες εμπειρίες στα παρκέ της κατηγορίας, σε ένα περιβάλλον που τον βοηθά να ψηθεί και να αναλάβει ρόλο εφάμιλλο με αυτόν που έχει εν λευκώ στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής: αυτόν του ηγέτη.

Μέχρι στιγμής, ο Χαραλαμπόπουλος μετρά 4 συμμετοχές στη Basket League με 7 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και… 0.25 λάθη (1 στα 4 ματς). Στατιστική που κάλλιστα μπορεί να ανέβει στο μέλλον, κρίνοντας από το γεγονός πως ο «Χαραλαμπό» έχασε ένα μεγάλο μέρος του πρώτου κομματιού της σεζόν, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...