ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 84-75

«Έλιωσε» και την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ!

Τι κι αν δεν μπήκαν τα τρίποντα; Ο Παναθηναϊκός, έχοντας... σεληνιασμένους τους Καλάθη (17π, 12ασ, 5κλ, 4ρ), Γκιστ (17π, 6ρ) και καθοριστικούς τους Παππά (15π) και Σίνγκλετον (14π - 5ρ), έδειξε στη Μπαρτσελόνα ότι το ΟΑΚΑ θα παραμείνει απόρθητο (84-75), φτάνοντας στη 12η νίκη τους στη διοργάνωση. «Καμίνι» το κλειστό από 16.000 και πλέον οπαδούς.

«Έλιωσε» και την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ!

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα έδειξε από νωρίς τον τρόπο με τον οποίο θα στοχεύσει στο ματς, προσπαθώντας να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό από την περιφέρεια. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» έδειχναν ιδιαίτερη δυσκολία στο σετ παιχνίδι, βρίσκοντας ωστόσο σκορ από την άμυνά τους και κατ’ επέκτασιν από τον αιφνιδιασμό (6-5, 2′). Ο Νικ Καλάθης άρχισε «ζεστός» το ματς, αλλά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο… παρασύρθηκε, μένοντας εκτός μάχης με τρία γρήγορα φάουλ.

Όσο ο Παναθηναϊκός «έτρεχε» επιτυχημένα στο γήπεδο, η Μπαρτσελόνα στόχευε τον Τόμιτς, ο οποίος από τη μία σκόραρε και από την άλλη οδηγούσε την άμυνα του «τριφυλλιού» στο να κλείνει, δίνοντας χώρο στον Ναβάρο (10-16, 6′). Οι «πράσινοι» απάντησαν γρήγορα, με τέσσερις πόντους του Καλάθη και ένα φόλοου του Γκιστ, των δύο παικτών που φαίνονταν… έτοιμοι για το ματς (16-16), με τον Οριόλα να διαμορφώνει το σκορ δεκαλέπτου (17-19).

Στα συν για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν η αποτελεσματικότητά της σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, ωστόσο υπήρχε πρόβλημα  στις σετ επιθέσεις και κατά κύριο λόγο στα τρίποντα. Δίχως αυτά, το «τριφύλλι» έβρισκε… τοίχο στην επίθεση. Στον αντίποδα, οι «Μπλαουγκράνα» έβρισκαν λύσεις από… παντού, εντός και εκτός γραμμής των 6.75μ, με τους Ερτέλ και Κοπόνεν (23-29), φτάνοντας μάλιστα έως το +7 με τον Βεζένκοφ (27-34).

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Πασκουάλ στο να καλέσει τάιμ άουτ, βλέποντας την άμυνα να λειτουργεί σε γενικές γραμμές, αλλά την επίθεση να αντιμετωπίζει φανερό πρόβλημα. Χρειάστηκε η παρέμβαση του εξαιρετικού Γκιστ, ώστε οι «πράσινοι» να ροκανίσουν σταδιακά τη διαφορά και εν τέλει να περάσουν μπροστά στην ανάπαυλα, χάρη στο τρίποντο του Σίνγκλετον στο 19ο λεπτό, που ήταν το πρώτο εύστοχο για τον Παναθηναϊκό στη βραδιά (36-34).

Με τον Τόμιτς και τον Μοέρμαν, η Μπαρτσελόνα ανέκτησε το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος (36-38, 22′), την ώρα που ο Παναθηναϊκός αναζητούσε εναγωνίως σύνδεση με το τρίποντο. Στα μισά της τρίτης περιόδου, το κοντέρ έγραφε 1/14 σουτ έξω από τα 6.75μ, γεγονός που προκαλούσε εκνευρισμό στην ομάδα του Πασκουάλ. Δύο σερί καλάθια του Ρίβερς από μέση απόσταση, έφεραν εκ νέου τη διαφορά στον πόντο (39-40, 25′) σε ένα ματς που όδευε σχεδόν στα μέτρα των -επίσης άστοχων- Καταλανών.

Τη λύση έδωσε ο -εξαιρετικός και σήμερα- Γκιστ, που μετά το τάιμ άουτ φιλοδώρησε με τάπα τον Μόερμαν και στην επόμενη φάση έλαβε το… δώρο του Καλάθη, καρφώνοντας και παίρνοντας τη συμπληρωματική βολή (42-40, 27′). Η φάση αυτή έδωσε το μομέντουμ στον Παναθηναϊκό που στα υπολειπόμενα λεπτά της περιόδου, με άξονες τους Καλάθη – Γκιστ και Σίνγκλετον (πέτυχε το δεύτερο τρίποντο της ομάδας στο ματς), έτρεξαν ένα επί μέρους 15-6, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +6 (54-48, 30′). Αν δεν ήταν ο Ερτέλ, η Μπαρτσελόνα θα είχε μείνει αρκετά πίσω…

Η Μπαρτσελόνα άντεξε στο φοβερό τρίλεπτο του Παναθηναϊκού και έμεινε κοντά. Οι «πράσινοι» όμως είχαν το προβάδισμα και μπροστά τους δέκα λεπτά για να κρατήσουν τα… μπόσικα. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Βουγιούκα, με τον Ίαν να βγάζει ασπροπρόσωπο τον Πασκουάλ, ένα παλικαρίσιο καλάθι συν την ασίστ για το γκολ-φάουλ του Καλάθη, οδήγησαν το σκορ στο 65-56 (34′), με τον Ίαν να αποσύρεται στον πάγκο μετά χειροκροτημάτων και τον Γκάμπριελ να βάζει το τρίτο τρίποντο της βραδιάς σε ένα καθοριστικό σημείο.

Ο Σίτο Αλόνσο κάλεσε τάιμ άουτ για να σταματήσει την ορμή του Παναθηναϊκού, αλλά φευ. Αντ’ αυτού, ο Τόμιτς αποσύρθηκε στον πάγκο με το πέμπτο του φάουλ και ο Παππάς έπαιρνε το «αίμα» του πίσω για το άστοχο πρώτο μέρος (71-62. 36′). Ο 27χρονος γκαρντ, όχι απλά… ξέχασε την κακή του επίδοση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπήκε… φουριόζος στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τους 15 πόντους σε αυτό το διάστημα! (76-65, 38′). Από εκεί και έπειτα, άρχισε το… showtime, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από τον Θανάση (84-75)

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-34, 54-48, 84-75

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE