ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παταβούκας: «Οι Καλάθης-Γκιστ θυμίζουν Διαμαντίδη-Μπατίστ»

Για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι Νικ Καλάθης - Τζέιμς Γκιστ μίλησε ο Κώστας Παταβουκας.

Παταβούκας: «Οι Καλάθης-Γκιστ θυμίζουν Διαμαντίδη-Μπατίστ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού: «Έχει αποκτήσει μία επιθετικογενή φιλοσοφία ο Παναθηναϊκός. Και με την φετινή παρουσία του Νικ Καλάθη τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά. Φέτος έχει εξαιρετική σταθερότητα κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε ένα δύσκολο δρόμο όπως αυτός της Ευρωλίγκας. Παρουσιάζει πολύ συμπαγή και συνεκτική εικόνα στο παρκέ».

-την παρουσία του Όγκαστ: «υπάρχει ένα κενό στο βάθος στο πέντε. Ωστόσο δεν είναι εύκολο για τον Όγκαστ να αφομοιώσει την ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Χρειάζεται χρόνο. Δεν θεωρώ πως φέτος θα αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της σεζόν. Από του χρόνου θα εμφανιστεί βελτίωση. Σίγουρα θα υπάρχουν μεγάλες εμφανίσεις όωπς αυτή του Βουγιούκα στην Μπαρτσελόνα»

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.551 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 -την πορεία του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα: «Μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου και αμέσως μετά η συμμετοχή στο final-4. Είναι η πρώτη φορά που σε αυτά τα τρία χρόνια οι ελπίδες αποδεικνύονται και έμπρακτα στο γήπεδο».

-την παρουσία του Γκιστ: «Ήταν πολύ επιτυχημένη η υπομονή και επιμονή του Παναθηναϊκού στον Γκιστ. Συντελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Καλάθη και γίνεται συζήτηση για μεγάλα δίδυμα του παρελθόντος. Δημιουργούν ένα πολύ σημαντικό πυρήνα και αποτελούν ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο δίδυμο κοντού-ψηλού στη φετινή Ευρωλίγκα. Θυμίζουν τους Διαμαντίδη-Μπατίστ. Ωστόσο ο Γκιστ είναι πιο ελαφρύς, πιο αλτικός και επίσης προσφέρει και πολύ θεαματικές φάσεις στην φετινή διοργάνωση».

-τα play offs και το πλεονέκτημα της έδρας: «Εκεί είναι που όλοι εστιάζουν πλέον στην λεπτομέρεια. Είναι εντελώς διαφορετική σειρά, η οποία μοιάζει όλο και περισσότερο στο ΝΒΑ. Οι ομάδες προσπαθούν να χειριστούν την κανονική σεζόν, ώστε να είναι έτοιμες στα Play off. Πολύ σημαντικό είναι το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός πρέπει και μπορεί να μείνει στην τετράδα, ώστε να έχει από κα΄των Ρέαλ και Φενέρ. Στα play offs οι ομάδες χτυπούν στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει να κάνει καλά αυτό που κάνει και να διατηρήσει το πλεονέκτημα».

-τις διαφορές του μπάσκετ σε σχέση με το παρελθόν:«Πλέον οι παίκτες είναι καλύτεροι αθλητές. Ωστόσο δουλεύουν και πολύ περισσότερο. Για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να έχει κτήμα τα βασικά του αθλήματος. Στην εποχή μας υπήρχαν παίκτες που τους αφήναμε να σουτάρουν. Πλέον αυτό δεν τολμά να το κάνει καμία ομάδα. Προσωπικά μου αρέσει η εξέλιξη, ωστόσο δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε εποχές». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.