ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Έξι χρόνια είναι πολλά… (vid)

Το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει το τελευταίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Έξι χρόνια είναι πολλά... (vid)

Σύμφωνα με τις ιστορικές «γραφές» της Euroleague, ο Παναθηναϊκός έχει το «πάνω χέρι» στις συναντήσεις με τη Φενέρμπαχτσε, μετρώντας 15 νίκες σε 26 συναντήσεις, ωστόσο στα παιχνίδια που διεξήχθησαν στην άλλη άκρη του Βοσπόρου, φέρουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την υπογραφή της τουρκικής ομάδας, που έχει υπερασπιστεί 8 φορές την έδρα της σε 11 απόπειρες.

Τα τελευταία έξι χρόνια δε, η Φενέρ τρέχει ένα σερί έξι νικών επί του «τριφυλλιού», βάζοντας μέσα και το περσινό εντός έδρας ματς στα πλέι οφ. Η τελευταία επικράτηση του Παναθηναϊκού στην Τουρκία, κόντρα στην πρώην Ούλκερ και από το 2006 γνωστή με το όνομα Φενέρ, έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012, στο πλαίσιο του Top 16.

Τα κοινά σημεία και οι… αλλαγές

Τότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διένυε την τελευταία του χρονιά στον «πράσινο» πάγκο, προτού αποχωρήσει και περάσει μια σεζόν… αγρανάπαυσης, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει την αποψινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, φτάνοντας μόλις πέρσι στην κατάκτηση της κορυφής στην Euroleague. Παράλληλα, τότε, όπως και σήμερα, πρώτος διαιτητής ήταν ο, γνωστός και μη εξαιρετέος, Λουίτζι Λαμόνικα.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.923 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κοιτώντας τα ρόστερ, θα παρατηρήσουμε ότι σε εκείνο της Φενέρ βρέθηκαν οι Ρόκο Λένι Ούκιτς, (ο οποίος μετακόμισε έπειτα στο ΟΑΚΑ, επί Αργύρη Πεδουλάκη) και  Τζέιμς Γκιστ, που βρέθηκε εν τέλει στην Ελλάδα μέσω Ισπανίας και Μάλαγα, στην αλησμόνητη ανταλλαγή με τον Πάνκο, τον χειμώνα του 2012.

Η εξέλιξη του ματς

Στα του ματς, η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίστοιχη του Σπάχια, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (24-9), διατηρώντας τα… μπόσικα στο ημίχρονο (36-22) αλλά και την τρίτη περίοδο (58-43), φτάνοντας εν τέλει στην επικράτηση με 77-56.

Για τον Παναθηναϊκό, σε μεγάλη βραδιά είχαν βρεθεί οι Κώστας Καϊμακόγλου (19 πόντοι με 1/1 διπ., 4/6 τριπ, 5/6 βολές και 5 ριμπάουντ),  Μάικ Μπατίστ (15 πόντοι με 5/13 δίπ, 5/6 βολές και 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Ρομέιν Σάτο (12 πόντοι, 3/3 δίποντα, 6/6 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

Αντίστοιχα, για τη Φενέρ κατέβαλαν τη μέγιστη προσπάθεια οι Τζέρελς (12π), Ούκιτς (11π), με τον Γκιστ να έχει 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα στατιστικά

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.