ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Καλύτερα με Χατζηγιοβάννη, παρά με Χουλτ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον… ελληνικό και νεανικό Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε απέναντι στην Κέρκυρα και ήταν πιο ελκυστικός από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Καλύτερα με Χατζηγιοβάννη, παρά με Χουλτ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα την Κέρκυρα γιατί έπαιξε το παιχνίδι που θέλει να βλέπει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Πίεση ψηλά, κλέψιμο της μπάλας, γρήγορη μετάβασή της από τη μία γραμμή στην άλλη και πολύ παιχνίδι από τα άκρα.

Αν κάτσουμε και δούμε σε βίντεο τα πρώτα στοιχεία που είχε φέρει μαζί του ο Έλληνας προπονητής όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, τον Δεκέμβριο του 2016, θα θυμηθούμε αυτά ακριβώς. Γρήγορη σκέψη και αρκετή πίεση. Πράγματα που έκανε και στα ντέρμπι η ομάδα του, γι’ αυτό και στα περισσότερα απ’ αυτά επί Ουζουνίδη βγήκε νικήτρια.

Ο Παναθηναϊκός είχε έντονο το ελληνικό στοιχείο κόντρα στην Κέρκυρα. Και είχε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Δύο πράγματα απαραίτητα για τον Παναθηναϊκό του σήμερα. Απ’ τη στιγμή που λεφτά για μεταγραφές δεν υπάρχουν, είτε θα ψάξεις να βρεις νεαρούς Έλληνες που θα έρθουν με λίγα, είτε θα ανεβάσεις τους καλύτερους που διαθέτει η ακαδημία σου. Τον Χατζηγιοβάννη, τον Κουντουριώτη, τον Στάικο.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται και διαφορετικά την πίεση. Παίζουν πολλά περισσότερα από ένα συμβόλαιο. Ιδιαίτερα οι πιτσιρικάδες. Αν τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία δεν την αρπάξουν και δεν διακριθούν, το αύριο για εκείνους θα είναι δύσκολο. Σε αντίθεση με τον Χουλτ, τον Μολέδο, τον Χίλιεμαρκ, τον Τσάβες ή τον οποιοδήποτε ξένο, που μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα του και να βρει συμβόλαιο σε μια ώρα.

Προτιμώ να βλέπω τον Παναθηναϊκό της Κέρκυρας, με τον Χατζηγιοβάννη και τον Δώνη να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, να τρέχουν σε όλο το ματς, να διεκδικούν κάθε μπάλα και ας μην τα καταφέρνουν σε κάθε φάση, από τον Παναθηναϊκό της Τούμπας, που δέχτηκε τέσσερα γκολ στο ρελαντί και κανείς δεν βγήκε να ζητήσει μια συγγνώμη.

Ο ξένος θα κρυφτεί πίσω από τα προβλήματα, πίσω από τα χρήματα, πίσω από οτιδήποτε προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα. Ο Έλληνας όχι. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί Έλληνες, νέους και – πάνω απ’ όλα – φτηνούς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο κατάλληλος «δάσκαλος» για όλους αυτούς. Κι αν έχει ξένους που το λέει η καρδιά τους, όπως τον Βιγιαφάνιες, τότε μπορεί ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα μέσα στη σεζόν και να αρχίζει να χτίζει το μέλλον του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...